Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2012

O Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός του πρεσβυτέρου Παναγιώτη Κιντή



Στις 6 Δεκεμβρίου,  η αγία μας εκκλησία εορτάζει την μνήμην μιας ξεχωριστής Πατερικής  μορφής ταπεινοφροσύνης, καλοσύνης και αγάπης. Την σεβάσμια μορφή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου του Θαυματουργού.
Ήταν γόνος ευσεβών και πλούσιων γονέων. Αμέσως μετά τον θάνατο των γονέων του διέθεσε τα πλούτη του στους δυστυχείς και πεινασμένους συνανθρώπους  του. Γίνεται παράδειγμα αρετής στους πιστούς οπαδούς του Χριστού, με την πίστη του και την πραότητά του. Είχε πλούσια αγάπη που έβγαινε μέσα από την καρδιά του διότι μέσα του  είχε την πηγή της αγάπης τον ίδιο τον Θεό. Όταν βοηθούσε τους πτωχούς και τους πάσχοντας είχε την αίσθηση ότι έβλεπε στα πρόσωπά τους τον ίδιο τον Χριστό. Δεν λησμονούσε ποτέ τον λόγο Του «εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε». Και έτσι κέρδισε «τη πτωχεία τα πλούσια» τον ουρανόν.
Ο Άγιος Νικόλαος, αγαπητοί μου αναγνώστες, πρέπει να είναι πρότυπο κάθε χριστιανού. Όπως και ο ίδιος έγινε μιμητής του Ιησού Χριστού, της Αληθινής Αγάπης, έτσι και εμείς πρέπει να γίνουμε άνθρωποι της αγάπης για να απολαύσουμε την Βασιλεία των ουρανών.
Ο Άγιος Νικόλαος ας μας βοηθήσει.


Πηγές:
ο Λόγος του θεού π .Θωμά Παπαδόπουλου
Ελεύθερα Σαλπίσματα Επισκόπου Κανώπου Φιλήμονος
Το κήρυγμα του θείου λόγου  Μητροπολίτου. Πατρών Νικοδήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...