Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2013

Κήρυγμα θρησκευτικού φανατισμού


Η Μονή Μεταμορφώσεως του ΣωτήροςΗ Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 ο έκπτωτος πρώην ηγούμενος και ακοινώνητος Ιερομόναχος π. Σπυρίδων Λογοθέτης, μίλησε σε εκδήλωση των Συλλόγων Φίλων της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως, και το βίντεο της ομιλίας του αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Ο λόγος του π. Σπυρίδωνος Λογοθέτη αποδεικνύει ότι η πηγή της παρα¬πληρο¬φόρησης και η αιτία του φανατισμού των «Φίλων της Μονής» είναι ο ίδιος.

Άν και το βίντεο είναι αποκαλυπτικό, σημειώνουμε κατωτέρω ορισμένα απαραίτητα σχόλια για την ενημέρωση των Χριστιανών και εν γένει των συμπολιτών μας.

1. Ο π. Σπυρίδων Λογοθέτης αναδεικνύεται ως Ιεροκήρυκας του θρησκευτικού φανατισμού. Αποδεικνύεται τουλάχιστον ηθικός αυτουργός των αθλιοτήτων που έγιναν το τελευταίο διά¬στημα στην πόλη μας κατά της Εκκλησίας, επαινώντας και ευχαριστώντας τους φυσικούς αυτουργούς που είχε ενώπιόν του.

2. Ο π. Σπυρίδων Λογοθέτης απειλεί σύμπασα την εκκλησιαστική και πολιτική διοίκηση, από την Ιερά Σύνοδο μέχρι τον Υπουργό Παιδείας, την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Δεν υπολογίζουν την οργή του λαού, που θα διαπράξουν αυτοί πρώτοι το έγκλημα στην Ελλάδα; Τούς συνιστώ και τους προτρέπω, να μήν το κάνουν!». 

3. Καλεί τον λαό σε ομαδικές πράξεις οργής, χρησιμοποιώντας πολλές φορές φράσεις που περιέχουν ευθείες ή κεκαλυμμένες απειλές για πράξεις βίας.

4. Κάνει χρήση συκοφαντιών κατά του Μητροπολίτου, όπως περί δήθεν απαίτησης χρημάτων, και παραπλανά τον λαό μιλώντας περί δήθεν δικαίωσης της Μονής από τα Δικαστήρια ή περί δήθεν ελέγχων που απέδειξαν άριστη την διαχείριση των οικονομικών της. 

5. Ψεύδεται ασυστόλως ισχυριζόμενος ότι «ζητάει ο Μητροπολίτης 1.500.000 μαζί με την κυρία, την σύζυγο του οδηγού του». Αποφεύγει εσκεμμένως να παραδεχθή  ότι τα χρήματα αυτά τα ζητά το Κράτος από το οποίο με αδιαφανείς τρόπους παρανόμως τα εισέπραξε ως επιστροφή ΦΠΑ, όπως έδειξαν επανειλημμένες έρευνες περί της διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ που διενήργησε η Εφορία και επικύρωσαν τα αρμόδια Δικαστήρια.

6. Τέλος, από θεολογική, εκκλησιαστική και εκκλησιολογική πλευρά ο λόγος του τον εκθέτει ανεπανόρ¬θωτα, αφού βρίθει θεολογικών και εκκλησιο¬λογικών λαθών και έχει ιστορικές ανακρίβειες. Οι λόγοι των Τριών Ιεραρχών και ιδιαίτερα του Μ. Βασιλείου, στους οποίους αναφέρεται, είναι «πύρ καταναλίσκον», φωτιά που κατακαίει ως χόρτο το μοναστικό ιδεώδες του π. Σπυρίδωνος.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο με τον λόγο του π. Σπυρίδωνος Λογοθέτη προξενεί θλίψη, αποτελεί όμως και μία αποκάλυψη, γιατί δείχνει σε όλους τους Χριστιανούς και τους πολίτες της Ναυπάκτου την αλήθεια για το υπόβαθρο του έργου της Μονής, καθώς και την πηγή και αιτία της εκκλησιαστικής αναταραχής. Ο π. Σπυρίδων Λογοθέτης αναδεικνύεται πράγματι Ιεροκήρυκας του θρησκευτικού φανατισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...