Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2013

Ήλθε η ώρα να τηρήσουν οι Ιεράρχες μας, την υπόσχεση τους στον Χριστόδουλο, ολίγον προ του θανάτου του!



130122122832453
(φωτο Χρ.Μπόνης)
Πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον Βρεσθένης Θεόκλητο και του έδωσε την ευχή και συγκατάθεσή του, να τεθεί υποψήφιος για την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής!
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με μία κίνηση πατρική, τήρησε το λόγο που είχε δώσει τόσο στον Βρεσθένης Θεόκλητο όσο και προς Ιεράρχες- πνευματικά αναστήματα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που ενδιαφέρονταν ευκαίρως- ακαίρως για την αποκατάσταση του Θεοκλήτου!
Τούτων όλων λαμβανομένων υπόψη, από τον Αρχιεπίσκοπο, εθεώρησε καθήκον του να μην κλείσει το δρόμο προς την αποκατάσταση, σε έναν Ιεράρχη που σήκωσε στους ώμους του βάρος που δεν του αναλογούσε!
Έτσι όταν αισθάνθηκε ότι ωρίμασε το θέμα και έννοιωσε την πίεση κάποιων Ιεραρχών- ακόμη και από την πρεσβυτέρα Ιεραρχία- να ζητάει την προώθηση του Θεοκλήτου για την ακριτική Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να μη δώσει επίσημο "χρίσμα" σε έναν μόνο υποψήφιο και να αφήσει να τρέξουν και οι τρείς υποψηφιότητες των Βρεσθένης Θεοκλήτου, Αρχιμ. Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου και Αρχιμ. Παντελεήμονα Μουτάφη!
Οι πληροφορίες μας λένε ότι η συνάντηση Αρχιεπισκόπου- Θεοκλήτου έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και μάλιστα δεν έλλειψε και η συγκινησιακή φόρτιση!
Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε πολύ πατρικά και θερμά στον Θεόκλητο και ο Θεόκλητος του εδήλωσε έτοιμος να αναλώσει τις δυνάμεις του για το καλό της Εκκλησίας και μάλιστα ανεξαρτήτως εκλογής και αποτελέσματος να τον προσμετρά και να τον υπολογίζει πάντα ως δικό του άνθρωπο!
Με αυτές τις προδιαγραφές ξεκινά η κούρσα της εκλογής εντός του μηνός Φεβρουαρίου, έναν μήνα από σήμερα ακριβώς! Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Με αυστηρά αντικειμενικά και συναισθηματικά κριτήρια το προβάδισμα έχει ο Βρεσθένης Θεόκλητος δεδομένου ότι έχει την πείρα, την ωριμότητα και τα εχέγγυα να ποιμανει μία τόσο ευαίσθητη περιοχή αλλά και διότι οι 31 εν ενεργεία Μητροπολίτες που εξελέγησαν επί Χριστοδούλου έδωσαν την υπόσχεσή τους λίγο προτού φύγει από τη ζωή για την αποκατάσταση του Θεοκλήτου! Αλλά και ακόμη 20 Ιεράρχες, τόσον της πρεσβυτέρας Ιεραρχίας, όσο και νεώτεροι που ευεργετήθηκαν από τον Χριστόδουλο θα ήθελαν να τον δούν ΕΝ ενεργεία στις επάλξεις της Ιεραρχίας!
Έτσι από σήμερα και ο Σεβ. Βρεσθένης Θεόκλητος- ο άνθρωπος με την καρδιά μικρού παιδιού- θα αρχίσει τον αγώνα του, στηριζόμενος στους Ιεράρχες εκείνους που τον ενεθάρρυναν σε αυτή την προσπάθεια! Στη συνέχεια θα ζητήσει την ευχή και την βοήθεια και των άλλων εκλεκτόρων Αρχιερέων, αρκετούς από τους οποίους τους ψήφισε και ο ίδιος κατά την εκλογή τους!
Επομένως το τοπίο για την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής διαμορφώνεται από σήμερα ως εξής: τρείς οι ισχυρές υποψηφιότητες, των Θεοκλήτου,Κωνστάντιου και Παντελεήμονος, επικρατέστερη όμως αυτή του Βρεσθένης Θεοκλήτου για πολλούς λόγους!
πηγή
αντιγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...