Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2013

ΥΠΕΡ ΠΟΙΩΝ ΙΔΕΩΝ 'ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΖΕΙ ;

Της Γιώτας Παμπάλου
Απομεσήμερο,Γενάρης Μήνας στην πορεία μιας παγωμένης Ελλάδας.Εκατομμύρια 'Ελληνες- Ελληνίδες να προσπαθούν να ζεσταθούν  στο αντάμωμα με τον ήλιο που σε λίγο θα αποτραβηχτεί προς την Δύση ,ακόμη μία μέρα.Είναι οι μόνες ώρες ετούτες που ο παγετός ,από τις άσχημες καιρικές συνθήκες του χειμώνα ,ζεσταίνουν λίγο το κορμί και την καρδιά.

Χιλιάδες άνθρωποι  στο πέρασμα του χρόνου που μας πέρασε, παραιτήθηκαν από την ίδια τους την ζωή ,πιστεύοντας πως δεν μπορούσαν να υπο- στηρίξουν ο,τι πολυτιμώτερο είχαν,...οικογένεια(;),...η΄ό,τι πολυτιμώτερο για τον καθένα τους ήταν αυτό! 
Αναρωτιέμαι πως φτάσαμε εμείς οι άνθρωποι της Ευλογημένης Γης(όπως έχουν 'Αγιες μορφές πει ,πως ειναι η Ελλάδα μας) ,να έχουμε τυφλωθεί και να μην βλέπαμε,..να μην βλέπαμε!

Πως εμείς οι 'Ελληνες - Ελληνίδες πιστέψαμε σε λάθος ανθρώπους-είδωλα και όχι σε ανθρώπους -πρότυπα για την ορθή Ανάπλαση Πολιτισμού - Πνεύματος - Ιδεών!
Νεοέλληνες των τελευταίων δεκαετιών τυφλωθήκαμε και ζήσαμε στην χώρα του φωτός του Πνεύματος και της Ορθοδοξίας χωρίς να βλέπουμε!

Στην χώρα του Ελύτη ,του Παπαδιαμάντη ,του Κόντογλου ,του Μακρυγιάννη, του Καποδίστρια ,του Κολοκοτρώνη, του Παύλου Μελά , του Πλαστήρα ,του Μ.Αλεξάνδρου,του Πλάτωνος ,του Αριστοτέλη , του Αγ.Κοσμά του Αιτωλού ,του
Αγ.Αθανασίου,τουΑγ.Νεκταρίου,της Αγ.Ματρώνας , της Αγ.Φιλοθέης, του Γέροντος Παϊσίου ,του π.Πορφυρίου,...και τόσων άλλων αγίων και άξιων μορφών ,μα κύρια στην Χώρα που ο Λόγος του Ιησού Χριστού ,είναι σύμβολο Πίστης ,Αγάπης και Ελπίδας μαζί με την Ελλάδα μας!Δεν είναι τυχαίο ,το σύμβολο του Σταυρού στην Ελληνική σημαία,ως σύμβολο Πίστης -Ορθοδοξίας-Χριστιανισμού μαζί με την Ελλάδα μας!

Κι όμως αφήσαμε να  σκεπάσει η σκόνη του υλισμού τα πανωφόρια και την  ψυχή μας και έτσι θάμπωσαν τα πιο σημαντικά ιδανικά μας.

'Ετσι κάποιοι μας πρόδωσαν στο όνομα της πολυπόθητης Ανεξαρτησίας μας, Ελευθερίας μας, και της Ελπίδας μας ως άνθρωποι για μια καλύτερη ζωή ,εμείς που στο διάβα των αιώνων υπόδουλοι , πρόσφυγες υπήρξαμε!Δεν ήταν όμως τίποτε άλλο , μα μοναχά  κάλπικες υποσχέσεις στο θυσιαστήριο προς θυσία των ίδιων Ελλήνων,στο όνομα της αισχροκέρδιας για το προσωπικό συμφέρον κάποιων ,άγνωστων - γνωστών.Γενιές γαλουχήθηκαν με αγώνες,υποστηρίζοντας πολιτικά συστήματα ,κομματικές παρατάξεις ελπίζοντας στο όραμα μιας Ελλάδας Ελεύθερης ,Ανεξάρτητης ,Ικανής , Αναπτυσσώμενης!

Αναρωτιέμαι που πήγαν όλοι αυτοί που ελπίδες τάξαν , και υποσχέσεις (τελικώς ανεκπλήρωτες),...και είμαστε στο διάβα του 2013 μ.χ,..με άπορους, άστεγους στα πεζοδρόμια..........

Αναρωτιέμαι πως επιτρέψαμε εμείς οι'Ελληνες- Ελληνίδες να γίνουμε λεία και να 'μαστε σα να μας πάσαραν σκλάβους στο παζάρι!
Αναρωτιέμαι πως ξεχάσαμε Χριστό και αφεθήκαμε στα πολυτελή σπίτια και αυτοκίνητα μας (οι περισσότεροι από όλους μας δυστυχώς),και όχι μόνον σε αυτά, που πλέον για εκατομμύρια 'Ελληνες- Ελληνίδες έχουν λείψει πια ,μα και τα άκρως απαραίτητα για την επιβίωση!
'Ωρες επαναπροσδιορισμού 'Η κρίση που προέκυψε"....'Ισως υπερβολικό ,ίσως βλάσθημο,συγχωρέστε με, μα ναι για μένα μοιάζει Ευλογία ,για να ξαναγεννηθεί η Πατρίδα μας,από τις στάχτες της ,όπως στην Ιστορία της ξανά.Θα θυμηθώ  κλείνοντας από τους Λόγους  του Γέροντα Παϊσίου όταν το 1996 μ.χ,...μας έλεγε τότε ,για  την Ελλάδα του σήμερα:

<<Την Ορθοδοξία μας σαν Έλληνες την οφείλουμε στον Χριστό και τους αγίους Μάρτυρες και Πατέρες της Εκκλησίας μας• και την ελευθερία μας την οφείλουμε στους ήρωες της Πατρίδας μας, που έχυσαν το αίμα τους για μας. Αυτήν την αγία κληρονομιά οφείλουμε να την τιμήσουμε και να την διατηρήσουμε και όχι να την εξαφανίσουμε στις μέρες μας.

Είναι κρίμα να χαθή ένα τέτοιο έθνος! Και βλέπουμε τώρα, όπως πριν αρχίση ένας πόλεμος στέλνουν ατομικές προσκλήσεις, έτσι και ο Θεός με ατομικές προσκλήσεις μαζεύει ανθρώπους, για να κρατηθή κάτι και να σωθή το πλάσμα Του>>

'Ετσι λοιπόν,δεν θα αφήσει ο Θεός, αλλά οφείλουμε και εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε ,για ό,τι δεν μπορούμε να κάνουμε ανθρωπίνως, να προσευχόμαστε  να βοηθήσει ο Θεός για να χτυπήσουν οι καμπάνες της Αγιας Σοφιάς ξανά!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...