Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2013

Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες!


Πολλοί Έλληνες αναρωτιούνται τι κακό έχουμε κάνει και το πληρώνουμε με αυτήν την κρίση!

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, σίγουρα το έχουν οι πολιτικοί παράγοντες αυτής της χώρας της τελευταίας τριακονταετίας! Ωστόσο, ένα μικρό μερίδιο ευθύνης το έχουμε κι εμείς οι πολίτες! Ο λόγος θα πει κάποιος, είναι ότι εμείς ψηφίζαμε αυτούς που αναξίως μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια. 


Σίγουρα κάτι τέτοιο ισχύει, αλλά δεν θεωρώ πως είναι αίτιο ευθύνης, αλλά αποτέλεσμα! Ο τρόπος ζωής μας και ο τρόπος σκέψης μας ήταν αυτός που οδήγησε κάποιους στην επιλογή του κόμματος που ψήφισαν! 

Τους Έλληνες κάποτε τους χαρακτήριζε η αγάπη τους για την θρησκεία και για την πατρίδα! Πλέον, μας χαρακτηρίζει η αγάπη για το χρήμα και για την άνετη ζωή!

Ξεχάσαμε την πίστη μας, εγκαταλείψαμε τον Θεό και επιλέξαμε να ζήσουμε μια ζωή μακρυά από το θέλημα Του! Επιλέξαμε ότι μας συνέφερε από τον Λόγο Του και από όσα μας συμβούλευσαν οι Άγιοι Πατέρες και τα υπόλοιπα τα προσαρμόσαμε στο δικό μας συμφέρον! 

Έτσι, θεωρούμε πως δεν χρειάζεται να υπάρχουν τα Σύμβολα της Πίστης μας στα δημόσια κτίρια, δεν χρειάζεται να διδάσκεται η Ορθόδοξη Πίστη στα σχολεία, αρκεί να εκκλησιαζόμαστε κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, η νηστεία περιορίζεται (από την πλειοψηφία των "πιστών") από τις 40 μέρες σε μια εβδομάδα, η ομολογία πίστεως είναι άγνωστος όρος κι όσοι την πράττουν χαρακτηρίζονται οπισθοδρομικοί και ρατσιστές (θρησκευτικός ρατσισμός) και άλλα πολλά που αν τα αναφέρουμε δεν υπάρχει βιβλίο να τα χωρέσει!

Ξεχάσαμε την ιστορία μας! Συνηθίσαμε στην ιδέα της καλής γειτονίας και κάνουμε τα στραβά μάτια στις προκλήσεις των "καλών" μας γειτόνων! Θεωρούμε δεδομένο πλέον, πως η Βόρειο Ήπειρος είναι  Αλβανία κι όχι Ελληνικό έδαφος ακόμη σκλαβωμένο! Θεωρούμε ασήμαντο να ονομαστούν τα Σκόπια, Μακεδονία! Θεωρούμε λογικό το μοίρασμα του Αιγαίου με τους Τούρκους, αρκεί η τσέπη μας να είναι γεμάτη!

Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε! Όλα όσα παθαίνουμε, τα παθαίνουμε επειδή ξεχάσαμε ποιοί είμαστε! Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες! Σε πείσμα πολλών πολιτικών προσώπων και παρατάξεων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας κάνουν να το ξεχάσουμε! Κάποτε μια χούφτα Έλληνες νίκησαν τα εκατομμύρια των Τούρκων γιατί πολέμησαν ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ! Για του Χριστού την Πίστη την Αγία!! 

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...