Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2013

«Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την ελληνική οικονομία» και κάποιες σκέψεις...


«Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την ελληνική οικονομία»

Την πεποίθησή του ότι ο μεγάλος αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα είναι ένα βάρος για την οικονομία της χώρας, εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Υγεία Τόνιο Μποργκ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα...

«Θα επισκεφθώ προσεχώς την Ελλάδα, όπου το 40% των ανθρώπων καπνίζει. Είναι ένας παράγοντας κόστους, για τον οποίο πρέπει να μιλήσουμε», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος από τη Μάλτα.

«Το κάπνισμα μειώνει την παραγωγικότητα, αυτό τιμωρεί την οικονομία» της χώρας, υπογράμμισε ο κ. Μποργκ, διευκρινίζοντας ότι κατά μέσο όρο το 29% των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καπνιστές.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, που είναι αρμόδιος για την Υγεία από τις 28 Νοεμβρίου, απέρριψε το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η κατανάλωση τσιγάρων αυξάνει κάθε χρόνο κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τα δημοσιονομικά έσοδα των κυβερνήσεων.

«Τα χρήματα που οι άνθρωποι δεν ξοδεύουν πια στα τσιγάρα θα χρησιμοποιηθούν για άλλα πράγματα. Η παγκόσμια κατανάλωση δεν θα μειωθεί», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι, την ίδια στιγμή, οι εθνικοί λογαριασμοί θα ελαφρυνθούν από εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την ιατρική περίθαλψη των καπνιστών.

H ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ. ΕΝΑΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΨΥΧΗ.ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑ ΡΕΠΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ.
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΙΕΣ ΜΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΟΥΤΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΦ ΔΕ ΤΟΠΙΚ. ΤΕΛΕΙΩΣ...
π.Παντελεήμων Κρούσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...