Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2013

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ


Η παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μέρα με την μέρα συμπιέζει τις μετριοπαθείς πολιτικές δυνάμεις και δημιουργεί ένα διχασμό των πολιτών. Το κράτος αδρανεί και παρακολουθεί αμήχανα. Οι κακοί γείτονες της χώρας μας προετοιμάζονται για να πάρουν ότι τους προσφερθεί από τα ιμάτια του αδρανούς και ίσως διαχωρισμένου Ελληνικού Κράτους.
Οι τελευταίες εκλογές ανέδειξαν ένα νέο δίπολο κυβέρνησης – αντιπολίτευσης. Η συντηρητική παράταξη άντεξε και ανέλαβε την κυβέρνηση, συνεργαζόμενη με το τραυματισμένο ΠΑΣΟΚ και την αντέχουσα ΔΗΜΑΡ.  Η Ευρωπαϊκή αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, από μικρή παράταξη του 4 %, αναδείχθηκε σε αξιωματική αντιπολίτευση.  Η άκρα δεξιά, εκπροσωπείται στην νέα βουλή  από την Χρυσή Αυγή, η οποία μέρα με την μέρα δυναμώνει και έχει φτάσει αισίως σε ποσοστό περίπου 12%.  Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και το παραδοσιακό αριστερό ΚΚΕ συμπιέζονται σε ποσοστά γύρω από το 4% και παλεύουν για την επιβίωσή τους.  Οι ανεξάρτητοι Έλληνες, ένα νέο κόμμα , συμπιέζεται χάνοντας δυνάμεις.  Μετά τις εκλογές οι μόνες ανερχόμενες πολιτικά δυνάμεις φαίνονται να είναι  η αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ και η άκρα δεξιά με την Χρυσή Αυγή.
Οι καινούργιοι μονομάχοι λοιπόν με κομματικούς στρατούς αξιόλογους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.  Ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει αριστερούς, σοσιαλιστές και αντιμετωπίζεται θετικά από άλλες αριστερές και ακροαριστερές  δυνάμεις.  Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ακραία δεξιούς και θυμωμένους από τα μέτρα πολίτες, μια ομάδα που μεγαλώνει ραγδαία. Με την υπάρχουσα δημοσκοπική κατάσταση, (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012 ), τροφοδοτείται ένα φανατικό δίπολο αριστερών και ακραίων δεξιών και δεξιών οπαδών.  Όσο αυτά τα δύο κόμματα ενισχύονται δημοσκοπικά και εκλογικά,  ένας μεγάλος κίνδυνος διχασμού και συγκρούσεων  όχι απόψεων αλλά ομάδων στους δρόμους καιροφυλακτεί και απειλεί.
Η τρέχουσες δημοσκοπήσεις, (Νοε – Δεκ), δίνουν σε κάθε κόμμα τα ακόλουθα ποσοστά :
ΣΥΡΙΖΑ  31 %                                      ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ          6.5%
ΝΔ  22.6 %                                          ΚΚΕ       6.5 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12%                              ΔΗΜΑΡ   6 %
ΠΑΣΟΚ     5 %

Η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο πολίτικο χάρτη της Ελλάδος και η συνεχής ενδυνάμωσή της με οπαδούς γεννάει μία δράση , η οποία δημιουργεί την αντίδραση από αριστεριστές που συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες περισσότερο ακραίες ομάδες.  Μέχρι σήμερα έχουμε δει συγκεντρώσεις  της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και σύγχρονες αντισυγκεντρώσεις από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και παρεμφερών αριστερών και αναρχικών ομάδων.   Οι αψιμαχίες και οι προστριβές κρατιούνται σε ένα χαμηλό επίπεδο επειδή και τα δύο κόμματα είναι στην αντιπολίτευση και η ΕΛΑΣ μεσολαβεί κατευναστικά.  Εάν και εφ όσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία εκτιμάται ότι θα μεγαλώσει η έκταση και ο αριθμός των συγκρούσεων σε πόλεις και δρόμους.
Το κράτος με τα όργανά του και τους θεσμούς του δεν επεμβαίνει άμεσα, δυναμικά και κατασταλτικά ώστε να δημιουργεί αποτροπή συγκρούσεων, αλλά πάντα κατευναστικά καθυβρίζεται και προσβάλλεται και από τις δύο ομάδες.  Οι αυστηροί νόμοι δεν εφαρμόζονται ή όταν εφαρμόζονται επιδεικνύεται τέτοια επιείκεια  που αποθρασύνει.  Μόνο μία δυνατή αποφασιστική και ικανή διοικητική μηχανή με τις δυνάμεις αποτροπής της εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να εμποδίσει την επερχόμενη σύγκρουση Συριζαίων και Χρυσαυγητών.
Μία Ελλάδα σε οικονομική και πολιτική αδυναμία είναι πειρασμός για τους κακούς γείτονές της.   Η Τουρκία, παρ όλα τα προβλήματά της στην ανατολή,  δημιούργει το τόξο γύρω από την Ελλάδα κάνοντας συμφωνίες και φιλίες αμυντικές.  Η Αλβανία, και τα Σκόπια έχουν αποδειχθεί πρόθυμοι συνεταίροι-κράτη σε ενέργειες εναντίον της Ελλάδος.  Η Τουρκία έχει εντείνει τους εξοπλισμούς της που θα ανέλθουν σε 35δις Ευρώ  το 2013 , ενώ η Ελλάς ευρισκομένη σε αδυναμία θα διαθέσει μόνο 3δις.Ευρώ.  Η επερχόμενη περαιτέρω ανατροπή των αμυντικών συσχετισμών μεταξύ Ελλάδος  Τουρκίας αναμένεται να αποθρασύνει την τουρκική πλευρά, η οποία εγείρει συνέχεια εδαφικές αξιώσεις εναντίον της Ελλάδος.
Τα αδύναμα και διηρημένα Σκόπια βρήκαν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις διαφορές τους με την Ελλάδα και πιέζουν για λύση του θέματος του ονόματος  και ένταξή τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε με την βοήθεια της Γερμανίας και άλλων δανειστών της χώρας μας.
Η Αλβανία αναβαθμίζει με πολλές πολιτικές εκδηλώσεις και φωνές την Ιδέα της μεγάλης Αλβανίας και συνεταιρίζεται στενότερα αμυντικά με τον μεγαλύτερο σύμμαχο-εχθρό της Ελλάδος , την Τουρκία.  Κυκλοφορεί ανιστόρητες αξιώσεις για την Ελληνική Ήπειρο και οργανώνει εορτασμούς ανεξαρτησίας μέσα στην Αθήνα και στην Αλβανία με αλύτρωτα τραγούδια. Τι κάνει η Ελληνική ηγεσία ;   Απλά ανέχεται για να μην πυροδοτήσει το δήθεν καλό κλίμα.
Ο διαμελισμός της Ελλάδος ή η απόσπαση κάποιων εδαφών της είναι όνειρο και επιδίωξη των γειτόνων της που έρχεται από τις αρχές του αιώνα μας.  Η πραγμάτωση τέτοιων ιδεών γίνεται εφικτή μόνον όταν ο Ελληνικός λαός είναι πολιτικά διηρημένος, πτωχός και άοπλος.
Σήμερα οι Έλληνες διαιρούνται φανατισμένοι πολιτικά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Σήμερα οι Έλληνες πτωχαίνουν ημέρα με την ημέρα και η οργή μαζί με την απελπισία θεριεύουν.
Σήμερα οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις αφοπλίζονται λόγω οικονομικών μέτρων.
Σήμερα η κρατική μηχανή αδρανεί σαστισμένη.
Οι προϋποθέσεις λοιπόν υπάρχουν, οι εχθρικοί γείτονες καραδοκούν, το περιβάλλον ευνοεί, οι φίλοι είναι λιγοστοί και οι δανειστές πολλοί.  Άρα μένοντας αδρανείς είναι σαν να προκαλούμε την εμφάνιση προβλήματος εδαφικών ή άλλων διεκδικήσεων με κοσοβοποίηση της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...