Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2013

Τα σκάνδαλα... έπνιξαν τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ'! Η διαφθορά και η σήψη που αναδύονται από το Βατικανό εξανάγκασαν τον Πάπα Βενέδικτο σε παραίτηση.



Ως απέλπιδα πράξη να διασώσει την έξωθεν καλή μαρτυρία και να διαφυλάξει έστω και την ύστατη στιγμή τον θεσμικό χαρακτήρα του Παπισμού λογίζεται η αναμενόμενη εδώ και καιρό παραίτηση του πάπα Βενέδικτου ΙΣτ . Η θηλιά των σεξουαλικών και οικονομικών σκανδάλων εντός και εκτός Βατικανού που έσφιγγε ολοένα και περισσότερο στο λαιμό του τον εξανάγκασε να ανακοινώσει την παραίτησή του, η οποία θα ισχύει από τις 28 Φεβρουαρίου.
«Έχω απόλυτη συναίσθηση της σοβαρότητας αυτής της πράξης, αλλά έχω επίσης απόλυτη συναίσθηση πως δεν είμαι πλέον ικανός να φέρω εις πέρας τα καθήκοντά μου», είπε μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
Επ’ ουδενί λοιπόν ήθελε ο Γερμανός στην καταγωγή Πάπας να συνδέσει το όνομά του με τη διαφθορά και τη σήψη που αναδύεται από το Βατικανό και για την οποία φυσικά δεν ευθύνεται αποκλειστικά μόνο εκείνος. Διαφθορά που ουσιαστικά οδηγεί τον θεομίσητο παπισμό στην οριστική διάλυσή του, επιβεβαιώνοντας ρήσεις Ορθοδόξων αγίων, όπως λ. χ. του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και των διδάσκαλών του, που ταύτιζαν τον παπισμό με το θηρίο της ευσεβείας (βλ. Αποκάλυψη)!
Αν και μεθοδικά καταβλήθηκε παγκοσμίως μία προσπάθεια να φανεί ότι αιτία της πρώτης παραίτησης πάπα έπειτα από 600 χρόνια ήταν σοβαροί λόγοι υγείας (ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι, διευκρίνισε ότι ο Πάπας δεν παραιτείται για λόγους υγείας) εν τούτοις η αλήθεια δεν άργησε να βγει στο φως.
Συγκεκριμένα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica σε δημοσίευμα της την 21 Φεβρουαρίου ευθαρσώς αναφέρει ότι «ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος αποφάσισε να παραιτηθεί ύστερα από τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας που τον πληροφόρησε για τις διαστάσεις των σεξουαλικών σκανδάλων και σκανδάλων δωροδοκίας μέσα στο Βατικανό».
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αποκαλύπτεται ακόμη ότι «τρεις καρδινάλιοι, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, διαφθορά και ευνοιοκρατία που αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού στην αποκαλούμενη υπόθεση VatiLeaks.
Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 παρέδωσαν στον ποντίφικα δύο κόκκινους δερματόδετους τόμους—σχεδόν 300 σελίδων—που εμπεριείχαν "έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της" στο Βατικανό»!
Εκείνη ακριβώς την ημέρα ο πάπας -προσθέτει η εφημερίδα- φέρεται να έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί! Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα αρνήθηκε να σχολιάσει το γραφείο τύπου του Βατικανού.
Οι πληροφορίες -επισημαίνεται στο αποκαλυπτικό κείμενο της εφημερίδας -που έλαβε από τους καρδινάλιους "αφορούν όλες την παραβίαση της έκτης και της έβδομης εντολής", δήλωσε στην εφημερίδα άνδρας ο οποίος περιγράφεται ως "πολύ κοντινός" με τους συγγραφείς της έκθεσης.
Οι δύο αυτές εντολές είναι οι: "Ου μοιχεύσεις" και "Ου κλέψεις".
Οι καρδινάλιοι λέγεται ότι αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού και τα οποία είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.
Ανάμεσα σε εκείνους που αναφέρονται στην έκθεση είναι ο Μάρκο Σίμεον, διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου RAI, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε στο παρελθόν σε σχέση με μία από τις κυριότερες αποκαλύψεις του σκανδάλου VatiLeaks: το σχέδιο απομάκρυνσης από τη θέση του, του αρχιεπισκόπου Κάρλο Μαρία Βιγκάνο, αναπληρωτή διοικητή του Βατικανού, ύστερα από τις προσπάθειές του να επιβάλει μεγαλύτερη διαφάνεια στις οικονομικές υποθέσεις του Βατικανού.
Ο Σίμεον θεωρείται πολύ κοντινός άνθρωπος του δεύτερου τη τάξει αξιωματούχου του Βατικανού, Ταρτσίσιο Μπερτόνε, υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού.
Η μυστική έκθεση αναφέρεται επίσης στις ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων (IOR), την τράπεζα του Βατικανού, όπου μέσα στο Φεβρουάριο τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος ύστερα από εννέα μήνες κατά τους οποίους η θέση ήταν κενή, έγραψε η La Repubblica.
Σύμφωνα ακόμη με το δημοσίευμα, ο πάπας Βενέδικτος θα παραδώσει ο ίδιος τα εμπιστευτικά έγγραφα στον διάδοχό του με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά "δυνατός, νέος και άγιος" ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα».
Μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται εξάλλου και η προσπάθεια που κατέβαλε ο πάπας να μεταβάλλει τους όρους και τη διαδικασία εκλογής νέου πάπα πριν εγκαταλείψει τη θέση του.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πάπας θα μείνει στην ιστορία ως ο θρησκευτικός ηγέτης που αναγνώρισε επισήμως τη Σατανολατρεία μέσω της αποκατάστασης των Ναϊτών Ιπποτών! Θα καταγραφεί ακόμη ότι επί των ημερών του πτώχευσε η αιρετική θρησκευτική Ρωμαιοκαθολική χριστιανική κοινωνία στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη λόγω των σκανδάλων παιδεραστίας του ιερατείου! Γιατί τα σκάνδαλα κυριάρχησαν στη σχεδόν οκταετή θητεία του. Πριν τον Βενέδικτο, τα σεξουαλικά σκάνδαλα αφορούσαν μόνο τις ΗΠΑ και την Ιρλανδία, όμως επί των ημερών του εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη, κυρίως στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία και στη Γερμανία. Μάλιστα στη Γερμανία ενεπλάκη προσωπικά και ο ίδιος...
Ενδεικτικό ακόμη είναι ότι την 21η Φεβρουαρίου ο αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, καρδινάλιος Τίμοθυ Ντόλαν κατέθεσε για την υπόθεση σεξουαλικών παρενοχλήσεων στην Αρχιεπισκοπή της πόλης Μιλγουόκι της Πολιτείας του Ουισκόνσιν.
Το 2011 η Αρχιεπισκοπή του Μιλγουόκι ήταν η όγδοή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ, η οποία χρεοκόπησε εξαιτίας των αποζημιώσεων σε θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και παιδοφιλίας, επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Στήριξη του πάπα από Οικουμενικό Πατριάρχη!!!
Παρ’ όλα αυτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τη στιγμή που ποιεί την νήσσαν στη νομιμοποίηση της ανωμαλίας στη Γαλλία (ομοφυλοφιλία) έσπευσε με ανακοίνωσή του να στηρίξει τον απερχόμενο «αγιότατο» (!!!) όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πάπα εκφράζοντας τη θλίψη του για την απόφαση παραίτησής του.
Μόνο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πολύ πριν τα δημοσιεύματα της ιταλικής εφημερίδας είχε την τόλμη να αναφερθεί με εκτενές ανακοινωθέν στην παραίτηση τονίζοντας ότι «Τα σκάνδαλα ανάγκασαν τον Πάπα σε παραίτηση». 
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της «αντικανονικής αρχηγεσίας στην αιρετική θρησκευτική κοινωνία του Ρωμαιοκαθολικισμού» ξέσπασαν τρομακτικά σκάνδαλα. Και προσθέτει ότι αυτά καθιστούσαν πλέον τη διαχείριση τους αδύνατη. Επίσης αναφορά κάνει και σε ένα άλλο «τεράστιο σκάνδαλο» - όπως λέει - «που άγγιξε προσωπικά τον παραιτούμενο Βενέδικτο ΙΣτ . Ήταν το σκάνδαλο Vatileaks κατά το οποίο είκοσι στελέχη του Βατικανού και ο προσωπικός του "μπάτλερ" διέρρευσαν πολλά διαβαθμισμένα έγγραφα από το γραφείο του, τα οποία αποτέλεσαν το υλικό για το βιβλίο Τζιανουΐτσι Νούτσι "Τα μυστικά έγγραφα του Βενεδίκτου ΧVI" όπου αποκαλύπτεται πάρτι εκατομμυρίων που έχει στήσει το Βατικανό με εργολάβους και φιλικές εταιρείες, με ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πολλές παράνομες ενέργειες».
Τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
«Αυτή η παραίτηση έπρεπε να είχε υποβληθεί νωρίτερα και θα έπρεπε να έχουν ακολουθήσει οι παραιτήσεις των περισσότερων μελών της ιεραρχίας της Καθολικής Εκκλησίας». Η δήλωση αυτή ανήκει στον Ράι Μάουτον, συγγραφέα του βιβλίου «Στον Οίκο του Θεού», και αποτυπώνει τα συναισθήματα με τα οποία δέχθηκαν την απόφαση του Βενέδικτου ΙΣτ' τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες καθολικούς ιερείς.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, η σύγκληση του Κονκλάδιου αναμένεται μετά την 15η Μαρτίου, ωστόσο εάν η νομοθεσία διαφοροποιηθεί, όπως είπε αξιωματούχος του Βατικανού πιθανόν η έναρξη των διαδικασιών διαδοχής του πάπα Βενέδικτου να αρχίσει νωρίτερα από τα μέσα Μαρτίου.


Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...