Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2013

Πείνα και αρρώστιες θερίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα του 2013..Αλλά προτεραιότητα για κάποιους έχει η Σιέρρα Λεόνε.


Κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι ειδήσεις που μιλούν για υποσιτισμένα παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά και γυμνάσια -στην Ελλάδα του 2013 και όχι στην Κατοχή- τα οποία με το ζόρι στέκονται όρθια. Στην Εορδαία της Πτολεμαΐδας περισσότερες από 100 οικογένειες βιώνουν συνθήκες εξαθλίωσης, ενώ 150 και πλέον μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας, λόγω κακής διατροφής ή ελλιπούς σίτισης, αλλά και επειδή στην πλειονότητά τους οι γονείς τους είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.
Κάποιοι όμως φτάνουν μέχρι την Σιέρρα Λεόνε για να δειξουν το πόσο ανθρωπιστές είναι,ενώ το πρόβλημα το έχουν συνάνθρωποι που ζουν δίπλα τους..

Ο κος Κανάκης..κατάφερε να συγκινήσει κι άλλους ομοίους του..που φυσικά έχουν άγνοια και αδιαφορία για την δυστυχία χιλιάδων ανθρώπων που ζουν ακριβώς δίπλα τους.. Αφού πρώτα τους χρησιμοποίησαν για να διαπρέψουν στα ΜΜΕ ή ακόμα και να κάνουν τεράστιες περιουσίες εις βάρος τους..τώρα είναι ξεγραμμένοι και στο περιθώριο...Για την ώρα είναι άχρηστοι για τα ΜΜΕ και δεν "πουλάει" ένα ταξίδι στην Εορδαία της Πτολεμαΐδας..όσο ένα ταξίδι στην Σιέρρα Λεόνε.


Η δήλωση του κου Κανάκη..
«Δεν μπορούν όλοι να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν τέτοια δουλειά», είπε δηκτικά για όσους τον κατηγόρησαν ότι (μέσω του ντοκιμαντέρ) πρόβαλε περισσότερο τον εαυτό του παρά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στη Σιέρα Λεόνε.
Από το βήμα του «Ράδιο Αρβύλα» ευχαρίστησε τους συντελεστές του συνεργείου, που γύρισαν και μόνταραν το Immersion, το οποίο τη νύχτα της Τρίτης σημείωσε 37,5% τηλεθέαση. Οι τηλεθεατές «βομβάρδισαν» το τηλεφωνικό κέντρο της Action Aid, προσφέροντας γενναιόδωρα χρήματα από το υστέρημά τους.

Σχόλιο..Εγώ επειδή έτυχε να είμαι σε ένα κατάστημα την ώρα που έπαιζε το ντοκιμαντέρ του κου Κανάκη,είδα με τα μάτια μου ένα άνεργο κύριο (όπως μας είπε αργότερα) με το παιδάκι του να βγάζει από την τσέπη του 1,80 ευρώ για να αγοράσει ένα σουβλάκι για το φαΐ της ημέρα για το παιδί του..Τα λεφτά δεν έφταναν...ούτε για το παιδί του,ούτε για πάρει ο ίδιος να φάει.Όταν κοίταξε την τηλεόραση το πρόσωπο του έβγαλε μια αγανάκτηση και μονολογούσε.Βέβαια δεν έδωσα και πολύ σημασία τότε γιατί γνωρίζω την συμπεριφορά των παρουσιαστών των Ελληνικών ΜΜΕ και ποια είναι η διεθνιστική γραμμή που έχουν ΄πάρει και πως πρέπει να την περάσουν στην κοινωνία.
Γύρισα και του είπα ψιθυριστά πως επειδή (δήθεν) έχω γενέθλια να πάρουν ότι θέλουν με το γιό του.Ο άνθρωπος μόνο που δεν μου φίλησε τα χέρια.
Εκεί έχουν φτάσει πολλοί συνάνθρωποι μας.Αλλά όμως η προτεραιότητες των Κανάκηδων της Ελληνικής showbizz είναι άλλες.Είναι το πως θα το παίξουν ανθρωπιστές και φιλεύσπλαχνοι την ώρα που έχουν βίλες,μαγαζιά που πουλάνε 10 ευρώ μια μπύρα και 5 ευρώ ένα καφε..αρκετά εκ. στις τράπεζες κλπ κλπ.Επίσης σημαντικό είναι το πως θα φτιάξουν ακόμα καλύτερο το βιογραφικό και το προφίλ τους..Αυτό που τους επιβάλει η "προοδευτική παράγκα" των ΜΜΕ..

1 σχόλιο:

  1. Ακουσα πριν 3 μερες οτι προσφατα κοροιδευαν στο ραδιο αρβυλα τον π.Ανδρεα Κονανο και μαλιστα για θρησκοληψια,τη στιγμη που ο παππουλης κανει αγωνα εναντιον της θρησκοληψιας.αλλωστε πού τον βρηκαν,αφου ο ιδιος δεν προκαλει?αρα ψαχνουν με σκοπιμοτητα να βρουν ο,τιδηποτε για να πολεμησουν την Εκκλησια. τη στιγμη που το εμαθα το προσπερασα θεωρωντας πως εχει ο καιρος γυρισματα,αλλα δεν περιμενα οτι τοσο συντομα θα απασχολησει τη δημοσιοτητα ο Κανακης με αρκετους να τον αμφισβητουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...