Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2013

Η "ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ" ΓΕΡΜΑΝΙΑ! 2 ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ!

.Τι οδηγεί την Γερμανία της Μέρκελ στην πασιφανή και τελικά αυτοκαταστροφική εμμονή σε αποφάσεις που οδηγούν μαθηματικά και σίγουρα στον ενταφιασμό του οράματος της Ενωμένης Ευρώπης;

Οι ερμηνείες που δίδονται πολλές, οι “συνομωσιολογίες” ακόμη περισσότερες. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Γερμανία διεκδικεί επαξίως το “βραβείο” της πιο αυτοκαταστροφικής χώρας στην Ευρώπη, ίσως και στον πλανήτη! Το επιβεβαιώνουν όσοι ξέρουν καλά τους Γερμανούς,όσοι έχουν ζήσει εκεί αλλά πάνω απ΄ όλα η ίδια η ιστορία της. 

Στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο οι εμμονές του Χίτλερ ήταν αυτές που σταμάτησαν τον υποτιθέμενα ανίκητο στρατό του λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα.

Οι στρατηγοί του είχαν προτείνει στον Χίτλερ μια αστραπιαία επίθεση κατά της Μόσχας.

alt
 
Καταλαμβάνοντας τη σοβιετική πρωτεύουσα, πίστευαν άτι θα κατέστρεφαν το σημαντικότερο βιομηχανικό κέντρο και θα αποκτούσαν τον έλεγχο τον σιδηροδρομικών γραμμών ολόκληρης της χώρας.

Ο έλεγχος του σιδηροδρομικού κέντρου από τον Χίτλερ θα εμπόδιζε τις σοβιετικές ή τις συμμαχικές ενισχύσεις να λάβουν μέρος στον πόλεμο. Επί πλέον, οι στρατηγοί υποστήριζαν ότι η κατάληψη της σοβιετικής πρωτεύουσας θα υπέσκαπτε το ηθικό και θα επιτάχυνε την παράδοση τους.

Παρά τις επιτυχίες και τις εμπειρίες των στρατηγών του. ο Χίτλερ, βετεράνος δεκανεύς του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, διέταξε να γίνει η κύρια επίθεση εναντίον του Λένινγκραντ και του Στάλινγκραντ! Γιατί; Επειδή πίστευε ότι η κατάληψη αυτών των δύο πόλεων που είχαν τα ονόματα των ηγετών τους θα παρέλυε τη χώρα και θα αποκαρδίωνε τον λαό της. Η Μόσχα αποτελούσε δευτερεύοντα στόχο. Έτσι πίστευε…

Η αποφασιστικότητα των Σοβιετικών και ο χειμώνας τον διέψευσαν...

Η υπεροψία της ,η αλαζονεία και η σκληρότητά της κατέστρεψαν την Γερμανία και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η βιασύνη να τελειώσει έναν πόλεμο εναντίον όλων γρήγορα την είχαν οδηγήσει σε ενέργειες που έφεραν ακόμη και τα “ουδέτερα κράτη” εναντίον της.

alt
 
Ο πόλεμος των χαρακωμάτων χάθηκε και η Γερμανία οδηγήθηκε ταπεινωμένη στις Βερσαλλίες. Δεν έμαθε και προκάλεσε τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο αν δούμε τον εξοπλισμό που διέθετε και τον στρατό που είχε φτιάξει δεν έχασε απλώς: κατόρθωσε να τον χάσει!

Φαίνεται ότι αυτή η αυτοκαταστροφική μανία δεν λέει να εξαφανιστεί. Σήμερα στον οικονομικό πόλεμο που μαίνεται η Γερμανία δείχνει να μην κατανοεί ότι δεν μπορεί να τους κερδίσει όλους μόνη της. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση οικονομικών για να καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης ότι είναι θέμα χρόνου η Γερμανία να μην έχει πια ευρωπαϊκή αγορά για να πουλήσει όχι αυτοκίνητο αλλά…ούτε ατμοσίδερο.

Το χειρότερο; Δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι αντιλαμβάνετε πως και αυτή η ισχυρή Γερμανία οδηγείται με ταχύτητα προς τη σύγκρουση με το τείχος. Όχι αυτό που γκρεμίστηκε το 1989 ,σκορπίζοντας ελπίδα σ΄ όλο το κόσμο, αλλά στο τείχος αδιαλλαξίας,αλαζονείας ,υπεροψίας και απάνθρωπης σκληρότητας που έχτισε το Βερολίνο στα συντρίμμια του.

Το κακό όμως είναι ότι πριν αυτή συνθλιβεί θα έχει καταστρέψει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...