Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2013

Γέροντας Παΐσιος: Σας λέω: ό,τι και να δείτε, να μην απελπίζεστε»



«Θα περάσουμε μια μπόρα. Αυτοί που θα περάσουν την μπόρα θα δούνε και τις καλύτερες μέρες. Ας ευχηθούμε όμως να μη συμβούν στις μέρες τις δικές μας γιατί...
εμείς πολλά περάσαμε…" έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος.

" Παλαιότερα ο κόσμος πίστευε κι αν άκουγε κάτι, το δεχόταν και συνετιζόταν. Τώρα, τι να σας πω… Εσείς ξέρω ότι πιστεύετε κι αν σας πω θα στενοχωρεθείτε… Εξ άλλου, αφού πιστεύετε, αγωνίζεστε και δεν έχετε ανάγκη. Αν πάλι το πω σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν, θα το ρίξουν έξω. Αλλά σας λέω: ό,τι και να δείτε, να μην απελπίζεστε.

Θα δείτε να εφαρμόζονται διατάξεις, αλλά μην απελπίζεστε… Μετά θα αποσύρονται. Άλλες πάλι δεν θα προλάβουν να βγουν. Το έθνος θα μεγαλώσει. Η Τουρκία θα καταστραφεί. Η θρησκεία τους είναι όλη μια αμαρτία. Την Ελλάδα θέλουν να την εξαφανίσουν. Οι «φίλοι» της θέλουν να την τσαλακώσουν»… Στην ερώτηση αν οι άνθρωποι θα χαθούν απαντάει:

«Για εμάς τους Χριστιανούς δεν υπάρχει θάνατος.

Το κλειδί της αιωνιότητας βρίσκεται κάτω από την πόρτα του τάφου μας.

Τότε όλοι οι άνθρωποι θα πιστεύσουν. Αλλά τότε δεν θα έχουν μισθό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...