Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2013

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ - ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

1Σκηνικό αντάρτικου πόλης "στήνεται" στην χώρα μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και την επίθεση που δέχθηκε η αστυνομική διέυθυνση Πάτρας σήμερα τα ξημερώματα. Προφανώς με την κοινωνική αναταραχή να διευρύνεται το σκηνικό αυτό έχει μεγάλες πιθανότητες να επεκταθεί στις επόμενες ημέρες.

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης,  μεταξύ κατοίκων της Ιερισσού Χαλκιδικής και δυνάμεων των ΜΑΤ μέσα στο χωριό. 

Οι κάτοικοι προκειμένου να αποτρέψουν τους αστυνομικούς να εισέλθουν στη πόλη είχαν δημιουργήσει πρόχειρα οδοφράγματα ενώ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έχει γίνει ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς ακόμα και στο προαύλιο του Γυμνασίου Λυκείου Ιερισσού με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα μαθητές σε έναν εκ των οποίων γιατροί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη καθώς οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις προσαγωγές ακόμα και συμμαθητών τους για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές σε παρακείμενα χωράφια για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για προσαγωγές κατοίκων ακόμα και μαθητών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο λυκειάρχης του Λύκειου Ιερισσού κ. Φάνης Μπουλόνης οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στην περιοχή προκειμένου να προβούν σε συλλήψεις και οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σχολείο. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους την ώρα που οι μαθητές ήταν στο προαύλιο του σχολείου με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να πάθουν σοκ, ενώ μερικά άλλα εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα.

«Εμείς καλέσαμε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο και δυσκολεύτηκε να φτάσει μέχρι εδώ, αλλά αυτή τη στιγμή οι γιατροί είναι στο σχολείο και προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά που έχουν προβλήματα. Επίσης έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τον διοικητή των ΜΑΤ να μην κάνουν άλλη χρήση δακρυγόνων μέχρι να καταφέρουμε να απομακρύνουμε όλους τους μαθητές από το σχολείο» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ.Τόλη Παπαγεωργίου, μέλος της επιτροπής αγώνα, ένα από τα χημικά που έπεσαν χτύπησε ένα από τα παιδιά ενώ λυποθύμησαν τρεις γυναίκες.

Ο κ. Μιχάλης Βλαχόπουλος, πρώην δήμαρχος Σταγείρων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι οι κάτοικοι δεν είναι συνολικά εναντίον της επένδυσης αλλά της επέκτασης της στις Σκουριές από όπου υδροδοτείται η περιοχή. «Τι να κάνουμε, ο Θεός έβαλε στις Σκουριές και το νερό και τον χρυσό. Τι θα διάλεγαν οι κάτοικοι;».

Ο κ. Βλαχόπουλος κατήγγειλε την επέμβαση των αστυνομικών στο χωριό μιλώντας για «στρατιωτική επέμβαση» με έξι διμοιρίες των ΜΑΤ που απέκλεισαν τη περιοχή εκτοξεύοντας χημικά και δακρυγόνα προς κάθε κατεύθυνση και ζήτησε την άμεση αποχώρηση τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ κ. Χρήστος Μανούρας είπε πως όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να μπει στην Ιερισσό, τότε περίπου 200-300 άτομα έκλεισαν το δρόμο στο ύψος του σουπερ-μαρκετ Lidl και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά. Η ΕΛ.ΑΣ ζήτησε να ανοίξει ο δρόμος οι κάτοικοι αρνήθηκαν και τότε έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, μόνο στο σημείο και όχι στο σχολείο όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν μεταβεί από νωρίς το πρωί στη περιοχή καθώς ήταν προγραμματισμένες κινητοποιήσεις κατοίκων που διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του εργοταξίου της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ και για τις δεκάδες προσαγωγές κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει η Ασφάλεια Πολυγύρου σε συνεργασία με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον επτά από τα άτομα που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις των ορυχείων χρυσού.

Αστυνομικές πηγές σημείωναν πως οι έρευνες για την εμπρηστική επίθεση συνεχίζονται - ακόμα και σε σπίτια ατόμων που θεωρούνται ύποπτα - και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Επίσης επιδρομή στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας πραγματοποίησε ομάδα ατόμων.

Ήταν  γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα, όταν ο σκοπός μπήκε στο κτίριο για τη σωματική του ανάγκη. Οι νεαροί κουκουλοφόροι, που προφανώς καραδοκούσαν περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν, όρμησαν στη σκοπιά και άρχισαν να χτυπούν όπου έβρισκαν με ρόπαλα και πέτρες! Μέσα σε δευτερόλεπτα, το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν αφήνοντας πίσω τους το κουβούκλιο διαλυμένο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο αστυνομικό μέγαρο και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Όμως, εκείνοι είχαν ήδη χαθεί στα στενά της πόλης.

H επίθεση έχει αναστατώσει τους αστυνομικούς της Πάτρας, που διαπιστώνουν ότι ακόμη και η Αστυνομική Διεύθυνση είναι ανοχύρωτη με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...