Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Μαρτίου 26, 2013

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος


των Βαγγέλη Μπουγιώτη και Νίκου Παπαχρήστου


Την τελευταία του πνοή άφησε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του, είχε οδηγήσει τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιάκωβο (κατά κόσμο Δαμιανό Παχή) να υποβάλει την παραίτηση του προς την Ιερά Σύνοδο, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
Για την κοίμηση του γηραιού Ιεράρχη (γεννήθηκε το 1932) έχει ήδη ενημερωθεί η Ιερά Σύνοδος η οποία αναμένεται να ορίσει ως τοποτηρητή του κενού μητροπολιτικού θρόνου τον παλαιότερο Επίσκοπο εκ των όμορων Μητροπόλεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...