Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2013

Τί περιμένουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί από τον Πάπα Φραγκίσκο




(Ορθόδοξη Ιεραποστολή) Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της Αλήθειας στο νέο Πάπα της Ρώμης, αν και θα περιμένουμε μόνος του να κατανοήσει μερικές αλήθειες. Πρώτα απ’ όλα να κατανοήσει τα δεινά που επέφερε στο Χριστιανικό κόσμο η εμμονή των Παπών για ένα εξουσιαστικό πρωτείο του Πατριαρχείου της Ρώμης. Αυτό οδήγησε στοσχίσμα του 1054 ( μαζί με δογματικές εκτροπές της Δυτικής Θεολογίας ), αυτό οδήγησε στη θρησκευτική “μεταρρύθμιση” του Λούθηρου και στον κατακερματισμό του χριστιανικού κόσμου σε δεκάδες χιλιάδες “εκκλησίες” και στην απομάκρυνση από τη πρωτοχριστιανική πίστη για ΜΙΑ Εκκλησία ! Οι δημιουργοί των χιλιάδων χριστιανικών ομολογιών, λειτουργώντας ως “νέοι αλάθητοι Πάπες” διατύπωσαν και διατυπώνουν νέες “χριστιανικές” δογματικές διδασκαλίες και δημιουργούν “νέες εκκλησίες”, δημιουργώντας μια ΒΑΒΕΛ στο χριστιανικό κόσμο ! Η ευθύνη και γι’ αυτή την εκτροπή ανήκει στις αντιλήψεις και στις πρακτικές του εξουσιαστικού πρωτείου του Πατριαρχείου της Ρώμης! Ο νέος Πάπας παρουσιάζεται από διάφορα μέσα ενημέρωσης “ως απλός και ταπεινός”. Εμείς περιμένουμε, χωρίς κολακείες και αγαπολογίες, ξεκάθαρες αποφάσεις και πράξεις του νέου Πάπα της Ρώμης που θα οδηγήσουν τον ρωμαιοκαθολικισμό στη ΚΟΙΝΗ πίστη των πρώτων 10 αιώνων, πριν το Σχίσμα του 1054, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. Ποιες είναι αυτές οι ενέργειες ; 

1) Κατάργηση του αλάθητου του εκάστοτε Πάπα της Ρώμης και του εξουσιαστικού πρωτείου του και επαναφορά του τιμητικού πρωτείου, ισότιμα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και τα άλλα αρχέγονα Πατριαρχεία. 
2) Άμεση κατάργηση της Ουνίας, δηλαδή κατάργηση των λεγόμενων “Ελληνοκαθολικών” εκκλησιών στην Ανατολική Ευρώπη, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στη Λατινική Αμερική. 
3) Απάλειψη της προσθήκης “Filioque” από το Σύμβολο της Πίστεως. 
4) Κατάργηση των νέων δογμάτων του ρωμαιοκαθολικισμού περί “ασπίλου σύλληψης” και “μετάστασης” της Παναγίας και κατάργησή του σημείου του σταυρού με τα 4 δάχτυλα του χεριού. 
5) Κατάργηση της υποχρεωτικής αγαμίας του κλήρου ( εκτός από τη περίπτωση των Επισκόπων, οι οποίοι - εξαιτίας των μεγάλων υποχρεώσεών τους στη διοίκηση της Επισκοπής- θα πρέπει να είναι άγαμοι ). Όλοι οι πρεσβύτεροι και οι διάκονοι να μπορούν να είναι παντρεμένοι. 
6) Κατάργηση της διδασκαλίας περί “καθαρτηρίου”. 
( εδώ αναφέρουμε τις βασικές διαφορές ) 
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχει “αντιπρόσωπος του Θεού επί γης”, ούτε ο Πάπας της Ρώμης, ούτε κανένας άλλος ιδρυτής κάποιας χριστιανικής ομολογίας, ούτε το Κυβερνών Σώμα της εκδοτικής εταιρίας Σκοπιά,ούτε η ηγεσία των μορμόνων ή των αντβεντιστών, ούτε ο κάθε ψευτοχαρισματικός ηγέτης κάθε πεντηκοστιανής ή “χαρισματικής” ομάδας … 

Για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς υπάρχει ΜΙΑ Εκκλησία που άφησε ο Χριστός στη γη, την οποία οδηγεί το Άγιο Πνεύμα, ο αλλος Παράκλητος,το Πνεύμα της Αληθείας, πάντα σε όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ ( Ιωαν, 14:16 και 16:13 ). Και η Εκκλησία αυτή, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, ακολουθώντας τη ΚΟΙΝΗ πίστη των πρώτων 10 αιώνων, οδηγείται από την Αγία Γραφή και την Ιερή Παράδοση και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων. 

Αν ο νέος Πάπας θέλει να πείσει για την ειλικρίνεια και την αληθινή ταπεινοφροσύνη του, ας επαναφέρει τον ρωμαιοκαθολικισμό στη ΚΟΙΝΗ ΠΙΣΤΗ, πριν το 1054. Τότε και μόνο τότε θα έχει επιτυχία στο έργο του και θα προσφέρει μεγάλη αγαλλίαση και στον Απόστολο Πέτρο και σε όλους τους Αποστόλους και στην Υπεραγία Θεοτόκο και στον Τριαδικό Θεό !

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...