Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Μαρτίου 15, 2013

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσίου περί της κλοπής της δεξιάς χείρας του Αγίου Πολυκάρπου


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
Ναύπακτος, 14 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ιεροσυλία στον άγιο Πολύκαρπο




Με βαθυτάτη θλίψη αναγγέλλουμε στους Χριστιανούς της περιφερείας μας ότι τις βραδινές ώρες της 13ης Μαρτίου ε.έ. άγνωστοι εισήλθαν στην Ιερά Μονή Αμπελακιωτίσσης, ενώ ο Ηγούμενος απουσίαζε για λόγους υγείας, και έκλεψαν το ιερό λείψανο του αγίου Πολυκάρπου, προστάτου της Επαρχίας μας, μαζί με μερικά αφιερώματα των Χριστιανών.

Ο Ιερός Ναός της Μονής ήταν ασφαλισμένος με σύστημα συναγερμού, αλλά κατά άγνωστο προς το παρόν τρόπο οι δράστες κατόρθωσαν να προβούν σε αυτήν την ιεροσυλία. Ήδη η Αστυνομία επιλήφθηκε της υποθέσεως και διενεργεί έρευνα για την διαλεύκανσή της και τον εντοπισμό των θρασυτάτων δραστών.
Το γεγονός αυτό είναι όντως θλιβερό και αποτροπιαστικό, διότι το ιερό λείψανο που αποτελεί μεγάλο θησαυρό της Ιεράς Μονής και της Ιεράς Μητροπόλεως διαφυλασσόταν για πέντε αιώνες στην Ιερά Μονή και το σεβάστηκαν αλλόδοξοι και αλλοεθνείς, παρά τα πενιχρά μέτρα ασφαλείας της κάθε εποχής.

Η Ιερά Μητρόπολη αναγγέλλει αυτό το γεγονός για δύο λόγους. Ο πρώτος ώστε όσοι τυχόν έχουν αντιληφθή κάτι σχετικό να το καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα που διενεργεί την έρευνα. Ο δεύτερος λόγος ώστε όσοι διέπραξαν αυτό το ανοσιούργημα, για διαφόρους λόγους που εκείνοι γνωρίζουν, να βρούν τον τρόπο να επαναφέρουν το ιερό λείψανο του αγίου Πολυκάρπου στην θέση του για να μήν έχουν συνέπειες στην ζωή τους. Άλλωστε η θήκη που περιβάλλει το ιερό λείψανο είναι άνευ αξίας. Για μας όμως τους Χριστιανούς έχει μεγάλη αξία αυτό το ίδιο το λείψανο.

Παρακαλούνται όλοι οι Χριστιανοί να προσευχηθούν θερμά και ολοκάρδια στον Θεό και να κάνουν παρακλήσεις στον άγιο Πολύκαρπο, ώστε να γίνη το θαύμα και να επιστρέψη ο Άγιος στο σπίτι του.
Προς τον σκοπό αυτόν και εφ' όσον οι καιρικές συνθήκες δεν είναι απαγορευτικές, την Κυριακή 17 Μαρτίου στην Ιερά Μονή θα τελεσθή από τον Σεβασμιώτατο Αρχιερατική θεία Λειτουργία, στην οποία καλούνται να συμπροσευχηθούν όσοι ευλαβείς προσκυνητές επιθυμούν. Διαφορετικά αυτό θα γίνη μέσα στην Καθαρά Εβδομάδα που έρχεται.

Για πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καλούν στα τηλέφωνα της Ιεράς Μονής (2634041207) και της Ιεράς Μητροπόλεως (2634022980).
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...