Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Μαρτίου 15, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ! Του Παναγιώτη Τελεβάντου



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Στην ενθρόνιση του νέου Πάπα της Ρώμης, θα παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013.

Να αναφερθεί ότι η επίσκεψη αυτή είναι ιστορική, αφού για πρώτη φορά μετά το σχίσμα του 1054 θα παραστεί Οικουμενικός Πατριάρχης.


Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, ο Μητροπολίτης Αργεντινής Ταράσιος και ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος.

Τέλος να σημειωθεί ότι με την κίνηση αυτή, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ενότητας.”

Πράξη απίστευτης αήθειας και απόδειξη της απάμβλυσνσης του ορθόδοξου αισθητήριου συνιστά η παρουσία του ιδίου του Οικουμενικού Πατριάρχη στην ενθρόνιση του νέου αιρεσιάρχη του Βατικανού.

Από το σχίσμα δεν έχει γίνει τέτοια αντορθόδοξη ενέργεια, η οποία υπογραμμίζει - με τον πιο πανηγυρικό τρόπο - ότι η “Συμφωνία του Μπαλαμάντ” για την ύπαρξη “δύο αδελφών Εκκλησιών” και “δύο πνευμόνων” δεν έχει μεν επικυρωθεί συνοδικά, αλλά στην πράξη - ως“λαικός Οικουμενισμός” - εφαρμόζεται κανονικότατα ή για να ακριβολογούμε αντικανονικότατα.

Δυστυχώς την αήθεια του Παναγιότατου που θα συνοδεύεται - από ποιον άλλο; - από τον Σεβ. Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα), θα μιμηθεί δυστυχώς και το Πατριαρχείο Ρωσίας με την αποστολή του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα (Νο 2 της Ρωσικής Ιεραρχίας).

Καλύπτουμε τα μάτια από ντροπή και εκφράζουμε τον απόλυτο αποτροπιασμό μας για τις ατυχέστατες ενέργειες των ταγών της Εκκλησίας μας.

Εξίσου απαράδεκτη επιστολή απέστειλε - μεταξύ άλλων - στον αιρεσιάρχη του Βατικανού Πάπα Φραγκίσκο Α΄, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ατυχέστατα χαρακτήρισε το θρόνο της εκπεσούσης στην αίρεση πριν από χίλια τόσα χρόνια Ρώμης ως "Αποστολικό".!!!

Ποιες άλλες οικουμενιστικές ασχημίες θα δούμε, άραγε, αυτές τις μέρες και από τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...