Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2013

Παραιτήθηκε ο Πάπας του αρχιμ. Δανιηλ Αερακη



 
          




  Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ ανακοίνωσε την παραίτησί του από τον Παπικό θρόνο του Ρωμαιοκαθολικισμού. Η επίσημη παραίτησις και αποχώρησις από τα     καθήκοντά του πραγματοποιήθηκαν στις 28 φεβρουαρίου.



· Εξέπληξε η παραίτησις, διότι είθισται να είναι ισόβιος ο Πάπας της Ρώμης. Εδώ και πέντε περίπου αιώνες είχε να συμβή παραίτησις Πάπα. Ο Βενέδικτος ΙΣΤ΄, πρώην Γερμανός καρδινάλιος Ράτσινγκερ, ανέβηκε στον Παπικό θρόνο το 2005.  Είναι ηλικίας 85 ετών. Θεωρείται δε ως ένας εκ των πλέον διακεκριμένων θεολόγων του Ρωμαιοκαθολικισμού. Για τους περισσότερους ρωμαιοκαθολικούς έκανε μάλλον στροφή προς τοσυντηρητισμό.
Για τους λόγους της παραιτήσεως γράφτηκαν πολλά.



· Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε θέματα υγείας, ενώ δήλωσε, ότι επιθυμεί να   αποσυρθή σε μοναστήρι, για να προσευχηθή και να προετοιμασθή ψυχικά.



· Σχολιαστές των ποικίλων σκανδάλων των τελευταίων ετών στους κόλπους του Παπισμού, σημείωσαν, ότι παραιτήθηκε ο Πάπας, διότι δεν κατάφερε να          ξεκαθαρίση τελείως τη βρωμιά της παιδεραστίας από παπικούς κληρικούς.



Σε τίτλο μεγάλων εφημερίδων όλου του κόσμου γράφεται:«Αυτός ο Πάπας δε θα μας λείψει, το ιστορικό του είναι τραγικό», ή «Τα θύματα κακοποίησης από ιερείς ομιλούν με σκληρή γλώσσα για τον Πάπα, που ήξερε την κατάστασι, αλλά δεν         προστάτευσε τα παιδιά». 
· Το ζήτημα παιδεραστών κληρικών έχει διχάσει τον Παπισμό. Ήδη έχουν εμφανιστή αποσχιστικές τάσεις μεταξύ των ρωμαιοκαθολικών της Αυστρίας.



Όχι διότι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ στήριξε την παιδεραστία, αλλά διότι           -λένε- τιμώρησε λίγους κληρικούς διεστραμμένους. Εξέφρασε μεν τη συμπάθειά του προς τα κατά καιρούς θύματα, αλλά δεν καθάρισε όλη την κόπρο του Αυγείου.



Εμείς βέβαια οι Ορθόδοξοι βλέπουμε μόνο στην αντίπερα όχθη τη βρωμιά του κιναιδισμού, των ανωμάλων κληρικών. Δε θέλουμε να βλέπουμε τι γίνεται στη δική μας όχθη. Μα εκεί τουλάχιστον ελήφθησαν μερικά μέτρα κατά των ανωμάλων. Εδώ αρκούμαστε να μιλάμε απλώς για «κουσούρι», κάποτε μόνο υπογείως                  (κουτσομπολίστικα)! Προ ετών λειτουργούσε ειδικός σταύλος, που παρήγαγε    «κουσουριασμένους». Τώρα κινδυνεύουμε να πνιγούμε από την πληθώρα τους!...



· Το αντιφατικό σχετικά με τον παραιτηθέντα Πάπα είναι το εξής:
Από το ένα μέρος κατηγορείται, διότι δεν καταδίωξε δυναμικά κληρικούς με δράσι παιδεραστίας, και από το άλλο κατηγορείται, διότι ήταν αυστηρός κατά των ομοφυλοφίλων,αποκλείοντας το γάμο μεταξύ τους!
Μα, η ομοφυλοφιλία ή δεν είναι ανηθικότητα καιδιαστροφή σε όλες τις      ηλικίες, οπότε γιατί να διώκωνται κληρικοί «τοιούτοι», ή είναι διαστροφή, και       επομένως είναι εντελώς απαράδεκτη τόσο σε κληρικούς, όσο και σε λαϊκούς.   



· Ο Χριστιανισμός δεν είναι και ηθική και ανηθικότητα!Είναι η έκφρασις του θελήματος του Θεού, που εν προκειμένω είναι η εγκράτεια μέχρι το γάμο και η      τιμιότητα στο φυσιολογικό γάμο.



· Πάντως οφείλουμε να προσέξουμε τα λόγια του Πάπα στην τελευταία του τελετουργική εκδήλωσι: «Έχω απόλυτη συναίσθησι της σοβαρότητας αυτής της     πράξης, αλλά έχω επίσης απόλυτη συναίσθησι, πως δεν είμαι πλέον ικανός να φέρω εις πέρας τα καθήκοντά μου».
Μακάρι και ωρισμένοι της διοικήσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας να     είχαν αυτή τη συναίσθησι!



· Η εκλογή του νέου Πάπα πιθανόν να γίνη εντός του Μαρτίου.
Μακάρι ο νέος Πάπας να έχη την ταπεινοφροσύνη, ότι και αυτός είναι «κοινός     θνητός», που οφείλει να διακονήση την αλήθεια και την αγάπη του Χριστού! Η     ταπεινοφροσύνη μπορεί να οδηγήση ακόμα και έναν Πάπα σε στροφή καιεπιστροφή στη Μία Εκκλησία του Χριστού, την όντως«Καθολική και Αποστολική», όπως το Σύμβολο της Πίστεως εικονίζει.



Καμμιά παραίτησις Πάπα δε θα χαροποιήση γη και ουρανό, εκτός από μία: Να παραιτηθή ο Πάπας από τις εωσφορικές αξιώσεις του Πρωτείου και του Αλαθήτου. Για να ανοίξη ο δρόμος των Παπικών προς την αρχέγονη  Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...