Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2013

Λυκούργος Νάνης, Περί της σχέσεως ναζισμού και χριστιανών.


ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΧΕΣΕΩΣ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
Την ίδια στιγμή που ο συγκρητιστικός οικουμενισμός,  ο συσχηματισμός με τον κόσμο και το φρόνημά του και ο συμβιβασμός με το ποικίλο κατεστημένο αποτελούν δυστυχώς κυρίαρχα χαρακτηριστικά του σύγχρονου εκκλησιαστικού βίου κάποιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες "αλληθωρίζουν" προς τη "σχέση ναζισμού και χριστιανών".
Αυτό είναι άλλωστε και το θέμα της εκδήλωσης-συζήτησης που πρόκειται να λάβει χώρα την προσεχή Κυριακή 10 Μαρτίου στα Γιαννιτσά με διοργανώτρια μεταξύ των άλλων και τη μητρόπολη Εδέσσης. Η Χρυσή Αυγή την οποία "φωτογραφίζει"  σαν ιδεολογικό και πολιτικό φορέα του ναζισμού και επιχειρεί να στοχοποιήσει η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί στις μέρες μας τον εύκολο στόχο για τους ποικίλους υπηρέτες του διεφθαρμένου πολιτικού και κοινωνικού συστήματος και τους αβανταδόρους της Νέας Τάξης. Αν θέλει κάποιος σήμερα, φυσικό πρόσωπο ή συλλογικότητα, να αποσπάσει πιστοποιητικά "πολιτικής ορθότητας" και να μην απορριφθεί από το σύστημα θα πρέπει αν μη τι άλλο να πλειοδοτεί σε αντιχρυσαυγιτισμό.

Ο υποφαινόμενος κάθε άλλο παρά συγγενεύω ιδεολογικά με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αυτή όμως η αντιχρυσαυγιτική υστερία που παρατηρείται κι έχει κατακλύσει κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής κάθε άλλο παρά γνήσια και αυθόρμητη μοιάζει να είναι και δημιουργεί πλείστα όσα ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που υπηρετεί. Σκοπιμότητες πολιτικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές  του κατεστημένου που προωθεί την εθνική, πολιτιστική και θρησκευτική ομογενοποίηση της χώρας μας. Στα πλαίσια αυτής της υστερίας όποιος μητροπολίτης εκφράσει θέσεις επικριτικές της λεγόμενης πολυπολιτισμικότητας που απειλεί με αφανισμό την εθνική και κοινωνική μας υπόσταση "βαφτίζεται" απ τους εγχώριους θολοκουλτουριαρέους "χρυσαυγίτης" και "φασίστας". Όποιο υπεροχικό εκκλησιαστικό πρόσωπο αντιτίθεται στη δημιουργία ισλαμικού τεμένους προβάλλοντας ουσιαστικά επιχειρήματα απαξιώνεται απ τους φονταμενταλιστές του politically correct σαν "φονταμενταλιστής" και "ταλιμπάν". Αν κάποιος εκκλησιαστικός αξιωματούχος αποκαλύψει τα σκοτεινά σιωνιστικά σχέδια που απεργάζονται τον εθνικοθρησκευτικό μας αποχρωματισμό και επιστήσει σχετικώς την προσοχή του ελληνικού λαού και καλλιεργήσει την επαγρύπνησή του καταθέτοντας ατράνταχτα ντοκουμέντα με ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ, διαβάλλεται αυτομάτως σαν συνωμοσιολόγος και φαντασιόπληκτος.
Σ αυτήν την "άλογη" λογική εντάσσεται και η επιεικώς απαράδεκτη επίθεση που επιχείρησε, ανεπιτυχώς βέβαια, να απαξιώσει τους μητροπολίτες Πειραιώς, Κονίτσης και Καλαβρύτων και που εκπορεύτηκε από κύκλους που ανήκουν στο χώρο της νεοορθοδοξίας και του "αριστερόστροφου" χριστιανισμού. Οι θιγέντες μητροπολίτες έδωσαν βεβαίως τις προσήκουσες απαντήσεις-διευκρινίσεις που αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι ειρημένοι επίσκοποι κάθε άλλο παρά συντάσσονται με την αντιχριστιανική ιδεολογία του προαναφερθέντος κόμματος. Οι κατήγοροί τους όμως, δέσμιοι  μιας στρεβλής συλλογιστικής που ποινικοποιεί θεολογικά και εκκλησιολογικά τον εθνισμό ,παντελώς άκριτα τους προσέδωσαν το χαρακτηρισμό του "χρυσαυγίτη", του "ταλιμπάν", του "φονταμενταλιστή".
Την ίδια στιγμή αφήνουν στο απυρόβλητο τους δεδηλωμένους χριστιανομάχους και εκκλησιομάχους της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ που βυσσοδομούν κατά της Εκκλησίας και του Έθνους. Τα σχετικά πειστήρια είναι τοις πάσι γνωστά ώστε να παρέλκει οιαδήποτε  παράθεσή τους και συζήτηση επ αυτών. Το λυπηρό όμως εν προκειμένω είναι η συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης σε μια τέτοια εκδήλωση που με το αθώο πρόσχημα του "διαλόγου" και της "παροχής και διακήρυξης της χριστιανικής μαρτυρίας" καθίσταται ανεπιγνώστως υπηρέτρια της δυσώνυμης "πολιτικής ορθότητας".
Οι μητροπολίτες μας καλό θα είναι  να διαφωτίζουν μεν τον πιστό λαό προκειμένου να μην πέφτει θύμα οποιασδήποτε  αντιχριστιανικής ιδεολογίας και προπαγάνδας προσέχοντας όμως παράλληλα να μη στοχεύουν επιλεκτικά και να μη δημιουργούν στρεβλές εντυπώσεις περί  της αναγκαιότητας συμπόρευσης με τις δυνάμεις του ποικίλου μηδενισμού και της αθείας εν ονόματι του αντιχρυσαυγιτισμού.  
Λ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...