Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Μαρτίου 23, 2013

Δάκρυσε εικόνα της Παναγίας


pistoiΙβάν Ζεκόφ
Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίο στο Μπουργκάς, για να ασπαστούν την εικόνα της Παναγίας της Κασπερόφσκαγια η οποία δάκρυσε.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Ναού το γεγονός συνέβη την πρώτη Κυριακή πριν την Σαρακοστή, όταν αποφάσισε να πάρει μερικές εικόνες του Ναού για να κάνει υπαίθρια θεία λειτουργία.
"Μεταξύ των εικόνων ήταν και η Ρωσική Παναγία Κασπερόφσκαγια την οποία μας είχαν δωρίσει όταν χτίστηκε η Εκκλησία", ανέφερε ο π. Πέτρος.
Ενώ συμπλήρωσε: "Το απόγευμα της Κυριακής όταν πήγα να την μεταφέρω, είδα ότι από τα μάτια της Παναγίας να τρέχουν δάκρυα! Τότε είπα κακό σημάδι!".
Ο π. Πέτρος αμέσως ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για το θαυμαστό γεγονός, το οποίο έγινε αμέσως γνωστό στην περιοχή.
"Τα δάκρυα της Παναγίας με φοβίζουν, διότι μπορεί κάτι να μας περιμένει", υπογράμμισε ο π. Πέτρος.
Να αναφερθεί ότι η εικόνα της Παναγίας της Κασπερόφσκαγια θαυματουργεί από τον 16ο αιώνα, όταν την έφεραν από την Ρώσια Σέρβοι πρόσφυγες στην Τρανσυλβανία.
Επίσης οι κάτοικοι της Οδησσού πιστεύουν ότη απελευθέρωση της πόλης από τους Βρετανούς, κατά την διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας του 1854, οφείλεται στην Παναγία την Κασπερόφσκαγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...