Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Μαρτίου 26, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΑΤΡΩΝ Του Παναγιώτη Τελεβάντου



ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΑΤΡΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρῶν κ. Χρυσόστομος εκφώνησε μια εξαιρετικής θεολογικής σπουδαιότητας και αληθινά ορθόδοξου ομολογιακού φρονήματος, ομιλία την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
_________

Μεταξύ άλλων διακήρυξε τη μοναδικότητα της Ορθοδοξίας, αλλά και την ανάγκη διεξαγωγής διαλόγων με όλους ως έκφραση της αγάπης μας προς κάθε ψυχή που βρίσκεται εκτός της Κιβωτού της σωτηρίας, δηλαδή έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Σεβ. Πατρών, με την ομιλία του, δίνει απάντηση στους επίδοξους “διαιρέτες” της Εκκλησίας (τύπου Μεσσηνίας), αλλά και στους νεροκουβαλητές του Οικουμενισμού, οι οποίοι νομίζουν ότι “καθαρίζουν” - κατά τη λαική έκφραση - με τους διαλόγους, με ένα τσιτάτο από τη Αγία Γραφή.!!! 

Ο ΣΕΒ. ΠΑΤΡΩΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ
__________

“Αιρετικόν άνθρωπον μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού”, λένε οι σχισματικοί, οι αποτειχιστές και όχι μόνον δυστυχώς. 

Ούτε τι έκανε η Εκκλησία την τελευταία χιλιετία υπολογίζουν, ούτε την πράξη των Αγίων. 

Πετούν ένα Γραφικό χωρίο, που ερμηνεύουν φυσικά εντελώς αυθαίρετα - ακριβώς όπως οι Προτεστάντες και μάλιστα οι φονταμενταλιστές Προταστάντες - και νομίζουν ότι αποστομώνουν όλους με την Βιβλική τους πολυμάθεια!!!

Τι επιτυγχάνουν όσοι ακολουθούν αυτή τη μέθοδο;

Ενα μόνον!

Δίδουν στους Οικουμενιστές αυτό που ζητούν.! 

Την ευχέρεια να κατηγορούν τους αντι-Οικουμενιστές, όχι ως ανθρώπους που ανησυχούν για τον λανθασμένο τρόπο διεξαγωγής των διαλόγων, αλλά ως εχθρούς του διαλόγου της Εκκλησίας με τον κόσμο.

Αλλο που δεν θέλουν φυσικά οι Οικουμενιστές παρά να ακούουν τέτοιες προσεγγίσεις.! 

Αρπάζονται από αυτές - όπως τον πνιγμένο από τα μαλιά - και κατηγορούν όλους όσους αντιτίθενται στους οικουμενιστικούς τους ακροβατισμούς, καταδικάζουν την υπογραφή προδοτικών κειμένων ή και συμφωνιών με τους αιρετικούς και βγαίνουν από πάνω και ζητούν και τα ρέστα!!! 

Συνειδητοποιούν ορισμένοι ότι - με αυτή την προσέγγιση - εξοπλίζουν με ατομικές βόμβες το οπλοστάσιο των Οικουμενιστών; 

Ο Σεβ. Πατρών όμως δεν πέφτει σε αυτή την γκάφα.

Προκρίνει το διάλογο με όλους, αλλά με στόχο να παρουσιάσουμε την μοναδικότητα της Εκκλησίας και την ανάγκη επιστροφής των αιρετικών σ’ Αυτήν.

ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
_____________

Ο Σεβ. στην ομιλία του μίλησε για την ανάγκη σύγκλησης Συνόδων για να καταδικαστούν οι σημερινές αιρέσεις.

Δηλαδή ο Αγιος Πατρών μιλά για την ανάγκη σύγκλησης της Μεγάλης Συνόδου με την έννοια που την ανέλυσε ο Οσιος Ιουστίνος Πόποβιτς. 

Πολλές οι σύγχρονες αιρέσεις, αλλά καμιά μεγαλύτερη από τον Οικουμενισμό, και επομένως επιτακτική τυγχάνει η ανάγκη σύγκλησης Οικουμενικής Συνόδου για να τον καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά.

Επομένως θα έπρεπε προγραμματίζεται σύγκληση Πανορθοδόξου Συνόδου για να καταδικαστούν οι αιρετικοί Οικουμενιστές, Νεορθόδοξοι, Νεονικολαίτες κτλ..

Αντί αυτής - για δεκαετίες τώρα - γίνονται προπαρασκευαστικές προσυνοδικές διακέψεις, στις οποίες συζητείται αν πρέπει να υπογράφει ο Οικουμενικός και να συνυπογράφουν και οι άλλοι Προκαθήμενοι ή απλά να συνυπογράφουν όλοι για την ανακήρυξη του Αυτοκεφάλου μιας Εκκλησίας και άλλα παρόμοιας σημασίας θέματα(!!!). 

Σκοπεύουν μάλιστα να μην αγγίξουν καν το ακανθώδες θέμα της δικαιοδοσίας της Διασποράς!!!.

Αντί Σύνοδο που θα κλείσει τα μέτωπα της παραχάραξης της πίστης μας, επιζητούν να συγκαλέσουν Σύνοδο για να διακηρύξουν τα σημεία που δεν υπάρχει διαφωνία και πρόβλημα!!!

Αλλά τότε γιατί θα συνέλθει η Σύνοδος;

Για να γίνει συλλείτουργο περισσότερων από χίλιων επισκόπων με μίτρες, πατερίτσες και μανδύες;


ΓΕΝΙΚΗ ΕΥΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΑΤΡΩΝ
__________
Δεν είναι η πρώτη, ούτε η μόνη ευχάριστη έκπληξη που δοκιμάσαμε από τον Σεβ. Πατρών, ο οποίος επιτελεί ένα λίαν αξιόλογο φιλανθρωπικό, κηρυκτικό και ποιμαντικό έργο. 

Στο ιστολόγιο “Ακτίνες” στην ανάρτηση της ομιλίας του Σεβ. Πατρών την Κυριακή της Ορθοδοξίας έγραψε ο γνωστός παραδοσιακός θεολόγος κ. Λάμπρος Σκόντζος: 

Εύγε Σεβασμιότατε!

Με την δημόσια αυτή ομολογία σας διαχωρίσατε τη θέση σας από τον συρφετό του Οικουμενισμού,  από όσους αποκαλούν "Αδελφές Εκκλησίες" τις παρασυναγωγές των Παπικών και των Προτεσταντών! 

Με την ομολογία σας αυτή συγκαταλέγεστε πλέον στους δυστυχώς λίγους επισκόπους ομολογητές, οι οποίοι ομολογούν την Ορθοδοξία μας ως την Αληθινή Εκκλησάι του Χριστού και αντιστέκονται στον κατήφορο του Οικουμενιστικού συγκρητισμού! Ετη πολλά Λάμπρος Σκόντζος, Θεολόγος".

Ολοι οι παραδοσιακοί πιστοί συνυπογράφουν ομοθύμως το σχόλιο του κ. Σκόντζου.

Να προσθέσουμε μόνον την παράκληση να ακούμε εξίσου ευκρινώς τη φωνή του Αγίου Πατρών για όλα τα θέματα της πίστεως. Εχουμε ανάγκη τη φωνή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...