Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Μαρτίου 30, 2013

Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Oι κληρικοί μας να δώσουν ελπίδα στους συνανθρώπους μας να είναι κοντά στον Θεό Του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ


Επί τη ευκαιρία της τελέσεως του σαρανταήμερου ιερού μνημοσύνου του μακαριστού κληρικού του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας πατρός Ισιδώρου, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τον κόσμο αυτό σε ηλικία μόλις 33 ετών, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.Θεόδωρος Β’, αναφέρθηκε στην αποστολή των κληρικών στον σύγχρονο ταραγμένο κόσμο μας να γαληνέψουν τις ψυχές των ανθρώπων και να τους δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, καθοδηγώντας τους στον άγιο δρόμο του Θεού. 
Ένας τέτοιος ακούραστος κληρικός, τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος,  που άφησε πατρίδα, γονείς, αδέλφια και συγγενείς και φίλους ήταν κι ο μακαριστός κληρικός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας πατήρ Ισίδωρος, ο οποίος με τη θέρμη της αγάπης του διακόνησε την Αλεξανδρινή Εκκλησία κι ιδιαίτερα την Νεολαία μας, όπου μάλιστα κατάφερε κάτι σημαντικό και πρωτότυπο για την εποχή μας, το πολυπληθές εκκλησίασμα στον Ιερό Ναό που διακονούσε στο Κάιρο να αποτελείται από νέους παρά από μεσήλικες και ηλικιωμένους όπως συμβαίνει στους περισσότερους ιερούς ναούς μας. Ο Θεός να αναπαύει τη ψυχή του και να συνεχίσει να ιερουργεί στους Ουρανούς και να δέεται για όλους μας.
Επίσης, επί τη ευκαιρία της παρουσίας κι αρκετών φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής του Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τους ευχαρίστησε όλους για το θεάρεστο αυτό έργο της διακονίας τους, τονίζοντας ότι είναι συγκινητικό που σε πολύ δύσκολες εποχές ο ευσεβής Λαός μας βρίσκει τρόπους «πολυμερώς και πολυτρόπως», το μεγαλείο της αγάπης του και της φιλανθρωπίας του να φθάνει μέχρι τις μακρινές περιοχές της Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...