Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2013

11 Απριλίου 1985: Ο θάνατος του Ενβέρ Χότζα - δηλώσεις Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανού


ΔΗΛΩΣΕΙΣ 
Του Μητροπολίτου Σεβαστιανού για τον θάνατο του Εμβέρ Χότζα

Ο θάνατος του Χότζα και μάλιστα την Μεγάλη Εβδομάδα αποδεικνύει ότι το τέλος των διωκτών του χριστιανισμού είναι πικρόν και ελεεινόν. Επολέμησεν την πίστι με μανία εις την Αλβανίαν, ενόμιζε ότι το όνομα του Εσταυρωμένου θα σβήση με το κλείσιμο των εκκλησιών, να όμως που έσβησε και εξηφανίσθη ο ίδιος. 

Ευχόμεθα να διδαχθούν οι διάδοχοι του από το τέλος του, και να αλλάξουν τακτικήν έναντι του ορθόδοξου Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
Βαρύτατη είναι επίσης τώρα η ευθύνη τόσο της ελληνικής κυβερνήσεως όσο και των κομμάτων της πατρίδας μου. Η κυβέρνησις καλείται να ομιλήση με τους διαδόχους του Χότζα με άλλην γλώσσα και να θέση το θέμα επί άλλης βάσεως. Η βάση αυτή για μας είναι ο πλήρης σεβασμός των διεθνώς ανεγνωρισμένων και απαράγραπτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Τέλος ολόκληρος ο Ελληνισμό του εσωτερικού και του εξωτερικού καλείται εις επαγρύπνησιν συνεχή και θερμήν προσευχήν προς τον Αναστάντα Χριστό, όπως συντόμως χαρίση την λύτρωσιν και την Ανάστασιν του ορθόδοξου Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 12-4-1985

σημείωση: Η 11η Απριλίου το 1985 έπεφτε Μεγάλη Πέμπτη


Και μία αντίδραση του ΚΚΕ τις ίδιες μέρες...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

... Ο Σεβαστιανός ενθαρρυμένος από την κυβερνητική ανοχή συνεχίζει ανενόχλητα τη δράση του στην πόλη μας και στα χωριά της επαρχίας, στα σχολεία, στα οικοτροφεία και στις εκκλησίες.
Καθημερινά οι αντιδημοκρατικές και οι αντικομμουνιστικές δραστηριότητες του αυξάνονται, τα μεγάφωνα καλούν σε συλλαλητήρια και συναγερμούς, οι καμπάνες χτυπούν όλο και πιο συχνά και δυνατά για τους «καταπιεζόμενους αδελφούς της Βορείου Ηπείρου».

Απαιτούμε από κυβερνητικής πλευράς συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης της«πολιτικής» του Σεβαστιανού που στοχεύει στο υπονομεύει την προσπάθεια για συνεργασία όλων των λαών στα Βαλκάνια και να περνάει για όλα τα ζητήματα τις πιο αντιδραστικές, σκοταδιστικές και καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού απόψεις, όντας το κύριο στήριγμα και ο τοποτηρητής της Δεξιάς στον τόπο μας.

Κ.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ του Κ.Κ.Ε. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...