Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Απριλίου 23, 2013

Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΕΠΙΟΥ


1Τρόμος μήπως ο Μητροπολίτης έχει την τύχη του ελληνορθόδοξου ιερέα που βρέθηκε στραγγαλισμένος κοντά στη Δαμασκό

Έμπειροι αναλυτές τους οποίους 
το “Αγιορείτικο βήμα” συμβουλεύτηκε δεν αποκλείουν την εμπλοκή του καθεστώτος Άσαντ 

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Οσο περνούν οι ώρες και δια της διπλωματικής οδού δε διαφαίνεται λύση ο τρόμος που πλανάται διεθνώς είναι μήπως ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος έχει την...τύχη του ελληνορθόδοξου ιερέα που βρέθηκε πρόσφατα στραγγαλισμένος κοντά στη Δαμασκό! 
Υπενθυμίζεται πως ο Ελληνορθόδοξος ιερέας ιερουργούσε στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Qattana και είχε απαχθεί από τους αντάρτες στη Συρία.  Ο ιερέας διαπραγματευόταν την απελευθέρωση ενός χριστιανού γιατρού.

1


Γενοκτονία

Το μόνο σίγουρο είναι πως η απαγωγή του κ. Παύλου ήρθε να επιβεβαιώσει τη φρίκη που ζουν όλο αυτόν τον καιρό οι Ελληνορθόδοξοι στην πολεμική ζώνη της Συρίας. Ο Μητροπολίτης Λουκάς ο οποίος υπηρετεί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας πολύ πρόσφατα είχε περιγράψει με τα πλέον μελενά χρώματα την κατάσταση.
"Μέχρι σήμερα 138.000 Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί έχουν εκδιωχθεί από τις εστίες τους, ενώ παράλληλα καταστρέφονται συστηματικά χριστιανικές εκκλησίες, ορθόδοξες και καθολικές, όπως επίσης και μοναστήρια. Πρόκειται για γενοκτονία βάσει του θρησκεύματος, όμως. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές”, έλεγε χαρακτηριστικά.


Παιχνίδια εξουσίας

Το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την απαγωγή δεν μπορεί μέχρι στιγμής να το πει κάνείς με απόλυτη βεβαιότητα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν πως πρόκειται για αντάρτες, αλλά μια πρόσφατη δήλωση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ προκαλεί ερωτήματα. Ο Ασαντ λοιπόν δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι οι Δυτικοί παίζουν με τη φωτιά χρηματοδοτώντας, όπως είπε, την Αλ-Κάιντα και άφησε να εννοηθεί ότι υπολογίζει να παραμείνει στην εξουσία ως το 2014 και ακόμα περισσότερο. Ο ίδιος μάλιστα χάρισε γενική αμνηστία... Γενική αμνηστία για όλα τα εγκλήματα; Ακόμη και για μια ενδεχόμενη δολοφονία Μητροπολίτη; Το σενάριο είναι αποτροπιαστικό, αλλά υπαρκτό....
Έμπειροι αναλυτές τους οποίους το “Αγιορείτικο βήμα” συμβουλεύτηκε δεν αποκλείουν την εμπλοκή του καθεστώτος Άσαντ στην απαγωγή ως μοχλό πίεσης προς τη Δύση.

Πάντως ιδιαίτερη εντύπωση, τέλος, προκαλεί και η σιωπή της Τουρκίας για το θέμα παρά το γεγονός πως η απαγωγή έγινε κοντά στα σύνορά της...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...