Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2013

Ο ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΛΥΔΩΝΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Του Παναγιώτη Τελεβάντου





Λάβαμε μακρά επιστολή από την διαλυθείσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, η οποία είναι πολύ περίπλοκη επειδή εμπλέκονται στην ιστορία νόμοι και διαχείριση οικονομικών θεμάτων, τα οποία και στον γράφοντα και στους πλείστους - εικάζω - αναγνώστες, είναι δύσκολο να παρακολουθήσουν.

Αυτό που αντελήφθηκα είναι ότι η όλη κατάσταση βρίσκεται και πάλιν ενώπιον της δικαιοσύνης και αφορά τον υπεύθυνο για τα χρέη της Μονής ή τέλος πάντων κάποια ποσά που της επέβαλε ως φόρο το κράτος.

Δεν υπεισέρχομαι σε οικονομικά θέματα, ούτε βεβαίως και σε θέματα ερμηνείας των νόμων, τους οποίους ούτε καν γνωρίζω, αλλά και να γνώριζα δεν έχω τις προυποθέσεις για να ερμηνεύσω.

Διερωτώμαι. 

Υπάρχει τρόπος η αδελφότητα της μονής, που ενετάχθη με απόφαση της Ιεράς Συνόδου σε άλλη Μονή, να ζητήσει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Ναυπάκτου και να λύσουν όλα αυτά τα θέματα που προκαλούν πονοκέφαλο με κατά Θεόν τρόπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...