Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2013

Μακάριοι οι ειρηνοποιοί


Μακάριοι οι ειρηνοποιοί. Πρώτοι ανάμεσά τους είναι εκείνοι που ειρηνεύουν με τον εαυτό τους εναντίον των παθών και προσπαθούν να διτηρήσουν με κάθε τρόπο μια καλή ειρήνη με τους γείτονές τους. Δεύτεροι είναι εκείνοι που προσπαθούν πάντα και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να συμφιλιώσουν αυτούς που φιλονικούν και βρίσκονται σε διάσταση. Αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται .  Αυτούς ο Θεός θα τους ονομάσει γιους Του. Δηλαδή θα τιμηθούν με την υψηλότερη τιμή ενώπιον αγγέλων και ανθρώπων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για ένα θνητό από το να ονομαστεί υιός του αθάνατου Θεού , να γίνει ο ίδιος αθάνατος κι ευλογημένος και να κληρονομήσει τη βασιλεία των ουρανών ως κληρονόμος του Θεού και συγκληρονόμος του Χριστού . Ο μακαρισμός των ειρηνοποιών είναι απερίγραπτα μεγάλος . Οι ειρηνοποιοί επιβάλλουν στους ανθρώπους το μέγιστο αγαθό της ειρήνης και στεριώνουν γι`αυτούς τόσο την πρόσκαιρη ευημερία όσο και την αιώνια μακαριότητα.
Ας είμαστε ειρηνικοί λοιπόν. Ας αγαπάμε την ειρήνη , αδελφοί. Ας μην αδιαφορούμε κι ας μη χάνουμε ευκαιρίες για να συμφιλιώνουμε εκείνους που εχθρεύονται ο ένας τον άλλο. Ας συντρίβουμε πρόθυμα τις παγίδες του πνεύματος της έχθρας  , που θέλει να τις σπέρνει παντού. Γι`αυτή σου την υπηρεσία θα`χεις μεγάλη χάρη κι ειρήνη από τον Πατέρα μας το Θεό και τον Κύριο Ιησού Χριστό . Αμήν.
   
                                                                                               Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...