Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Μαΐου 18, 2013

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ …1.700 χρόνια μετά … και οι διωγμοί συνεχίζονται!


AG_KVN_AG ELENH
1.700 χρόνια μετά

… και οι διωγμοί  συνεχίζονται!
 Διάταγμα των Μεδιολάνων (αλλιώς και διάταγμα του Μιλάνου), ονομάζεται το διάταγμα της θέσπισης της ανεξιθρησκείας στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, με το οποίο ο Μέγας Κωνσταντίνος σταμάτησε τους διωγμούς των χριστιανών το 313 μ.Χ. Με το διάταγμα νομιμοποιήθηκε η χριστιανική Εκκλησία ως «επιτρεπομένη θρησκεία», οι οπαδοί της οποίας έπρεπε να προσεύχονται στον δικό τους θεό για την ευτυχία του κράτους. Από την ιστορική αυτή απόφαση συμπληρώνονται φέτος 1.700 χρόνια και γίνονται πλήθος εκδηλώσεων για την επέτειο αυτή.
Aς έρθουμε όμως στη σημερινή πραγματικότητα. Κατά πόσο είναι ελεύθεροι οι άνθρωποι σήμερα να απολαμβάνουν τις θρησκευτικές τους ελευθερίες και να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα;
Παρά τις διεθνείς συμβάσεις περί θρησκευτικής ελευθερίας, στατιστικές του Ο.Η.Ε. αναφέρουν ότι περίπου 52-55% των συνανθρώπων μας στερούνται σήμερα το αναφαίρετο δικαίωμα των θρησκευτικών ελευθεριών.
Σύμφωνα με την έκθεση CIVITAS, o Xριστιανισμός κινδυνεύει να εξαλειφθεί από τοn “βιβλικό χώρο” της Μέσης Ανατολής. Οι Χριστιανοί διώκονται παγκοσμίως περισσότερο από κάθε άλλη θρησκευτική ομάδα.  Οι πολιτικοί εθελοτυφλούν για την έκταση της βίας στη Μέση Ανατολή. Η έκθεση υπογραμμίζει πως η σημαντικότερη απειλή κατά των Χριστιανών παγκοσμίως είναι ο Μαχητικός Ισλαμισμός.
Οι Χριστιανοί στη Νιγηρία δηλώνουν: «Δεν είμαστε παρά πτώματα που περπατάνε, περιμένοντας τη μέρα της ταφής  μας».
Υπολογίζονται σε 170.000 το χρόνο όσοι Χριστιανοί «βιάζονται, παρακολουθούνται, κακοποιούνται δολοφονούνται», σύμφωνα με τον διεθνή καθολικό οργανισμό Kirche in Not.
Στον κόσμο του Ισλάμ συντελείται σήμερα ένα θαύμα: η μεταστροφή στη χριστιανική πίστη μικρών ομάδων. Μεταξύ αυτών κάποιοι παίρνουν το στεφάνι του μαρτυρίου. Η θέση του Κορανίου είναι σαφής: θάνατος στον αρνητή της πίστης. Εν γνώσει όμως των συνεπειών, κάποιοι Μουσουλμάνοι τολμούν και προσέρχονται στην πίστη του Χριστού.
Μέσω του διαδικτύου έχουν γίνει γνωστές πολλές συγκλονιστικές ιστορίες και εικόνες Χριστιανών που μαρτύρησαν, επειδή δεν αρνήθηκαν την πίστη μας. Πολύ γνωστός και θαυματουργός ο νεομάρτυρας  άγιος  Ευγένιος (23 Μαΐου 1996) από τη Ρωσία, που αποκεφαλίστηκε γιατί δεν έβγαλε τον επιστήθιο σταυρό του.
Εκεί στις χώρες που από αιώνες κυριαρχεί το Ισλάμ, κάποιοι θα προσφέρουν το αίμα τους για να βλαστήσει το δέντρο της Εκκλησίας. Άραγε εμείς θα υπάρχουμε για να συζητούμε ακόμα για τα χρέη μας, τη διαφθορά μας και τους επίγειους «σωτήρες» μας;
Αλλά «σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν»… Κύριος της Ιστορίας είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο οποίος «εξήλθε νικών και ίνα νικήσει».

(βασισμένο σε σχετικά θέματα του περιοδικού Απολύτρωσις, τ. 806 και 807)
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...