Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Μαΐου 12, 2013

Ισλάμ, πληγή και κατάρα του πλανήτη! Θύματα απαγωγής μωαμεθανών Τσετσένων μισθοφόρων ανταρτών στη Συρία ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Παύλος και ο Επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης



  • Νεκροί ο οδηγός των Ιεραρχών και ένας διάκονος!
Και εστάθην επί την άμμον της θαλάσσης· και είδον εκ της θαλάσσης θηρίον αναβαίνον, έχον κέρατα δέκα και κεφαλάς επτά, και επί των κεράτων αυτού δέκα διαδήματα, και επί τας κεφαλάς αυτού ονόματα βλασφημίας
...και έδωκεν αυτώ ο δράκων την δύναμιν αυτού και τον θρόνον αυτού και εξουσίαν μεγάλην·
...και εδόθη αυτώ πόλεμον ποιήσαι μετά των αγίων και νικήσαι αυτούς, και εδόθη αυτώ εξουσία επί πάσαν φυλήν και λαόν και γλώσσαν και έθνος.
και προσκυνήσουσιν αυτόν πάντες οι κατοικούντες επί της γης, ων ου γέγραπται το όνομα εν τω βιβλίω της ζωής του αρνίου του εσφαγμένου από καταβολής κόσμου.
Ει τις έχει ους, ακουσάτω. (Αποκάλυψη του Ιωάννη 13:1-9)
Βιαιότητες και βιοπραγίες, μίση και αίμα αθώων, πόλεμοι και δυστυχία, τρομοκρατία, βρωμιά και δυσωδία, εκβιασμοί και απειλές συνιστούν μερικά από τα βασικά γνωρίσματα του θηρίου της ασεβείας που αναφέρεται στην Αποκάλυψη! Και το θηρίο της ασεβείας σύμφωνα με την χριστιανική πατερική παράδοση αγίων της Μεγάλης Σχολής του Γένους των Βραγγιανών στα Άγραφα όρη, όπου θήτευσαν μεγάλοι διδάσκαλοι του γένους, (Άγιοι Ευγένιος, Αναστάσιος Γόρδιος, Σεραφείμ Φαναρίου, Κοσμάς ο Αιτωλός κ. α.) που κράτησαν τον ελληνισμό ζωντανό στα χρόνια της οθωμανικής σκλαβιάς ταυτίζεται απολύτως με το Ισλάμ.
Αρκεί λοιπόν να ρίξει κάποιος μία ματιά στις χώρες που κυριαρχεί το θηρίο αυτό, στο οποίο εδόθη εξουσία εκ του Σατανά για να διαπιστώσει ότι οι πόλεμοι και οι βιαιοπραγίες αλλά και ο φανατισμός αποτελούσαν το κύριο συστατικό στοιχείο του. Γιατί το Ισλάμ ουδέποτε έπαψε να επιβάλλεται δια της βίας στους υπόδουλους λαούς από την εποχή του Μωάμεθ μέχρι και σήμερα. Τρανή απόδειξη, της μεγάλης αυτής πληγής και της κατάρας του πλανήτη μας αποτελούν οι διώξεις κατά χριστιανικών κοινοτήτων, στη Νιγηρία και στη Συρία με αποκορύφωμα το αποτρόπαιο γεγονός της απαγωγής δύο χριστιανών Ιεραρχών.
Συγκεκριμένα απήχθησαν κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, αδελφός της Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους και ο Επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης, από αδίστακτους Τσετσένους μισθοφόρους μωαμεθανούς, οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό των υπολοίπων μισθοφόρων ανταρτών στη Συρία. Οι αδίστακτοι αυτοί δολοφόνοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον οδηγό που μετέφερε τους δύο Ιεράρχες και τον διάκονο ενώ είναι άγνωστο αν διατηρούν εν ζωή τους δύο χριστιανούς Ιεράρχες..
Μέχρι τώρα κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται οι Ιεράρχες κι αν ακόμη τους κρατούν αιχμαλώτους αποβλέποντας να λάβουν λύτρα προκειμένου να τους ελευθερώσουν! Η πρακτική, ωστόσο που ακολουθούν οι Τσετσένοι από το καιρό των εχθροπραξιών στον Καύκασο είναι να λαμβάνουν χρήματα και εν συνέχεια να δολοφονούν εν ψυχρώ τα θύματά τους. Το παράδειγμα του Αγίου Ευγενίου Ραντιόνωφ, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους αδίστακτους Τσετσένους μουσουλμάνους φονιάδες επειδή αρνήθηκε να βγάλει το σταυρό από το λαιμό του αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για όλους αυτούς που εκλαμβάνουν το θηρίο της ασέβειας, το Ισλάμ ως θρησκεία και επισήμως συνδιαλέγονται μαζί του δήθεν για να ανακαλύψουν μία φόρμουλα ειρήνης και συνδιαλλαγής!!!
Το θηρίο αυτό άλλωστε, στο οποίο ο δράκων (Σατανάς) παρείχε εξουσία κρατά για πολλές δεκαετίες με απειλές και εκβιασμούς εκατομμύρια χριστιανούς Ορθοδόξους στην Τουρκία σε καθεστώς μίας ιδιότυπης αιχμαλωσίας (βλ. κρυπτοχριστιανοί) ενώ κατά διαστήματα βάλλει κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου! Τα εγκλήματα με τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε αθώους πολίτες που έχουν επιτελεστεί στο όνομα του Ισλάμ και του Αλλάχ είναι αναρίθμητα ως η άμμος της θαλάσσης (γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων, Μικρασιατών Ελλήνων κ. α.) .
Και το θηρίο της ασέβειας επιχειρεί τώρα εκμεταλλευόμενο την χαλάρωση στην χριστιανική πίστη που προκάλεσε το άλλο θηρίο της ευσεβείας (Παπισμός) να εισέλθει και πάλι στην Ευρώπη! Κατάφερε μάλιστα να διεκδικεί επίσημους χώρους σε τόπους από τους οποίους οριστικά εκδιώχθηκε από αγωνιστές χριστιανούς (βλ. ανέγερση Τζαμιών κ.ο.κ. στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες). Και όποιος αμφισβητήσει το θηρίο αυτό τότε αυτομάτως επικηρύσσεται και ευθέως δίνεται εντολή δολοφονίας και εξόντωσής του.
Το Ισλάμ λοιπόν εάν εξετάσουμε την ιστορική του πορεία πρόσφερε μόνο τη βία και το θάνατο στον γήινο πολιτισμό. Και αυτό δυστυχώς το στοιχείο προσφέρει μέχρι και σήμερα με την καταστροφή χριστιανικών μνημείων στη Συρία και τις ομαδικές εκτελέσεις χριστιανών στη Νιγηρία. Ανεξέλεγκτες ομάδες φανατικών οπαδών του Μωάμεθ δολοφονούν κατά βούληση επικαλούμενοι τον Αλλάχ αλλά κατά βάθος αποσκοπούν στο χρήμα και στην εξουσία.
Ήρθε καιρός να αφυπνισθούν οι λαοί του πλανήτη και να απομονώσουν τους αδίστακτους αυτούς φονιάδες και την υποτιθέμενη θρησκεία τους. Ήρθε καιρός να πάρουν, όπως στο 1821 ένα καλό μάθημα απ’ αυτούς που έχουν γραφτεί στο βιβλίο του Αρνίου και δεν πρόκειται να προσκυνήσουν το θηρίο αυτό της ασεβείας.
Θεωρούμε σκόπιμο η ελληνική κυβέρνηση μέσα στο πλαίσιο αυτό και ως μία φυσική αντίδραση στην απαγωγή των δύο Ιεραρχών να καταργήσει άμεσα τον νόμο Καραμανλή (2006) περί της ανέγερσης Τζαμιού στο Βοτανικό και να αναστείλει τις αποφάσεις που σχετίζονται βάσει του νόμου τούτου. Επιπλέον τούτου να λάβει μέτρα ελέγχου των ανεξέλεκτων μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα μέσα στις οποίες είναι αδιαμφισβήτιστο γεγονός ότι υποκρύπτονται μέλη φανατικών οργανώσεων που συνιστούν άμεση απειλή για την χώρα. Ας χρησιμοποιήσει την αλλαγή της πολιτικής της έναντι του θηρίου της ασεβείας ως διπλωματικό χαρτί για την ελευθερία των δύο χριστιανών Ιεραρχών. Ας πάψει να διασύρεται από τις απειλές, εκβιασμούς αλλά και από τις υποσχέσεις περί επενδύσεων αραβικών κεφαλαίων γιατί θα βρεθεί προ εκπλήξεων και τότε εύλογα θα αναφωνήσει το στερνή μου γνώση...» Πρέπει να δοθεί άμεσα ένα μάθημα στους αδίστακτους οπαδούς του θηρίου με τα επτά κεφάλια και τα δέκα κέρατα!
Το ιστορικό της απαγωγής και οι πρώτες αντιδράσεις
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες στη διαδρομή προς το Χαλέπι, όπου κατευθύνονταν στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής ενώ σκότωσαν τον οδηγό τους και έναν διάκονο.
Ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Βερροίας και Αλεξανδρέτας Παύλου, προκειμένου να ενημερωθούν για το τραγικό συμβάν. Άμεσα κινητοποιήθηκε το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή καθώς και η Κεντρική Υπηρεσία.
Πριν από δέκα ημέρες, το σπίτι του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του προέδρου Άσαντ.
Η Δαμασκός άμεσα υποστήριξε ότι η απαγωγή έγινε από τρομοκρατικές ομάδες μισθοφόρων ενώ ευθέως ρωσικά πρακτορεία με πληροφορίες που είχαν από τη Συρία ενέπλεκαν στην απαγωγή συγκεκριμένη ομάδα Τσετσένων μωαμεθανών που δραστηριοποιείται στην περιοχή της απαγωγής, η οποία ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς. Μέλη των ανταρτών που συνιστούν τον «Εθνικό Συνασπισμό της Συρίας», κύρια οργάνωση της αντιπολίτευσης, υποστηρίζουν ότι «όλα είναι ανοικτά» για το ποιός βρίσκεται πίσω από την απαγωγή.
Η ελληνική κυβέρνηση πάντως ενεργοποίησε τον μηχανισμό διεχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ και βρίσκεται σε επαφή με τις ευρωπαϊκές αρχές για το ζήτημα ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Τσιάρας ταξίδεψε στη Βηρυττό προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες απελευθέρωσής τους.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου να γίνουν ενέργειες και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών.
Επίσης, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, από τον οποίο ενημερώθηκαν για όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και τον διαβεβαίωσαν για την «αμέριστη συμπαράσταση» της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και για τις ενέργειες που ήταν ήδη σε εξέλιξη.
Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, καθώς και ομολόγους χωρών που μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση των απαχθέντων ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο επικεφαλής της Συριακής Αντιπολίτευσης Τζορτζ Σάμπρα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων.
Επιπλέον κατά την πρόσφατη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση στη Συρία, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τους ομολόγους του.
Τέλος, σύσσωμη η ρωσική ηγεσία ( πολιτική και θρησκευτική) ενεργοποιήθηκαν άμεσα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες με ειδική αποστολή ειδικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού στη Συρία για την εξέρευση του σημείου που οι Τσετσένοι απαγωγείς κρύβουν τους δύο Ιεράρχες προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών προέβησαν σε εκκλήσεις απελευθέρωσης των Ιεραρχών, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν εισακουστεί. Όσο περνούν οι ημέρες και δεν υπάρχουν πληροφορίες αυξάνονται και οι πιθανότητες της εν ψυχρώ δολοφονίας τους.
Χαλιβδώνεται η θέλησή μας
Στο αναστάσιμο μήνυμά του ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης και κατά σάρκα αδελφός του απαχθέντος Μητροπολίτη Παύλου ανέφερε ότι εκτός των δύο Ιεραρχών έχουν απαχθεί αρκετοί ιερείς και λαϊκοί ενώ πολλοί άλλοι Ορθόδοξοι χριστιανοί δολοφονήθηκαν και εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους.
«Ο λόγος για το Σταυρό και την Ανάσταση αποκτά σήμερα μία πιο βαθιά ζωτική σημασία, διότι πολλοί αδελφοί μας δοκιμάζονται και υποφέρουν από τις πολλές κακουχίες και τα θλιβερά γεγονότα, που βιώνουμε.
Αδελφοί μας μητροπολίτες, ιερείς και λαϊκοί παραμένουν στα χέρια των απαγωγέων τους. Πολλοί ιερείς και λαϊκοί δολοφονήθηκαν σε διάφορα μέρη και χιλιάδες πιστοί εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους . Εμείς σηκώνουμε το σταυρό όλων των δοκιμαζομένων.
Συμμεριζόμαστε το δράμα και τη λύπη της Μητρόπολης Χαλεπίου, της κάθε ενορίας και του κάθε σπιτιού.
Αυτή όμως η λύπη πρέπει να χαλιβδώσει τη θέλησή μας για μεγαλύτερη αντίσταση και να είναι αφορμή για ομολογία της πίστης μας στην Ανάσταση.
Καταβάλαμε μέχρι σήμερα, μέσω των αρμοδίων τοπικών και διεθνών αρχών, πολλές προσπάθειες, ζητώντας όχι μόνο την απελευθέρωση των απαχθέντων, και αυτό είναι το ολιγοτερο που μπορεί να συμβεί, αλλά, την επιβολή της ειρήνης στην περιοχή μας και την αποκήρυξη της βίας μεταξύ των συμπολιτών.
Δεν παραδινόμαστε στη δημιουργηθείσα κατάσταση, όπως δεν παραδόθηκε ο Κύριος στο δρόμο του Γολγοθά.
Θα συνεχίσουμε το δρόμο και δεν θα παύσουμε να διεκδικούμε το δίκαιo του ανθρώπου να απολαμβάνει μία ήσυχη και αξιοπρεπή διαβίωση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας.


Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...