Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2013

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, ant1, mega, πείνα και λίγο...ξύλο- "Μωρέ αλλάζει ο άνθρωπος ο δεξιός;"

Δεν τους ενδιαφέρει η διεθνής κατακραυγή. Δεν τους νοιάζει ο κόσμος που έχει βγει στους δρόμους και πλημμυρίζει τις πόλεις της Ελλάδας. Δεν τους νοιάζουν τα εκατομμύρια μηνύματα καταδίκης από όλο το πολιτικό φάσμα των χωρών του κόσμου.
Η κυβέρνηση Σαμαρά έχοντας προφανώς κοπιάρει την τακτική του ...πρωτοπόρου Ερντογάν, κινείται με τους δικούς της ρυθμούς ...ανεμελιάς, στριμώχνοντας το τάχα κρίσιμο ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς σε κάποια εύκαιρη ώρα της προσεχούς Δευτέρας, σαν να πρόκειται να συζητήσουν για το πώς θα διοργανώσουν φιλανθρωπικό τσάι κυριών.
Και ενώ η χώρα δονείται σε περίεργους ρυθμούς, και με ένα μαγικό τρόποη κυβέρνηση έχει καταφέρει να αναβιώσει το φάντασμα της χούντας, με τους παραλληλισμούς να κορυφώνουν την ...έμπνευσή τους από τα απλά πηγαδάκια μέχρι τα διεθνή πρωτοσέλιδα, ο κ. Στουρνάρας -προφανώς εγκατεστημένος στον κόσμο του-, αποφάσισε να εκτοξεύσει απειλές προς τα ΜΜΕ που αναπαράγουν το πρόγραμμα της...πειρατικής ΕΡΤ και να τους προειδοποιήσει  με κυρώσεις.
Δεν μπορώ να φανταστώ σε τι διαφέρει ο συγκεκριμένος χειρισμός απο αυτούς των ολοκληρωτικών καθεστώτων, ούτε να αντιληφθώ τι περιμένουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης για να βγουν από αυτό το άθλιο  κάδρο που απειλεί να τα ισοπεδώσει και να τα προσγειώσει στο υπόγειο της συνείδησης των ψηφοφόρων τους.
Μετά από κάποιο σημείο, η υπεθυνότητα που επικαλούνται, γίνεται όχημα για την κατασκευή "φερέτρου" για τους δημοκρατικούς θεσμούς και κανόνες.
Τα μεγαλύτερα εγκλήματα άλλωστε έχουν γίνει στο όνομα της σταθερότητας και της ασφάλειας: Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, ant1, mega, πείνα και λίγο ...ξύλο. 
Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι όλο αυτό το εξωφρενικό σκηνικό δεν μπορεί να έλκει την καταγωγή του μόνο από ένα επικοινωνιακό λάθος στο πλασάρισμά του, ή από κάποια ανόητη συμβουλή. Ο Σαμαράς- Ερντογάν, ψήνει για την χώρα μια κατάσταση που παραπέμπει σε χούντα new style και που αν περάσει τώρα, θα γίνει μοτο για νέες ακόμη πιο...δυνατές εξορμήσεις.
Θα κρατήσω δύο ατάκες φοβερές του τελευταίου διημέρου για να περιγράψω την κατάσταση:
Η μια απο το facebook: "Όποιος θέλει να βλέπει ΕΡΤ, να βάλει αποχουντοποιητή!"
Η άλλη από την γιαγιά μιας φίλης μου: "Μωρέ αλλάζει ο άνθρωπος ο δεξιός;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...