Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2013

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΑΙΡΕΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Αποσπάσματα ομιλίας του κ. Στ. Ταμάσιου,
Στρατιωτικού Εισαγγελέως της Κύπρου,
στηνΙΑ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψηγια θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας


     Η πιο επικίνδυνη μορφή οργανωμένου εγκλή­ματος σε παγκόσμια κλίμακα συντελείται στις μέ­ρες μας από τις καταστροφικές σέκτες (destructive cults) ή «καταστροφικές λατρείες», όπως αποδίδεται ο όρος στα ελληνικά. Και περιλαμβά­νει:από δολοφονίες, απαγωγές, εξαναγκαστική ασιτία, ευνουχισμό και παντός είδους κακοποίηση, μέχρι λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, κατα­σκοπεία, χρήση μέσων βιολογικού πολέμου και απόπειρα πρόκλησης πολέμου μεταξύ κρατών!...
Στα επόμενα δέκα χρόνια, μάλιστα, αναμένε­ται ότι οι καταστροφικές σέκτες θα αναλάβουν το έργο των συνδικάτων του εγκλήματος και θα αποτελούν τη μεγαλύτερη εγκληματική ομάδα.... Ο τζίρος, άλλωστε, αρκετών τέτοιων οργανώσε­ων εκτιμάται ότι υπερβαίνει ακόμη και τον προ­ϋπολογισμό μεγάλων χωρών!...
 Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία κατέθεσε στην ΙΑ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέμα­τα Αιρέσεων και Παραθρησκείας ο στρατιωτικός εισαγγελέας Κύπρου, κ.Στέλιος Ταμάσιος. Και επεσήμανε την ανάγκη άμεσης «επιστράτευσης» κυβερνητικών και κοινωνικών φορέων για την αντιμετώπιση του τρομακτικού φαινομένου. Αυτό άλλωστε, επεσήμανε προς την πολιτεία και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος με τις δύο πρόσφατες επιστολές του προς τον πρόεδρο της Βουλής Α. Κακλαμάνη και τον Υπουργό Παιδείας Γ. Αρσένη.
 Ωστόσο, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις αλλά και τις σχετικές συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρά το ότιστη χώρα μας υπάρχουν περισσότερες από 500 τέτοιες οργανώσεις, και στο παρελθόν θρηνήσαμε θύματα, και παρά το γεγονός ότι η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε -σε κάποιες περιπτώσεις- ευρήματα αντεθνικής και κατασκοπευτικής δράσης, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί!... Έτσι, αντίθετα από άλλες ευρωπα­ϊκές χώρες, η Ελλάδα παραμένει τραγικά ανοχύ­ρωτη απέναντι σε επικίνδυνες ομάδες, που συχνά κρύβονται πίσω από το μανδύα της θρησκείας....
 Ενώ οι εκατοντάδες Έλληνες γονείς που έχασαν τα παιδιά τους σε τέτοιες οργανώσεις συνεχίζουν, μάταια, να ψάχνουν κάποια κρατική υπηρεσία για να ζητήσουν στήριξη και βοήθεια....Αλλά... έως πότε; Και γιατί;.....
 α) Ο απολογισμός του αίματος
Ελάχιστο δείγμα, 22 μόλις περιστατικών «σεκτικού εγκλήματος», και μόνον εκείνων που σχε­τίζονται με την αφαίρεση ζωής. Ικανό, όμως να προκαλέσει τρόμο, καθώς «στάζει αίμα» από θα­νάτους που συνέβησαν στο όνομα κάποιας διαστροφικής αναζήτησης εξουσίας, χρήματος, ή μιας δήθεν αλήθειας.
1. «Ναός τού Λαού» στη Γουιάνα, με Αρχη­γό τον Τζίμ Τζόουνς.Περίπου 1000 οπαδοί αυτοδηλητηριάστηκαν στις 18-11-1998. Κι ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά που φονεύθη­καν!...
2.Σέκτα στην Ινδονησία, με πιθανά μέλη και στρατιωτικούς, φόνευσε 140 άτομα.
3.Ντέιβιντ Κορές,ο ...«προφήτης της αιώνιας σωτηρίας», στο Γουάκο τού Τέξας. Το 1993 οδήγησε τους οπαδούς του στην καταστροφή: 95 άτομα κάηκαν ζωντανά. Μεταξύ τους και 17 παιδιά!....
4. «Τάγμα τού Ναού τού Ήλιου», τούΛικ Ζουρέ.Συνολικά 74 νεκροί από ομαδικές αυτοκτονίες-φόνους, το διάστημα από το 1994 έως το 1997.
5. «Πύλη τού Ουρανού». Ομαδική αυτοκτο­νία 39 μελών. Ανάμεσά τους κι επιστήμονες...
6. «Οι Άνθρωποι τού Κροκόδειλου» Από το Κογκό. Νεκροί 33.
7.JombolaCult.Νεκροί πάνω Από 30.
8. «Η Εκκλησία των Αμνών τού Θεού», τού νέο-πολυγαμικού μορμόνουΕ. Μπαρόν.Νεκροί, τουλάχιστον 20. Κι άλλοι 4 δολοφονημένοι το 1998, απ' το γιό του και διάδοχό του,Α. Μπαρόν.
9.Αντόλφο Ντέ Τζίζους ΚονστάνζοκαιΣά­ρα Αλντρέτε.Νεκροί 24.
10. «Κοινότητα της Υπέρτατης Αλήθειας» τού γκουρούΣόκοΑσαχάρα.Δεκαοκτώ νεκροί και 5.000 τραυματίες ανύποπτοι πολίτες, από δηλητηριώδη αέρια που διοχέτευσε η σέκτα, στο μετρό τού Τόκιο, το 1995.
11. «Φονιάδες της Ζέμπρα». Νεκροί 15.
12. «Ναός της Αγάπης τούΓιαχβέ Μπεν Γιαχβέ».Νεκροί πάνω από 14.
13. «Θρησκεία της Αλήθειας» στην Τιχουάνα. Δώδεκα άνθρωποι, το 1990, ήπιαν φρουτοποτό με βιομηχανικό οινόπνευμα και πέθαναν.
14. «Η Οικογένεια» τούΤσάρλς Μάνσον.Δο­λοφόνησε περισσότερους από εννέα ανθρώπους.
15. «RipperCrew». Νεκροί 18.
16. «Εκκλησία της Αιώνιας Ζωής», στη Ν. Κορέα. Νεκροί 7, το 1998.
17. «Διεθνής Εκκλησία Πεντηκοστιανών» της Βραζιλίας. Νεκροί 6, το 1998.
18. «Σατανιστική Σιβηριανή Λατρεία». Πέντε νεαρά αγόρια και κορίτσια νεκρά από πνιγμό, που αποτελούσε τον τρόπο.... μυήσεως στον 7οβαθμό! Επίσης, 36 νέοι 12 έως 22 χρόνων κρε­μάστηκαν από δέντρα και πέθαναν!...
19. «Εκκλησία των Αγίων των Τελευταίων Ημερών». Αρχηγός οΤζέφρι Λάνγκτον,που χτύπαγε τα παιδιά του κοινοβίου με κοντάρια, έβαζε τις γυναίκες να χορεύουν γυμνές, ενώ εκείνος τριβόταν με... περιττώματα! Το 1987 στο Οχάιο, αυτός και τα μέλη του περίμεναν να συναντήσουν... το Θεό και να δουν την συντέλεια!... Όταν κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβη, πυροβό­λησε και σκότωσε την πενταμελή οικογένεια Avery, για να κατευνάσει το θυμό τού Θεού!.. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 1990 και οΛάνγκτονκαταδικάστηκε σε θάνατο.
20.Ομάδα «Μούβ». Το 1985 σε σύγκρουση των μελών με την Αστυνομία, σκοτώθηκαν 11 άτομα κι έγιναν ζημιές 10.000.000 δολαρίων.
21. «Αθλητική Εκκλησία» στο Πόρτλαντ. Η αρχηγόςΕ. Μπράουαντκαι 8 μέλη, συνελήφθη­σαν το 1991, για τη δολοφονία μιας οκτάχρονης μικρούλας και τις συνθήκες δουλείας που επέβαλλαν σ' αλλά παιδιά.
22. Τα γεγονότα τηςΠαλλήνηςκαι η τετραπλή αυτοκτονία γυναικών στην Κύπρο το 1992, λόγω εμπλοκής τους με μάγους και σατανιστές....

β) Συνδικάτα εγκλήματος στο όνομα κάποιου... Θεού
Το«Σεκτικόέγκλημα», που αποκάλυψε ο εισαγγελέας κ.Σ. Ταμάσιος,έλαβε τα τελευταία χρόνιατρομακτική έκταση και έξαρση.Παραμέ­νει, όμως, ιδιαίτερα δύσκολο στην αντιμετώπισή του.
Αφ' ενός, επειδή πρόκειται για έναν καινού­ριο τομέα εγκληματολογικής επισκόπησης. Κι αφ' ετέρου, επειδή κυριαρχούν σ' αυτόνπολύ εφευρετικές εγκληματικές διάνοιες που εκπαιδεύ­ονται να καμουφλάρονται και να εξαφανίζουν ίχνη...Ωστόσο, μπορεί να χωριστεί σε τρεις με­γάλες κατηγορίες:
 1.Στα κοινά εγκλήματα που διαπράττονται κατά την διάρκεια τελετουργίας ή κατά την επιδίωξη των σκοπών της σέκτας. Συνήθως συντελούνται σε απόκρυφα και απρόσιτα μέρη, γι' αυτό και αποκαλύπτονται πολύ αργά. Αλλά κι όταν εξιχνιάζονται, δεν αποδεικνύονται, εξαιτίας της απροθυμίας των μαρτύρων που διακατέ­χονται από ισχυρό φόβο. Και τέτοια είναι:
-Η ανθρώπινη θυσία,κυρίως από σατανιστές.
-Η πρόκληση θανάτουκατά τη διάρκεια εξορκισμών.
-Η σωματική βία,η στέρηση προσωπικής ελευθερίας, η απαγωγή.
-Η αυτοκτονία,ύστερα από συγκεκριμένες οδηγίες των αρχηγών.
-Η σεξουαλικήεκμετάλλευση υπό μορφή σε­ξουαλικής τελετουργίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις τον περασμένο Μάϊο, η καναδική εφημερίδα «Edmonton Sun», αποκάλυψε ότι οι άντρες μιας σέκτας στο Rocky Mountain House, παρέδιδαν τις συζύγους τους για σεξ στον αρχη­γό, ως απόδειξη αφοσίωσής τους!... Και τέτοιες «χειραγωγικές ομάδες» μόνον στην συγκεκριμέ­νη περιοχή τού Καναδά, υπάρχουν 300-500!...
 -Η οικονομικήεκμετάλλευση και οι απάτες σε βάρος των μελών. Οι καταγγελίες σε διεθνή κλίμακα είναι πάμπολλες.
Γνωστά είναι εξάλλου και το όσα δημοσιοποι­ήθηκανγια το σαηεντολογικό σωματείοΚΕΦΕ-που κηρύχθηκε παράνομο-και για τα ποσά των δολλαρίων που υποχρεώθηκε να επιστρέψει στους εξαπατηθέντες, ύστερα από δικαστικές διαδικασί­ες.
Γενικά,ο κύκλος εργασιών των «οικονο­μικών» σεκτών, εκτιμάται ότι υπερβαίνει κατά πολύ, ακόμη και τον προϋπολογισμό μεγάλων κρατών.Λ.χ. οΜάστερ Ντάνγκ,αρχηγός της «Πνευματικής Ανθρώπινης Γιόγκα», γνωστής και ως «Ανθρώπινη Παγκόσμια Ενέργεια» (HUE), μόνον στο Βέλγιο αποκόμισε κέρδη πέ­ραν τού ενός εκατομμυρίου δολαρίων!...
 Κι αυτό,από τις ομιλίες και την προσφοράθεραπειών με επίθεση των χειρών,για... κάθε νό­σο, σε διάφορες χώρες! Η βελγική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης γιαπαράνομη εξάσκηση θεραπειών και καταδολίευση... Ήδη, όμως, η HUE, αναφερόταν στην ειδική έκθεση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ως ο μεγαλύτερος οργανισμός της «Νέας Εποχής», στη Γαλλία.
 2.Στη δεύτερη κατηγορία -ανέφερε ο κ. Τα­μάσιος- υπάγεται το κοινό έγκλημα που διαπράττεται λόγω επηρεασμού απ' το δόγμα ή τους κανονισμούς της σέκτας. Όπως:
-Φόνος από απόγνωσηκαι τρέλα. Στις 13 Σεπτεμβρίου, το πρακτορείο «Ρόιτερ» μετέδω­σε ότι τα μέλη μιας σέκτας στην Ινδονησία χτύ­πησαν μέχρι θανάτου τρία άλλα μέλη.Και τούτο διότι, τους είχε ειπωθεί ότι στις 9 Σεπτεμβρίου ώρα 9 το πρωί θα επήρχετο το τέλος τού κό­σμου, με αποτέλεσμα να πουλήσουν όλα τα υπάρχοντά τους!...
-Πρόκλησηθανάτου λόγω άρνησης να γίνει με­τάγγιση αίματοςπρος το άτομο που κινδυνεύει.
-Πρόκλησηθανάτου ή σοβαρής σωματικής -ψυχικής βλάβης, από άρνηση ιατρικής φροντίδας και φαρμακευτικώνμέσων της κλασσικής επιστήμης.
-Πρόκλησηαυτοκτονίας, όχι ύστερα από ρη­τές οδηγίες των αρχηγών, αλλά λόγω επηρεασμού από τη διδασκαλία της ομάδας.
 3.Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τα κοινά εγκλήματα πουδιαπράττονται υπό την κάλυψη της σέκτας, και τα όποία έχουν έπισημανθη πλειστάκις από τις αστυνομίες διαφόρων χωρών. Μνημονεύονται επίσης σε γενικές γραμμές, σε εκθέσεις Ευρωπαϊκών Οργανισμών, τού Ευρωπαϊκοϋ Κοινοβουλίου και τού Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρόκειται για:
-λαθρεμπόριοόπλων
-διακίνησηκαι εμπορία ναρκωτικών
-παράνομηδιακίνηση χρυσού, πολύτιμων λί­θων κ.α.
-οικονομικέςαπάτες και φοροδιαφυγή
-κατασκοπεία,η κατ' επέκταση προδοσία της χώρας.
 γ) Ολοκληρωτικά δόγματα
Στο«Σεκτικόέγκλημα» περιλαμβάνονται επίσηςο ευνουχισμός, η περιτομή σε άντρες και γυ­ναίκες, η εξαναγκαστική ασιτία, η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η χειραγώγηση, η εκμετάλλευση κά­θε τύπου, η στέρηση παιδείας στα παιδιά, η σωματική βία, η καταδολίευση, η παραπλάνηση, η κατήχηση σε ολοκληρωτικά δόγματα, η πρό­κληση διάλυσης οικογενειώνκ.α.
Ωστόσο, υπάρχουν και τα εγκλήματα κατά των κοινωνιών γενικότερα, όπωςη χρήση δηλητηριωδών αερίων, η χρήση μέσων βιολογικού πολέμου, η υποκίνηση ή η μεθοδευμένη απόπειρα πρόκλησης πολέμου μεταξύ κρατών.
δ) Ειδικές αστυνομικές μονάδες
Απέναντισ' αυτήν την αυξανόμενη σύγχρονη τρομοκρατική απειλή -επεσήμανε ο στρατιωτικός εισαγγελέας- έχουν υπάρξει ενέργειες, συστάσεις και ψηφίσματα από το Ευρωκοινοβούλιο και από το Συμβούλιο της Ευρώπης.Με πιο πρό­σφατη, τη ΣύστασηRecommendation1412, στις 22 Ιουνίου, που υιοθετήθηκε με παμψηφία των 286 μελών της.Και η οποία, εκτός των άλλων, εισηγείται και την οικονομική στήριξη σχετικών κέντρων πληροφόρησης στην Κεντρική και Α­νατολική Ευρώπη, αλλά και τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, για την έρευνα των ομάδων αυτών.Αξιόλογα είναι, επίσης τα μέτρα που έλαβε το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και η δημιουργία ειδικών αστυνο­μικών ομάδων στις ΗΠΑ, το Βέλγιο κ.α.
 ε) Άμεσα μέτρα
Ωστόσο-κατέληξε ο κ. Ταμάσιος-είναι ανα­γκαία η συστράτευση κυβερνήσεων, εκκλησίας, κοινωνικών οργανισμών και φορέων της νεολαί­ας. Καθώς, σύμφωνα με εκτίμηση των στοιχείων που αναφέρθηκαν στο Συνέδριο «Violencia '98» στη Βενεζουέλα, οι σέκτες πρόκειται να επιδοθούν σε επενδύσεις γης, πετρελαίου, στρατη­γικών ορυκτών, βαρέων μηχανημάτων και μέσων ενημέρωσης.
Προβλέπεται, επίσης, να αναλάβουν, στα επό­μενα 10 χρόνια, το έργο των συνδικάτων του εγκλήματος και να αποτελέσουν τη μεγαλύτερη οργανωμένη εγκληματική ομάδα.
 Επομένως, η λήψη μέτρων πρέπει να γίνει άμεσα και προτού να είναι, ήδη, πολύ αργά....
«Ο θρησκευτικός πλουραλισμός ως πολιτικο-ιδεολογικόν απόλυτον δόγμα, το οποίον εγείρει αξιώσεις παγκοσμιότητος και υποχρεωτικότητος, δεν πρέπει και (φυσικώ τω λόγω) δεν πρόκειται να γίνη δεκτός υπό των ορθοδόξων χρι­στιανών. Εις τον εξαναγκαστικόν θρησκευτικόν πλουραλισμόν αντιπαραθέτωμεν την κοινωνίαν προσώπων. Εις την πλουμιστήν πολυμορφίαν απόψεων αντιπαραθέτωμεν το αίτημα της αναζητήσεως της αληθείας και της αληθοίς δι­καιοσύνης, όχι δια να τα χρησιμοποιήσωμεν, αλλά δια να ζήσωμεν εν Αληθεία και Δικαιοσύνη. Εις την εν ονόματι της ατομοκεντρικής ελευθερίας κατάλυσιν πράγματι των ανθρω­πίνων δικαιωμάτων, αντιπαραθέτωμεν τας εντολάς τού Κυ­ρίου ημών Ιησού Χριστού και τον σεβασμόν, την φροντίδα, την αγάπην δια τον πλησίον.
 Οφείλωμεν να μη εγκαταλείψωμεν την πίστιν μας, τον πνευματικόν πλούτον μας και τα δικαιώματα τού πλησίον, να μη λάβωμεν αντ' αυτών, αντιστοίχως, πλουραλισμόν παραθρησκειών, αδιεξόδους υπαρξιακάς αναζητήσεις της νεότητος και ολοκληρωτισμόν.
 Ο απόλυτος θρησκευτικός πλουραλισμός σημαίνει πλουραλισμόν παραθρησκειώνόχιαπλώς θρησκειών. Ο θρησκευ­τικός πλουραλισμός ως κρατική ιδεολογία είναι η πηγή όλων των εγκληματικών και εγκληματογόνων δογμάτων της παραθρησκείας, είναι η αιτία της διαστροφής της λειτουργίας των κρατικών και κοινωνικών θεσμών, είναι ο υπ' αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος, είναι το νεοεποχήτικον φασιστικόν δόγμα το οποίον καλύπτεται κάτω από το προσωπείον μιας ψευδωνύμου «ελευθερίας» ενός εξανδραποδιζομένου ανθρώπου.»



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...