Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2013

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Πόσο κοντά είναι οι εκλογές;


;Κρίσιμες οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών ιδιαίτερα όσο τα σενάρια για εκλογές φουντώνουν, τόσο στα πολιτικά, όσο και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση μπορεί να δηλώνουν πως δεν επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα που θα έχει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα, την ώρα που λίγα μέτρα πιο μακριά (στην Πλατεία Συντάγματος) θα πραγματοποιεί ανοιχτή συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το γυαλί ράγισε, το θέμα είναι να μην σπάσει» ανέφερε έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος, όπως μετέδωσε χθες το mega, περιγράφοντας το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην τρικομματική κυβέρνηση.
Το θέμα, πλέον, είναι στην περίπτωση που υπάρξει πλήρης ρήξη μεταξύ των κομμάτων, ποιος θα πάρει την ευθύνη να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Τα εκλογικά σενάρια
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, υπάρχει πιθανότητα η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες ακόμα και τον Ιούλιο.
Ένα άλλο ενδεχόμενο, όπως αναφέρει το real.gr είναι να μην προκηρυχθούν εκλογές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να ξεκινήσει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Άμεσος ανασχηματισμός και εκλογές το φθινόπωρο. Ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς όπως εκτιμούν στελέχη και των τριών κομμάτων, το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...