Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2013

Ο Χριστός ξαναστρώνεται; Ή διώχνεται από σύγχρονους Γαδαρινούς;

Ο Χριστός ξαναστρώνεται;
Ή διώχνεται από σύγχρονους Γαδαρινούς; 

 

Θυμόμαστε το περιστατικό, με εκείνα τα «γαϊδούρια» που ζήτησαν από τον Χριστό να φύγει από τον τόπο τους (μετά το θαύμα της θεραπείας του δαιμονισμένου), διότι ζημιωθήκαν οι γουρουνοτρόφοι της περιοχής;

Κάποια 
παρόμοια οικονομική ζημιά, φαίνεται πως κάνει σε κάποιους, ένας απλός εφημέριος, ο ταλαίπωρος ιερέας στο χωριό Δένδρα Τυρνάβου…

Κάποιους φαίνεται ότι ενόχλησε με την αυστηρότητα του, στο θέμα της ιερότητας του ναού στη διάρκεια των μυστηρίων…
 

Όπως διαβάζω σήμερα στο thessalikos.gr…
«Τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά το τέλος της Κυριακάτικης θείας λειτουργίας και πολλοί ενορίτες παρέμειναν έξω από τον ναό σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Με πρωτοβουλία του, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας, μετά από απαίτηση των συμπολιτών του κλείδωσε τον ναό, ζητώντας από τη Μητρόπολη να δώσει λύση και να φέρει άλλο ιερέα στο χωριό.»

Φαίνεται λοιπόν, ότι ο ιερέας έχει έρθει σε σύγκρουση με τους επιτρόπους, και ότι αυτοί τον σαμποτάρουν, τον διαβάλουν και του τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια!
 

Διαβάζω: 
Του καταλογίζουν, ότι τον ενοχλούν οι κάμερες (οι κινηματογραφικές;) στους γάμους…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...