Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2013

Οικουμενική συμπροσευχή και τέλεση θείας ευχαριστίας στην Ελβετία με συμμετοχή έλληνα ορθόδοξου ιερέα.

Βρυξέλλες Πορφύρης Δημήτρης και Σταφυλά Πηνελόπη
Ο έλληνας ορθόδοξος πρωτοπρεσβύτερος π.Ιγνάτιος Παπαδέλλης που υπηρετεί στην Αρχιεπισκοπή Ελβετίας υπό την δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα συμμετάσχει σε οικουμενική τέλεση θείας ευχαριστίας στις 29 Ιουνίου 2013.Συλλειτουργοί του θα είναι ο καπουτσίνος π. Willi Anderan και ο Ιησουίτης π. Josef Bruhin από πλευράς καθολικών καθώς και δύο πάστορες μεταρρυθμιστές προτεστάντες  ο Gerhard Traxel  και ο Chtistoph Sigrist.Η οικουμενική θεία ευχαριστία θα τελεστεί στην εκκλησία των Λαζαριστών στην Gfenn κοντά στο Dudenfort.Μετά την προσκομιδή οι λειτουργοί θα απευθύνουν από κοινού την ευχαριστιακή δέηση και έπειτα θα δώσουν την θεία κοινωνία διευκρινίζει ο ένας εκ των συμμετεχόντων ο π.Bruhin.Ακόμη και το καθολικό πρακτορείο apic που μεταδίδει την είδηση 25/06/13 τονίζει ότι η ενέργεια αυτή δηλ. η από κοινού τέλεση της θ.ευχαριστίας από εκπροσώπους διαφορετικών Ομολογιών  αντιβαίνει το Κανονικό Δίκαιο.Μάλιστα η καθολική επισκοπή του Coire δήλωσε δια του εκπροσώπου της τύπου  Giuseppe Gracia ότι δεν θα πάρει θέση πριν το γεγονός.Επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αφού συντελεστεί η προανακοινωθείσα τελετουργία προκειμένου να λάβει γνώση όλων των διαδικαστικών που θ΄ακολουθηθούν ώστε ν΄αποφανθεί σχετικά.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...