Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2013

Στη Μόσχα όταν λειτουργεί ο Πατριάρχης Κύριλλος, παρίσταται ο Πούτιν, στην Αθήνα, ο... Μηταράκης!



Κι όταν λέμε Κύριλλος, εννοούμε έναν παντοδύναμο Πατριάρχη που η πολιτική ηγεσία της Ρωσίας τον λαμβάνει πολύ σοβαρά, σε όλα τα θέματα και σε κάθε μετακίνηση του εντός της Ρωσίας συνοδεύεται από 2-3 υπουργούς της Ρωσίας!
>>Επίσης όταν λειτουργεί στη Μόσχα παρίσταται σχεδόν πάντα ο Πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος έχει σε πολύ υψηλό επίπεδο τον Πατριάρχη Κύριλλο.
>>Ο Κύριλλος, λοιπόν, πραγματοποιεί 7ήμερο ταξίδι στη χώρα μας. Εξ αυτών τις τρεις μέρες θα μείνει στην Αθήνα και στη συνέχεια Θεσσαλονίκη, Βέροια, και Άγιο Όρος!
>>Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με μέλη της Συνόδου και από πλευράς Κυβέρνησης , ο υφυπ. Εξωτερικών κ. Τσιάρας.
>>Σήμερα λειτούργησε στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών στην οποία δεν παρευρέθη, δυστυχώς, ουδείς εκπρόσωπος της Κυβέρνησης!
>>Μοναδική εξαίρεση ο υφυπ. Νότης Μηταράκης ο οποίος πλέον τείνει να γίνει γραφικός με την τάση του να κοινωνεί σε κάθε λειτουργία που παρίσταται και έχει μάλιστα και τηλεοπτική αναμετάδοση! Κάποιος πρέπει να του μιλήσει για τη νηστεία που πρέπει να προηγείται της θείας Μεταλήψεως και για την.. αποχή από τα καθήκοντα!
>>Με τόσες θείες κοινωνίες που λαμβάνει θα πρέπει να είναι συνέχεια σε μόνιμο καθεστώς νηστείας από όλα! Νότης Μηταράκης ο νηστευτής!
>>Από την άλλη πλευρά, ο της Παιδείας κ Θρησκευμάτων Υπουργός κ. Κων. Αρβανιτόπουλος, είχε να ασχοληθεί, καθώς φαίνεται, με πιο σοβαρά θέματα και έλαμψε δια της απουσίας του. Το ίδιο κ ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Καλαντζής!

>>Αν ήταν να έλθει στην Ελλάδα κανένας Αρχιμουφτής, πιο πολλές πιθανότητες είχε να τον υποδεχθούν με τιμές και φανφάρες, τα εν λόγω κυβερνητικά στελέχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...