Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Ιουνίου 04, 2013

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ: 
"ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ" 

ΒΙΝΤΕΟ

 
 
Επίθεση κατά της Μαρίας Ρεπούση και των εθνομηδενιστικών απόψεών της,  εξαπολύει ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη που έδωσε στους Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη, με θέμα την "Ιστορία των Κρητικών Επαναστάσεων", με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
 



Ο μουσικοσυνθέτης κάνει λόγο για "λεπτεπίλεπτους αριστερούς" που έχουν φτάσει στον εθνομηδενισμό και επικεντρώνεται στη Μαρία Ρεπούση λέγοντας της "Πήγαινε να ζήσεις αλλού. Πήγαινε στη Νιηγρία.»

 
Ανεξάρτητα από τις όποιες αντιρρήσεις μπορεί να έχει κανείς με τις κατά καιρούς θέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, δεν μπορεί να μη συγκινηθεί με το αυθόρμητο ξέσπασμά του, καθώς απευθύνεται στους εθνομηδενιστές και τους λέει:"Άν δεν αγαπάς το έθνος σου, την πατρίδα σου, σου παίρνω το διαβατήριο, πήγαινε να ζήσεις αλλού ρε, αυτή η γή που μένεις εδώ πέρα, δεν έγινε έτσι, έχει αίμα μέσα εδώ πέρα..."   


 



Το βίντεο πήραμε από το facebook

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...