Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2013

Η ΦΑΝΦΑΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΗ Του Παναγιώτη Τελεβάντου





Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων "Ρομφαία"ρεπορτάζ του κ. Γ. Φερδή:

“Στην έννοια του πολίτη και τη σχέση Εκκλησίας και πολιτικής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή υποδοχής του στο Κιλκίς και την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη της πόλης.

Πολίτης, τόνισε, αρχικά ονομαζόταν αυτός που ενδιαφερόταν για τα προβλήματα της πόλης και στη συνέχεια απέκτησε ευρύτερη έννοια.

"Πρέπει να δούμε", σημείωσε ο Μακαριώτατος, "που φτάνουν τα δικά μας όρια. Γιατί όταν υπερβήκαμε τα όρια έγιναν και κακά πράγματα".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως "η ενασχόληση με τα προβλήματα των ανθρώπων είναι και έργο της Εκκλησίας, ενώ η ενασχόληση με την πολιτική, έργο άλλων".

"Εκεί που τηρούνται τα όρια και υπάρχει συνεργασία, υπάρχει ελπίδα" σημείωσε.

"Αυτός ο τόπος πέρασε και περνάει κρίση. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, γιατί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να βάζουμε "πρώτα την πατρίδα μας και μετά τα κόμματα".

"Κανένας δε μας βοηθάει αν δεν περιμένει όφελος", κατέληξε. "Δεχόμαστε τις φιλίες αλλά πρέπει να φανούμε και οι ίδιοι δυνατοί".

Δύο σχόλια.






Η κατά συρροήν επίδοση παντοειδών επίτιμων τιμητικών τίτλων, όχι μονον δεν συντείνει στην ανύψωση του γοήτρου του Μακαριότατου, αλλά  τον γελοιοποιεί πλήρως.

Αν δεν τον αντιλαμβάνονται όσοι διοργανώνουν τις φιέστες της απονομής των παντοειδών επίτιμων τιμητικών τίτλων τόσο το χειρότερο για τους ίδιους, αλλά φυσικά και για τον Μακαριότατο, ο οποίος σύρεται στην αντιπαραγωγική αυτή τακτική.

Οσο πιο πομπώδεις είναι οι τίτλοι που απονέμονται στον Μακαριότατο και όσους περισσότερους αρχιερείς επιστρατεύει στις διάφορες φιέστες, που γίνονται προς τιμή του, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η γύμνια του.

Ακουέτωσαν ταύτα και οι πρόθυμοι για παντοειδείς φιέστες αρχιερείς.

Οσοι δεν το κατανοούν τον εαυτό τους μόνον εκθέτουν και το κύρος του Μακαριότατου υποσκάπτουν περαιτέρω.

Το δεύτερο σχόλιο.

Δεν είναι δυνατόν ο Μακαριότατος να μην αντιλαμβάνεται ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί".

Ο ίδιος έχει μυστικά και φανερά διαβούλια με τους ΠασοκοΣυριζαίους, ο Μακαριότατος στη συνείδηση των πιστών έχει καθιερωθεί ως ο κομισάριος του ΠΑΣΟΚ στην Εκκλησία και τώρα έρχεται να μας κάνει κήρυγμα ότι πρώτη έρχεται η πατρίδα και μετά τα κόμματα.

Ναι, Μακαριότατε! Αυτή είναι η ιεράρχηση, αλλά τόσο μακριά είναι τα αυτιά σας από το στόμα σας; Δεν ακούει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το κήρυγμά σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...