Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2013

ΛΑΒΡΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (VIDEO)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και στην εκπομπή των κυρίου Δ. Αλφιέρη & κυρίας Χ. Λεμονή, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κυρίας Ρεπούση, περί της Γενοκτονίας των Ποντίων και του Χορού του Ζαλόγγου.
"Σέβομαι και εκτιμώ την κυρία Ρεπούση ως πρόσωπο και ως συνάνθρωπο, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η κυρία Ρεπούση δεν εκφράζει τον Πειραϊκό λαό", ξεκαθάρισε από την αρχή ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι "η Ιστορία δεν γράφεται κατά την θέληση μας, ή κατά την προσωπική μας αντίληψη και ιδεολογία. Η Ιστορία είναι μια πραγματικότης και μπορούν να την μαρτυρήσουν μόνο εκείνοι που την βίωσαν και την έζησαν... Ο εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, παραπέμπει σε μια στροφή του Εθνικού Ύμνου στο Ζάλογγο, αλλά Ζάλογγο ήταν καθημερινά η ζωή των σκλαβωμένων Ελλήνων επί τέσσερεις αιώνες. Εδώ κάποιοι προοδευτικοί επιδιώκουν την απομυθοποίηση και απομείωση της Ιστορίας και αυτή είναι η πραγματικότης".

Σε άλλο σημείο υπενθύμισε ότι έχει απευθύνει μήνυμα στην κυρία Ρεπούση, η οποία δεν είχε την τόλμη ούτε να απαντήσει, σε διάφορα ερωτήματα που της έχεις απευθύνει.
"Για την επίτευξη όμως της παγκόσμιας κυβέρνησης, απαιτείται να απομιωθούν τα εθνικά κράτη, και βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει στερηθούν οι άνθρωποι της ιστορικής μνήμης", υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος ... Η κυρία Ρεπούση προσπαθεί να απογυμνώσει και να αποδυναμώσει το Γένος μας από τις αξίες, από τις οποίες εγκολπόθηκε την αλήθεια του."

Τέλος, αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο Σεβασμιώτατος είπε ότι: "Ελλάς και ρατσισμός είναι δύο έννοιες ασύμβατες, διότι στη χώρα μας ρατσιστικά φαινόμενα δεν υπάρχουν, παρά μόνο κάποια μεμονωμένα από κάποιες ομάδες... Όμως τα συγκεκριμένα νομοθετήματα που έρχονται στη Βουλή, έχουν κάποιες προβληματικές θέσεις, διότι δεν είναι σωστό με νόμους να απομειώνεται η ελευθερία της γνώμης".

Ακούστε τι είπε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...