Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2013

"Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας"



Η αργία της Κυριακής καθιερώθηκε το 321 από τον Μέγα Κωνσταντίνο και την σεβάστηκαν ακόμα και οι Τούρκοι κατακτητές. Η κατάργηση της, που αναμένεται με την ψήφιση του αντίστοιχου νομοσχεδίου:

1. Πλήττει την Ορθόδοξη αυτοσυνειδησία των Ελλήνων, μιας και η Κυριακή είναι ημέρα του Κυρίου και Θεού μας, ημέρα Αναστάσιμη, ημέρα εκκλησιασμού και ανάπαυσης.

2. Ενισχύει τη κυριαρχία των μεγάλων, κυρίως πολυεθνικών εμπορικών επιχειρήσεων, επί των μικρομεσαίων Ελληνικών, μιας και οι τελευταίες δε θα μπορούν να ανταγωνιστούν πλέον τις πρώτες.

Το κόστος για τους μικρούς επιχειρηματίες γίνεται δυσβάσταχτο και είναι κόστος: προσωπικό, από την έλλειψη ξεκούρασης, οικονομικό, γιατί αυξάνουν τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και ψυχολογικό, θέματα τα οποία και οι ίδιες οι εμπορικές ενώσεις αναδεικνύουν.

3. Δεν πρόκειται να υπάρξει οικονομική ωφέλεια, γιατί η καταβύθιση της Ελληνικής οικονομίας οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας, στην αδυναμία των ανθρώπων να καταναλώνουν και όχι στο δήθεν «περιορισμένο ωράριο» λειτουργίας των καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...