Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2013

Ισραήλ: Ανέγερση στρατιωτικής ακαδημίας στο Όρος των Ελαιών




To ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε το πράσινο φως για την ανέγερση μιας στρατιωτικής ακαδημίας για ισραηλινούς αξιωματικούς στο Όρος των Ελαιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης. 

"Το σχέδιο κατασκευής μιας ακαδημίας Εθνικής Άμυνας στην Ιερουσαλήμ ψηφίστηκε από την επιτροπή σχεδιασμού του δήμου της Ιερουσαλήμ και μια ακόμη επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών το επιβεβαίωσε", διευκρίνισε ο Πέπε Αλάλου, δημοτικός σύμβουλος της αριστερής αντιπολίτευσης. 

Το κοινό διαθέτει στο εξής προθεσμία 60 ημερών για να προσφύγει στο υπουργείο Εσωτερικών κατά της ανέγερσης αυτής πριν από την οριστική έγκριση του σχεδίου."Μικρή πιθανότητα υπάρχει να γίνει δεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών μια τέτοια προσφυγή, καθώς ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστηρίζει το σχέδιο αυτό", τόνισε ο Ντάνιελ Σάιντερμαν, διευθυντής της Terrestrial Jerusalem, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που παρακολουθεί την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στην προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Για τον Πέπε Αλάλου, η μεταφορά αυτής της στρατιωτικής ακαδημίας από το κεντροδυτικό Ισραήλ βορείως του Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται σήμερα, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, συνιστά μια "πρόκληση που θα φέρει ένα νέο πλήγμα σε κάθε πιθανότητα έναρξης διαλόγου (με τους Παλαιστίνιους) για το μέλλον της πόλης αυτής". 

"Θα ήταν καλύτερα να ανεγερθεί ένα σχολείο σε αυτή τη θέση παρά μια στρατιωτική ακαδημία", πρόσθεσε ο δημοτικός σύμβουλος. 

Ο Σάιντερμαν, από την πλευρά του, κατήγγειλε την επιλογή ενός "ιερού τόπου όπως το Όρος των Ελαιών για την ανέγερση μιας στρατιωτικής ακαδημίας, κάτι που θα προκαλέσει την αντίδραση των χριστιανικών εκκλησιών, ακόμη και αυτών που διάκεινται ευνοϊκότερα απέναντι στο Ισραήλ". 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το γεγονός ότι αυτή η μελλοντική ακαδημία θα εδρεύει στην ανατολική Ιερουσαλήμ, της οποίας η προσάρτηση από το Ισραήλ δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα, θα προκαλέσει ένα μποϊκοτάζ των ξένων στρατιωτικών. "Ούτε ένας από αυτούς δεν θα πατήσει το πόδι του, ενώ η πρωτοβουλία αυτή θα απομονώσει περισσότερο το Ισραήλ", τόνισε. 

Η εφημερίδα Jerusalem Post διευκρινίζει ότι το κτίριο θα έχει επιφάνεια 42.000 τ.μ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...