Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Αυγούστου 24, 2013

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΡΤΕΤΣΑΝΑΚΗΣ

Αγαπητοί μου αδελφοί και φίλοι.

Χαίρεται.

 

Κάπου διάβασα στο ημερολόγιο μου, ότι σήμερα, «οι μεγάλοι ειρηνοποιοί που μοιράζουν τους κόσμους», έχουν θεσπίσει την σημερινή ημέρα, ως μια ημέρα εορτής κατά του δουλεμπορίου. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι δούλοι υπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων, έκαναν ευδιάκριτη την παρουσία τους στον μεσαίωνα, σήμερα δε έχουν αυξηθεί και πληθηνθεί και κατακυρίευσαν την γη. Δυστυχώς αγαπητοί μου εδώ θα έρθουμε να ομολογήσουμε, ότι δεν ήμαστε δούλοι του Θεού, αλλά δούλοι των ανθρώπων. Αφού τον Θεό τον βγάζουμε σταδιακά από την καρδιά και την ψυχή μας και απομακρυνόμαστε από Αυτόν.

 

Θυμάμαι όταν πήγαινα στην Τρίτη Λυκείου στο μάθημα της αγωγής του πολίτη, Μας  είπαν ότι είμαστε  ελεύθεροι  άνθρωποι  και θα ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια για να εκλέγονται οι βουλευτές, οι οποίοι θα είναι οι θεματοφύλακες και λειτουργοί της Δημοκρατίας, οι κυβερνώντες θα νομοθετούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον των Ελλήνων και οι αντιπολιτευόμενοι θα ασκούν έλεγχο στην κυβέρνηση και θα κάνουν τις δικές τους προτάσεις για καλύτερη δημοκρατία, όταν αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση ενεργεί υπέρ των ολίγων.

Μετά από 36 χρόνια υποτίθεται και καλά  δημοκρατίας, εγώ αισθάνομαι δούλος και βλέπω τους υποτιθέμενους λειτουργούς να παίζουν τον ρόλο του αφέντη. Δεν γνωρίζω ακριβώς τι λέει το Ελληνικό Σύνταγμα, ούτε ποιοι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί, κάθομαι όμως και σκέπτομαι ότι με την λογική που μας κυβερνούν οι αφέντες, θα πρέπει να έχουν φτιάξει ένα σύνταγμα στα μέτρα τους.

Προσωπικά με ενοχλούν και με προσβάλουν τα εξής: 1) Δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα από το 1974 έως σήμερα, έτυχε να διαφωνώ στην πορεία σε πολλά θέματα με αυτούς που ψήφισα. 2) Μας επιβάλλουν χαράτσια για τα σπίτια που μένουμε, ενώ τα σπίτια δεν είναι δικά μας, είναι της τράπεζας, αφού δεν έχουμε δουλειά ή μας κούρεψαν τον μισθό και την σύνταξη, δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τα γραμμάτια, άλλος για 20 και άλλος για 30 χρόνια, οπότε θα έρθει η τράπεζα για κατάσχεση. 3) Χαράτσι σε ένα αγροτόσπιτο που η αξία είναι πέντε χιλιάδες ευρώ, ίδιο με αυτό βρίσκεται στην κεντρική πλατεία μιας πόλης και η αξία του είναι 100.000 ευρώ. Εδώ κάποιος παράξενος νομοθέτης τα ρυθμίζει. 4) Η ξόφληση των τελών κυκλοφορίας προκαταβολικά και με πρόστιμο το διπλό της αξίας πριν κάνουμε χρήση. Εσείς συνταγματολόγοι, δικηγόροι, τι λέτε, είναι στα πλαίσια του συντάγματος; Αν ναι, τότε κάποιοι άλλοι,… ψήφισαν αυτό το σύνταγμα και όχι ο Ελληνικός λαός. 5) Με ποιο δικαίωμα έπαιζαν οι κυβερνήσεις τις οικονομίες του ασφαλιστικού ταμείου μου στο χρηματιστήριο, από τη στιγμή εγώ δεν συμφωνούσα; Αν μας κυβερνούσαν λογικά όντα, δεν έπρεπε κάποιοι πολιτικοί να πάνε φυλακή και αυτοί που καρπώθηκαν το αίμα του εργάτη και πήγαν τα χρήματα στην Ελβετία, να χαρακτηριστούν κλέφτες και να κατασχεθεί ό,τι έχουν και δεν έχουν, αφού οδηγηθούν σε καταναγκαστικά έργα;

 

Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, αφέντες και δούλοι, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος θέλει να ζει χωρίς το Θεό, γιατί αν είναι χωρίς Θεό,όλα επιτρέπονται, έχει την εντύπωση ότι αυτός ο κόσμος του ανήκει, αλλά αγαπητοί μου ο Συμπάς κόσμος Ορατός και Αόρατος ανήκει στον Δημιουργό που το Δημιούργησε, όχι σε εμάς που μας έκανε την χάρη να μας τον δώσει, για να τον διαχειριζόμαστε, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μοιράζει τον κόσμο σε διαμερίσματα φτωχά και πλούσια, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μοιράζει τους ανθρώπους σε πλουσίους και φτωχούς, σε αφέντες και σε δούλους.

 

Αγαπητοί μου όσο αρνούμαστε πεισματικά να αναγνωρίσουμε τον ένα και μοναδικό Κύριο και Θεό και Δημιουργό του κόσμου, που μοίρασε τα αγαθά με δικαιοσύνη και αγάπη στον κόσμο και να μιμηθούμε το παράδειγμα του, στην διαχείριση του κόσμου που μας εμπιστεύτηκε, τόσο θα χάνουμε την Ελευθερία μας, που η Ελευθερία του Ανθρώπου είναι δώρο του Θεού και κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να την στερεί όσο αρνούμαστε την μετάνοια, τόσο θα ζούμε χειροπιαστά πια σε μια επίγεια κόλαση, που θα μας στερεί την ελευθερία μας, την επικοινωνία και  κοινωνία μας με τον Θεό, την κοινωνία μας με τους γύρο από εμάς ανθρώπους.     

Γόρτυνα23/08/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...