Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2013

ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

ELLAS-ORTHODOXY
Στην Ελλάδα, και σε πλήρη αντίθεση με την ραστώνη του καλοκαιριού, επίκεινται σοβαρές πολιτικές εξελίξεις και ο καθένας πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Η απόρριψη του νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους από την Γερμανία σηματοδοτεί την πανηγυρική αποτυχία της (υποτίθεται) διάσωσης της χώρας με αιματηρά υφεσιακά μέτρα. Σηματοδοτεί την πλήρη αποτυχία των μνημονίων, η οποία μετέδωσε πανικό στην Συγκυβέρνηση, που εκδηλώθηκε με το πρωτοφανές κλείσιμο της ΕΡΤ προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές και οι «σωτήρες» να πηδήξουν «κύριοι» από το καράβι.
Ο μόνος λόγος που δεν έγιναν εκλογές είναι η παρέμβαση της κ. Μέρκελ, η οποία δεν ήθελε να βρει μπροστά της, πριν τις δικές της εκλογές, έναν Τσίπρα που θα έθετε θέμα αποχώρησης της χώρας από το ευρώ, με πολυδιάστατες ζημιές στο ευρώ και κατά συνέπεια στην Γερμανία. Ωστόσο, με την πανηγυρική απόρριψη κάθε σκέψης περί νέου κουρέματος ο κύβος ερρίφθη και ότι ήταν να γίνει πριν τις Γερμανικές εκλογές θα γίνει μετά.
Δεν μιλάμε απλά για ψεύτες πολιτικούς που από το «ψήφισε Κικίλια για αντιμνημόνιο» το 2010, έγιναν μνημονιακότεροι του μνημονίου πουλώντας  τους ψηφοφόρους τους προκειμένου να αναρριχηθούν όπως όπως στην εξουσία. Μιλάμε για ένα σύνολο επικίνδυνων πολιτικών οι οποίοι εξευτέλισαν το Δημοκρατικό πολίτευμα με την προκλητική ασυνέπειά τους μεταξύ προεκλογικών λόγων και έργων (κατέστησαν τον θεσμό των εκλογών άνευ σημασίας), καταρράκωσαν την χώρα με υφεσιακά μέτρα χωρίς αντίκρισμα (το νέο κούρεμα απορρίφθηκε), επιμένουν να καλλιεργούν τον διχασμό της κοινωνίας με την ρητορεία περί «βολεμένων» και ακόμα περισσότερο εξέθεσαν και εκθέτουν την χώρα γεωπολιτικά. Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα που συμβαίνουν.
Η απίστευτη απόφαση του κ. Σαμαρά και της Συγκυβέρνησης να δορυφοριοποιήσει την χώρα στην Τουρκία μέσω της συνεργασίας με τους Τουρκόφωνους Αζέρους δεν είναι η μόνη προκλητική γεωπολιτική αποτυχία. Την στιγμή που η Ρωσία αποτελεί τον πρώτο εμπορικό εταίρο της Γερμανίας, αποτελεί άλυτο μυστήριο γιατί τα Ρωσικά κεφάλαια εκδιώκονται λυσσαλέα από την Ελλάδα και η χώρα μας κλείνει μία πόρτα την οποία άλλοι ισχυροί Ευρωπαίοι κρατούν ανοιχτή. Την ίδια στιγμή μάλιστα που οι Ρώσοι αποτελούν τον πρώτο σε πληθυσμό τουριστικό εταίρο της χώρας και ανάμεσα στις πρώτες θέσεις σε απορρόφηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
Αντ’ αυτού μάλιστα, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ως αναπτυξιακό μέτρο στους ιθαγενείς την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% με την παραίνεση με «δασκαλίστικο» ύφος να κόβουν αποδείξεις οι «κακοί μαθητές»… Ήταν δε τέτοια η σπουδή της Συγκυβέρνησης να παρουσιάσει την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για αποπροσανατολισμό των ιθαγενών από την τεράστια, ιστορική αποτυχία της εκδίωξης των Ρωσικών επενδύσεων στην ενέργεια, ώστε ξέχασε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν αίτημα της αγοράς πρωτίστως για να πάρουν ανάσα οι επιχειρήσεις από την υπερφορολόγηση (ώστε να μην κλείσουν και να μην αυξηθεί η ανεργία) και δευτερευόντως για μείωση των τιμών.
Η απαίτηση για εδώ και τώρα οριζόντιες μειώσεις των τιμών κατά παράβαση των κανόνων της αγοράς (προϋφιστάμενη απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ στο 23% από πολλά μαγαζιά, διαφορά ποιότητας και υλικών σε κάθε μαγαζί, διαφορά ενοικίων και αριθμού εργαζομένων) δείχνει ότι το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση εφαρμόστηκε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους προκειμένου οι ιθαγενείς να δουν φθηνότερη τυρόπιτα και να ξεχάσουν το έγκλημα της εκδίωξης των Ρωσικών επενδύσεων.
Όμως τα πράγματα στον γεωπολιτικό χώρο θα γίνουν πολύ χειρότερα, καθώς επίκειται σοβαρή πίεση και στο ζήτημα του σφετερισμού του ονόματος της Μακεδονίας από το γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων. Τα σχέδια των Αμερικανών είναι λίγο πολύ γνωστά, ήδη από εποχής Μπους: οι Αμερικανοί για τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα, θα προωθήσουν λύση του Παλαιστινιακού με αντίστοιχη σοβαρή υποχώρηση των Ισραηλινών, για τους οποίους προετοιμάζεται ως αντάλλαγμα ένα προτεκτοράτο κάπου στον χώρο της Μακεδονίας.
Τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα για την χώρα, όμως απέναντι σε «Μεγάλους», οι οποίοι έχουν δρομολογήσει τις διεθνείς εξελίξεις όπως θέλουν, δεν αρκούν παρακάλια, ούτε το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», αλλά χρειάζεται θάρρος και αξιοπρέπεια. Ως παράδειγμα για το πώς συμπεριφέρονται οι ισχυροί σε μικρούς που «παρακαλούν» παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το έργο του Πλούταρχου «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ-Βίος Αιμίλιου Παύλου», στο οποίο περιγράφεται το πώς ο τελευταίος βασιλιάς της Μακεδονίας Περσέας (διάδοχος στον θρόνο του Μεγάλου Αλεξάνδρου…!!!) προσπάθησε με παρακάλια να κάνει τον Ρωμαίο στρατηγό και νικητή του Αιμίλιο Παύλο να τον λυπηθεί…:
«…Αλλά ο Περσέας, τι ντροπής θέαμα!- σκύβοντας το κεφάλι του μέχρι το χώμα, αγκάλιασε τα γόνατα του Αιμίλιου, άρχισε να βγάζει φωνές που δεν ταιριάζουν σε ανθρώπους από σόϊ και να του κάνει παρακλήσεις που ο Αιμίλιος δεν περίμενε ούτε να τις ακούσει, παρά κοιτάζοντάς τον με στεναχωρημένο και λυπημένο πρόσωπο του είπε: Γιατί δυστυχισμένε το μεγαλύτερο έγκλημα που έκαμε η τύχη εναντίον σου, εσύ της το σβήνεις, μ’ αυτά σου τα καμώματα που σε κάνουν να φαίνεσαι πως είσαι άξιος της τύχης σου, και πως σου άξιζε όχι μόνο η παλιά σου τύχη, αλλά και η τωρινή; Γιατί μου σκοτώνεις την αξία της νίκης μου; Γιατί κάνεις μικρό το κατόρθωμά μου, αποδείχνοντας πως δεν είσαι γενναίος ούτε και άξιος αντίπαλος των Ρωμαίων; Γιατί η γενναιότητα των νικημένων συναντάει το σεβασμό ακόμα κι απ’ τους εχθρούς. Ενώ η δειλία, για τους Ρωμαίους, κι όταν ακόμα ευτυχεί, θεωρείται το πιο ανέντιμο πράγμα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...