Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Αυγούστου 18, 2013

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΟΙ «ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ;»


Ο Ιωσήφ Ρόδερφορντ, ο δεύτερος πρόεδρος της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Διακρίνεται με τους σωματοφύλακές του, που κρατούν ραβδιά στα χέρια τους. Ραβδιά κρατούν και άλλοι Μάρτυρες του Ιεχωβά (Εφημερίδα «The Saturday Evening Post»)

Εύστοχα έχει ειπωθεί από πολλούς και ιδιαίτερα από πρώην Μάρτυρες του Ιεχωβά, πως το Ίντερνετ θα είναι ο «τάφος» της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά». Γιατί πλέον μέσω αυτού ο κόσμος πληροφορείται όχι μόνο για την διδασκαλία της που είναι γεμάτη από ψέματα, λάθη και αντιφάσεις αλλά και για την απομυθοποίηση των συμπεριφορών και πρακτικών των ίδιων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, κάτι που παλιά καλύπτονταν από το πέπλο του μυστηρίου και του μύθου.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στα αναπτυγμένα κράτη που υπάρχει ευρεία διάδοση του Ίντερνετ να εγκαταλείπουν κάθε χρόνο χιλιάδες Μάρτυρες του Ιεχωβά την Οργάνωση τους, γι’ αυτό άλλωστε και η «λυσσαλέα» επίθεση της Οργάνωσης εναντίον του, με σκοπό να αποτρέψει την περιήγηση σ’ αυτό από τα μέλη της.
Η «αιμορραγία» αυτή της φυγής των μελών της Οργάνωσης, απεικονίζεται ξεκάθαρα και στα στατιστικά των ενεργών Μαρτύρων του Ιεχωβά ανά τον κόσμο που δημοσιεύει κάθε χρόνο η ίδια η Οργάνωση. Έτσι στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μελών της Οργάνωσης. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές η μείωση έχει πάρει τέτοιες δραματικές διαστάσεις αφού οι ενεργοί Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι πολλοί λιγότεροι από ότι ήταν πριν από τριάντα και πλέον χρόνια! Λόγου χάρη το 1975 στην Δανία οι ενεργοί Μάρτυρες του Ιεχωβά ανέρχονταν σε 14.554, και το 2012, μετά δηλαδή από 37 σχεδόν χρόνια ακατάσχετης προπαγάνδας και «ξεποδαριάσματος» των ισοβίως αμισθί «πλασιέ» της Οργάνωσης, ο αριθμός αυτός προσεγγίζει τους 14.411. Δέον να ληφθεί υπόψη στους παραπάνω αριθμούς και η αύξηση του πληθυσμού της Δανίας. Ενώ το 1975 ήταν 5.059.454, το 2012 ανέρχονταν σε 5.550.000.
Ένας μύθος λοιπόν που κυκλοφορούσε όλα αυτά τα χρόνια και δυστυχώς κυκλοφορεί ακόμα, τον οποίο εντέχνως καλλιεργούσαν και οι ίδιοι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, ήταν, το πόσο καλοί και άκακοι είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, αφού αρνούνται να πιάσουν όπλο και να πολεμήσουν υπερασπιζόμενοι την ζωή τους. Μύθο τον οποίο καταρρίψαμε με το άρθρο μας «Αρνούνται πράγματι τα όπλα και τον πόλεμο οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;», στο οποίο αποδεικνύουμε με ντοκουμέντα, πως ούτε εναντίον του πολέμου είναι ούτε εναντίον των όπλων.
Όμως σε προσωπικό επίπεδο τι γίνεται άραγε; Όταν κάποιος Μάρτυρας του Ιεχωβά δεχτεί επίθεση, πως πρέπει να αντιδράσει; Πρέπει να μην προβάλει καθόλου αντίσταση στον επιτιθέμενο και να υποστεί τις συνέπειες αυτής της επίθεσης όσο οδυνηρές να είναι ακόμα και για την ίδια του τη ζωή; Τι λένε άραγε τα έντυπα της Οργάνωσης για το ζήτημα αυτό; Να στρέφουν και την αριστερή σιαγόνα όταν κάποιος τους ραπίζει (κτυπάει) στη δεξιά; Ματθ. 5:39.
Το επίσημο έντυπο της Οργάνωσης «Σκοπιά», μέσω του οποίου διοχετεύεται η διδασκαλία της στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, της 1ης Σεπτεμβρίου 1968, σελίδα 539, ασχολείται ακριβώς με αυτό το ζήτημα. Πως πρέπει να φερθούμε αν μας επιτεθεί κάποιος; Σύμφωνα με όσα έχουμε ακούσει μέχρι τώρα και τα οποία κυκλοφορούν ευρέως στον κόσμο, ο Μάρτυρας του Ιεχωβά που θα υποστεί βίαιη επίθεση, τηρώντας τους κανόνες του Ευαγγελίου δεν πρέπει να προβάλει καμιά αντίσταση ότι και αν του συμβεί; Πράγματι αυτό τον συμβουλεύει η «Σκοπιά»; Για να δούμε λοιπόν τι λέει. Γράφει λοιπόν επί λέξει:
«Αλλά τι θα κάμετε αν σας πλησιάση ένα βίαιο πρόσωπο, ένα άτομο που αρχίζει να σας επιτίθεται; Τότε να συζητήσετε μαζί και με ειρηνικό τρόπο να παραδώστε τα υλικά πράγματά σας πιθανόν να μη είναι αρκετό. Σ’ αυτή την εσχάτη κατάστασι ο Χριστιανός δικαιολογείται να υπερασπίση τον εαυτό του … Πράγματι ένα κτύπημα που θα δοθή σε περίπτωσι αυτό – υπερασπίσεως μπορεί να τραυματίση τον επιτιθέμενο. Αν, όμως έχη ως αποτέλεσμα να φονεύση τον επιτιθέμενο, αυτό δεν θα είναι εκ προθέσεως».
Βλέπουμε λοιπόν από τα παραπάνω, πως τα «παραμύθια» που σερβίρουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά για την άσκηση μη βίας για την υπεράσπιση του εαυτού τους «πάνε περίπατο». Όπως «περίπατο» πάνε, και όλοι οι σχετικοί κανόνες του Ευαγγελίου, οι οποίοι ισχύουν μεν, αλλά για … τους άλλους και όχι για αυτούς.Γιατί ο Μάρτυρας του Ιεχωβά που θα υποστεί βίαιη επίθεση, όχι μόνο καλείται από την Οργάνωσή του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά μπορεί να φονεύσει και αυτόν που του επιτίθεται! Όπως αντίσταση και πρόκληση σωματικής βλάβης μπορεί να προκαλέσει και μία Μάρτυρας του Ιεχωβά για να αποφύγει τον βιασμό, όπως διαβάζουμε στο ίδιο έντυπο της Οργάνωσης. Ορίστε και το ντοκουμέντο της Οργάνωσης για να μην σας μείνει καμία αμφιβολία:


Σκοπιά 1ης Σεπτεμβρίου 1968, σελίδα 539: Ο Μάρτυρας του Ιεχωβά μπορεί να φονεύσει αυτόν που του επιτίθεται

Βία ασκήθηκε από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, με αποτέλεσμα να ρίξουν αναίσθητο και ένα αξιωματικό της αστυνομίας!, όταν υπερασπίστηκαν τους εαυτούς τους σε οχλοκρατική επίθεση που τους έγινε στη διάρκεια μια συνέλευσης που πραγματοποιούσαν, στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών. Που τα διαβάζουμε αυτά; Σε ένα ακόμα έντυπο της Οργάνωσης, το «Βιβλίο Έτους 1983», σελίδα 195:

«Βιβλίο Έτους 1983», σελίδα 195: Μάρτυρες του Ιεχωβά ρίχνουν αναίσθητο αξιωματικό της αστυνομίας
   
Αλλά και σε απλές περιπτώσεις, η χρήση βίας δεν είναι άγνωστη για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Το ίδιο έντυπο της Οργάνωσης, το «Βιβλίο Έτους 1983», σελίδες 191 και 192, μας διηγείται για την βία που άσκησαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε οπαδούς Καθολικού Ιερέα, επειδή οι τελευταίοι δημιούργησαν φασαρία σε μια συνέλευση τους, στην οποία μιλούσε ο δεύτερος πρόεδρος της Οργάνωσης Ιωσήφ Ρόδερφορντ, διακόπτοντας τον με φωνές. Οι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης Μάρτυρες του Ιεχωβά που ονομάζονται «ταξιθέτες», όχι μόνο τους εκδίωξαν κακήν κακώς από την αίθουσα χρησιμοποιώντας βία, αλλά και κάποιον από αυτούς του έσπασαν κυριολεκτικά το κεφάλι, με ραβδιά τα οποία είχαν φροντίσει να προμηθευτούν από πριν όπως μας διηγείται με μια δόση κομπασμού και το ίδιο το έντυπο των Μαρτύρων του Ιεχωβά:



«Βιβλίο Έτους 1983», σελίδες 191 - 192: Μάρτυρες του Ιεχωβά ασκούν βία σε Καθολικούς πιστούς

Και μετά από όλα αυτά, έχουμε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά με το απύθμενο θράσος που τους διακρίνει, να μας ειρωνεύονται, γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και την τιμή της οικογένειάς μας εναντίον κάθε ξένης και εχθρικής επιβουλής ήθελε να υπάρξει!

4 σχόλια:

  1. nai einai alitheia exete dikio,meso oro afxanontai oi martyres kata 200.000 energoi...opou ta idia ta atoma apofasizoun oti theloun na enothoun mazi tous,giati ena vrefos ti na sou pei to kaimeno otan to vaftizoun...afto einai prosilitismos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ''ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ''-FREE ONLINE ΒΙΒΛΙΟ
    Το βιβλίο με στοιχεία ΜΕΣΑ απο την ΙΔΙΑ την Οργάνωση ''Σκοπιά'', απο αλλαγές δογμάτων,και απο ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙΣ-που έκαναν και κάνουν στην Αγία Γραφή! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ! Κατεβάστε το,προωθήστε το,εκτυπώστε το,διαδώστε το!
    Περιεχόμενα
    1) Πού Είναι οι Νεκροί; Τι Μας Διδάσκει η Αγία Γραφή;
    2) Νέα Εποχή-Νέα Τάξη Πραγμάτων
    3) Η Σχέση Της Σκοπιάς Με Τις Αλλες Θρησκείες
    4) Κυβερνών Σώμα
    5) Eίναι Οι Χριστιανοί...'' Ειδωλολάτρες'';
    6) Η ''Οργάνωση'' Εχει Αλλάξει Ευαγγέλιο ή Δόγματα;
    7) Σε Ποιό Όνομα Βαπτίζεστε;
    8) Ποιοί Είναι Οι ''Αποστάτες'';
    9) Η Δευτέρα Παρουσία Έγινε Το 1914!
    10) Η Μέθοδος Της ''Αποκοπής'' Που Αναφέρεται Μέσα Στη Γραφή;
    11) ''Ωρες-Υπηρεσία Αγρού,Σκαπανείς-Καταγραφή Επιδόσεων'' κτλ...
    12) Το Όνομα ''Ιεχωβά'' Είναι Λάθος!
    13) Μετάγγιση Αίματος:Απαγορεύεται Απο Τη Γραφή;
    14) Οι ''Εκλεκτοί'' Του Αρμαγεδδών''
    15) Γίνονται Σήμερα Θαύματα;
    16) Ποιά Είναι H Βαβυλώνα η Μεγάλη;
    17) Επιτρέπεται Ο Νηπιοβαπτισμός;
    18) Πρέπει Ο Χριστιανός Να Νηστεύει;
    19) Τα Σκάνδαλα Των ''άλλων'' Και οι... ''Καθαροί Μάρτυρες''
    20) Καταστροφή Της Ιερουσαλήμ - 607 Π.κ.Χ, ή 587 π.Χ;
    21) ''Θα Γνωρίσετε Την Αλήθεια (Της Σκοπιάς), και Η Αλήθεια Θα Σας Ελευθερώσει'';
    22) Τί Σημαίνει ''Μάρτυρας'';
    23) Μάρκετινγκ και Οργάνωση
    24) Στρατός και Χριστιανισμός: Είναι Ασύμβατα;
    25) Αποκρυφιστικές - Σατανικές Διδασκαλίες
    26) Μετάφραση ή...Παράφραση Νέου Κόσμου;
    27) Είναι Χριστιανοί ή Όχι;
    28) Φιλανθρωπία και ''Σκοπιά''
    29) Τίμιος Σταυρός:Καύχημα ή Όνειδος για Κάθε Χριστιανό;
    30) Τιμή Αγίων
    31) Οι Αιρετικοί και η Παναγία
    32) Ιερά Παράδοση, ή ''Παραδόσεις Ανθρώπων'';
    33) Ψευδοπροφήτες
    Ηλ. Βιβλίο: "ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ"
    Bρειτε το εδω:
    http://issuu.com/jonimmortal/docs/___________________________________
    και εδω:
    http://www.scribd.com/doc/230625875/%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3-%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A3-%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%A5%CE%A1%CE%95%CE%A3-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%99%CE%95%CE%A7%CE%A9%CE%92%CE%91?post_id=1248701326_10204036881542865#_=_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O πρώην μάρτυς του Ιεχωβά Γεώργιος Χριστουλιας είπε
    προ ετών σε συνέντευξη του στο Έθνος : Αυτοί που ανήκουν στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά δ ε ν είναι ειρηνισται , δ ε ν είναι ειρηνοποιοι.Τα κινήματα
    ειρήνης τα α π ε χ θ α ν ο ν τ α ι και τα σ α μ π ο τ α ρ ο υ ν επειδή πιστεύουν ότι η ειρήνη θα επιτευχθεί με την ε ξ ο ν τ ω σ η ο λ ω ν ο σ ω ν δ ε ν ανήκουν στην οργάνωση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως γίνεται αντιληπτό , δ ε ν ισχύουν γι' αυτούς τα λόγια που είπε στην επί του ορους ομιλία ο Ιησούς Χριστός : μακάριοι οι ειρηνοποιοι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...