Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2013

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΠΑΦΗ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ (ΦΩΤΟ Κ ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Νομό Φωκίδος, οι κάτοικοι ισχυρίζονται πως έγινε ένα θαύμα! Όλο το τοπίο σήμερα είναι τραγικό, ωστόσο το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, που βρισκόταν όπως αναφέρουν στην καρδιά της πυρκαγιάς, έμεινε ανέπαφο. Δείτε το email όπως το έστειλε στο makeleio κάτοικος της περιοχής καθώς επίσης και τις φωτογραφίες με το βίντεο που ακολουθεί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...
Την Αγία Μαρίνα, το εκκλησάκι που είναι απέναντί από το χωρίο Σερνικάκι του νομού Φωκίδος, την είχαν όλοι ξεγραμμένη..
Η πυροσβεστική υπηρεσία αδυνατούσε να μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο μιας και βρισκόταν στην καρδιά της φωτιάς και το κύριο μέλημα της ήταν ο περιορισμός της, η αποφυγή επέκτασής στο χωριό και η απώλειά ανθρωπινής ζωής...
AGIA2
Οι κάτοικοι βλέποντας το μέγεθος της καταστροφής είχαν βεβαιωθεί πως το εκκλησάκι θα είχε γίνει στάχτη... όλοι στεναχωριόντουσαν για την καταστροφή αλλά και ακόμα για το εκκλησάκι που θα είχε παραδοθεί στις φλόγες αβοήθητο..
Τα ξημερώματα της τρίτης όμως ήρθαν ευχάριστα νέα μέσα σε αυτό το καταθλιπτικό τοπίο που είχε δημιουργηθεί..
Το πρώην Δελφικό τοπίο...
Το εκκλησάκι ως εκ θαύματος είχε μείνει ανέπαφο!!!
AGIA3
Σαν από θαύμα, ενώ γύρο του όλα είχαν γίνει κάρβουνο αυτό δεν το άγγιξε σπίθα! Μάλιστα ακόμα και τα δέντρα που ακουμπούσαν πάνω του και θα μπορούσαν να του είχαν μεταδώσει την φωτιά, είχαν μείνει ανέπαφα λες και ήταν ευλογημένα από την Αγία Μαρίνα!
Αυτό το μικρό-μεγάλο όμως γεγονός έδωσε ελπίδα και δύναμή στους κατοίκους του χωριού και του νομού γενικότερα που δοκιμάστηκε τόσο πολύ!
AGIA5
Οι ελάχιστοι ντόπιοι πυροσβέστες (λόγω περικοπών...) αλλά και πολλοί άλλοι που συνέδραμαν από τους γύρο νομούς και τα 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα, έδωσαν μεγάλη μάχη! Οι κάτοικοι ενώθηκαν και οργανώθηκαν στην απειλή, νέοι άντρες, γέροι αλλά και γυναίκες με κλαδιά στα χέρια και ότι άλλο μέσο είχαν έτρεξαν να σώσουν τον τόπο τους! Τις περιούσιες τους αλλά και τις περιούσιες των διπλανών τους, που πολλές φορές θα μπορούσαν να είχαν τσακωθεί κιόλας για μικροδιαφορές με τα χωράφια τους, (ΦΕΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ).
AGIA6
ΗΤΑΝ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ!
Πολλοί έτρεξαν να τους κατηγορήσουν και ίσως σε έναν βαθμό να έχουν δίκιο ως προς την αποψίλωση που έπρεπε να είχε γίνει...
Όμως μην μπερδευόμαστε.. δεν ήταν μόνο ιδιωτικές περιουσίες... το συγκεκριμένο Δελφικό Τοπίο, η συγκεκριμένη ελιά είναι κρατική!!! Ναι κρατική!!
Γιατί; Γιατί ενώ είναι στην κατοχή σου το στρέμμα δεν μπορείς με νόμο να φυτέψεις κάτι άλλο παρά μόνο ελιά! Πρέπει αναγκαστικά να έχεις μόνο ελιές! Ούτε να τις κόψεις μπορείς ούτε τίποτα!!!
Άρα από την στιγμή που το κράτος σου επιβάλει να έχεις μόνο ελιές για το λόγο του Δελφικού τοπίου θα έπρεπε να ήταν αρωγός..
Όταν οι παράγωγοι έχουν γονατίσει και είναι υποχρεωμένοι να έχουν ελιές που είναι πλέον 100% ασύμφορες οικονομικά και δεν βγάζουν ούτε τα ίδια τα μεροκάματα που κάνουν πως θα δώσει κίνητρο στον παραγωγό να βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη για μεροκάματα και πετρέλαια για να καθαρίσει ένα στρέμμα που δεν του αποδίδει τίποτα πλέον εκτός από το λάδι στο τραπέζι του;
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που έγινε στην περιοχή της Φωκίδας. Τα προηγούμενα χρόνια δινόταν ένα κονδύλιο κάτω τον 50 ευρώ το στρέμμα για να καθαρίζονται τα χόρτα λόγο του Δελφικού Τοπίου ,αυτό όμως κόπηκε λόγο ''κρίσης'' και έτσι η κατάληξή ήταν να καταστραφεί το Δελφικό Τοπίο.
AGIA7
Τελικά είμαστε μονοι...
Αλλά όχι!!! Έχουμε τους γείτονες μας, τους συγχωριανούς μας, τους συμπολίτες μας... και πάνω από όλα την Αγία Μαρίνα και έναν Θεό που μας φυλάει ακόμα!
ΛΥΤΡΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ένας από τους τυχερούς που μεγάλωσε μέσα στον ελαιώνα.
                 
Από το makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...