Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Αυγούστου 10, 2013

Οι Αγιορείτες Πατέρες: Απαντούν σε όσους βιάστηκαν να τους κατακρίνουν για την ανωνυμία τους!

Αγιορείτες Πατέρες:
Οι Αγιορείτες πατέρες της επιστολής που δημοσιεύσαμε εχθές διάβασαν τα σχόλια των αναγνωστών, σε πολλά από τα οποία υπάρχει η κατάκριση της ανωνυμίας που αποφάσισαν να κρατήσουν. Την επιστολή των Αγιορειτών Πατέρων αλλά και τα σχόλια των αναγνωστών μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Η απάντησή τους είναι η παρακάτω:
Θα θέλαμε να απαντήσουμε στους αγαπητούς  «ανώνυμους» σχολιαστές (που μας κατηγορούν για την ανωνυμία, ενώ αυτοί δεν θα υποστούν τίποτα από την επωνυμία , ενώ εμείς την ίδια ημέρα θα παύσουμε να είμαστε «Αγιορείτες Πατέρες», λόγω απέλασης, διότι ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης αν δεν συμφωνείς μαζί του, δεν αστειεύεται (βλέπε διωγμό Ι.Μ. Εσφιγμένου), ότι ο κίνδυνος που διατρέχει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, δεν είναι αν αναγνωρίζεται ο Γ. Παΐσιος ή ο Γ. Πορφύριος, που κακώς οι ζηλωτές δεν αναγνωρίζουν , αλλά ότι ο κ. Βαρθολομαίος - όπως του τα επισημαίνει ο γενναίος Μητροπολίτης Πειραιώς στην 73 σελίδων επιστολή του - αναγνωρίζει τις αιρετικές εκκλησίες και ενεργεί μαζί τους ιεροπραξίες που δεν επιτρέπουν οι ιεροί κανόνες , για τα οποία δεν τον μνημονεύουν οι Εσφιγμενίτες, για αυτό έδωσε τη Μονή Εσφιγμένου, σε μια αδελφότητα, η οποία συχνά αναστατώνει και προσβάλλει τον Άγιον Όρος και φαίνεται σαν να ήλθε να υπηρετήσει ανθρώπινα συμφέροντα αντί τον Χριστό που είναι η κεφαλή της Εκκλησίας και να κερδίσει την περιουσία της Εσφιγμένου, αδιαφορώντας για το κακό του Αγίου ΄Ορους.

Εμείς σαν αγιορείτες μοναχοί, πονούμε για το κακό του Αγίου Όρους και για τον κίνδυνο της Ορθόδοξης Εκκλησίας κι αυτά υποστηρίζουμε, το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία, όχι τους Εσφιγμενίτες ή τους ζηλωτές, κι αυτό πολεμούμε, την αίρεση, τον οικουμενισμό και οσους τον ακολουθούν.

Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας, να ομολογούμε Χριστό και Ορθοδοξία, ο δε παντοδύναμος Θεός, θα φέρει τη σωτηρία, αμήν.
Αγιορείτες Πατέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...