Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Αυγούστου 25, 2013

"Τον Παπαδήμα τον έστειλε στον Μητροπολίτη Ναζαρέτ ο τότε στρατιωτικός ακόλουθος του Έλληνα πρόξενου του Ισραήλ για να του βρει δουλειά γιατί λέει ήταν άνεργος και καλό παιδί"


"Με τον Νίκο Παπαδήμα τον πρώην οικονομικό διαχειριστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που συνέλαβαν την Παρασκευή, είχα μιλήσει πολλές φορές. Μιλούσαμε για  τα θέματα που είχαν δημιουργηθεί στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μετά βεβαίως την κρίση η οποία ξεκίνησε από τις πράξεις του. Όπως δείχνουν τα στοιχεία κάποιοι πίεζαν το Πατριαρχείο να φτάσει σε αδιέξοδο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους". 


Της Μαρίας Γιαχνάκη

Από τις πολλές φορές λοιπόν που μιλήσαμε στα πλαίσια πάντα της δημοσιογραφικής μου έρευνας ανακάλυπτα ότι ο Παπαδήμας ήξερε πολλά. Ήξερε πολλά και για το πατριαρχείο και γι αυτούς που ήθελαν να εκμεταλλευτούν το Πατριαρχείο και την περιουσία του.  Όχι μόνο οικονομικά αλλά και ιστορικά μιας και η περιουσία αυτή βρισκόταν σε ζώνες που έχουν μεγάλη σημασία και για τους άραβες και για τους ισραηλινούς.

Σίγουρα ο Παπαδήμας είχε γνωριμίες και καλές γνωριμίες στο Ισραήλ ώστε να μπορεί να χειριστεί θέματα του Πατριαρχείου, φτάνει να ήθελε να δουλέψει για το συμφέρον του Πατριαρχείου και όχι για το δικό του ή για το συμφέρον εταιριών που ίσως τον είχαν βάλει στο χέρι για να τον χρησιμοποιήσουν για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Επειδή πολλά ακούστηκαν για την πραγματική σχέση Ειρηναίου και Παπαδήμα η ερευνά μου έδειξε τα εξής :

Ο Ειρηναίος δεν ήξερε καν τον Παπαδήμα. Τον Παπαδήμα τον έστειλε στον Μητροπολίτη Ναζαρέτ ο τότε στρατιωτικός ακόλουθος του Έλληνα πρόξενου του Ισραήλ για να του βρει δουλειά γιατί λέει ήταν άνεργος και καλό παιδί.

Ο Παπαδήμας τότε είχε πραγματικά εμφανίσει  δείγματα εργατικού νέου κι έμπιστου. Ο Ναζαρέτ στην πορεία τον σύστησε στον Πατριάρχη Ειρηναίο με τα ίδια καλά λόγια. Ο Ειρηναίος που συνήθιζε να μην πετά κανέναν στον δρόμο και αφού ήταν και από τον περιβάλλον του έλληνα πρόξενου τον κράτησε να εργαστεί στο πατριαρχείο.

Καιρό μετά ο Παπαδήμας βρέθηκε  να βοηθάει στην οικονομική υπηρεσία του Πατριαρχείου και όταν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ειρηναίου έγινε και οικονομικός διαχειριστής. Γιατί έγινε οικονομικός διαχειριστής ; Πως ο Πατριάρχης τον εμπιστεύτηκε περισσότερο από τους αγιοταφίτες ; Αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που θα το ανοίξω κάποια άλλη φορά για να δείτε ότι στο κοπάδι των αμνοεριφίων υπάρχουν και τα αγριοκάτσικα .

Μέχρι εδώ καλά . Έλα όμως που την υπόθεση την περιπλέκουν τα οικονομικά προβλήματα του Πατριαρχείου διότι το 2002 που προσελήφθη ο Παπαδήμας στην οικονομική υπηρεσία, το Ισραήλ δεν είχε ακόμη αναγνωρίσει επίσημα ως Πατριάρχη τον Ειρηναίο και το Πατριαρχείο είχε πολλές υποχρεώσεις και χρέη τα οποία δεν μπορούσαν να καλύψουν γιατί δεν μπορούσαν να κινηθούν και δεν βοηθούσε και κανείς ούτε καν η Ελλάδα. ( Αυτά θα τα δείτε παρακάτω και στο έγγραφο που ακολουθεί.)

Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι  δεν μπορούσε το Πατριαρχείο να κάνει συναλλαγές και να είναι παγωμένοι οι λογαριασμοί του Πατριαρχείου.

Ήταν αυτό τρικλοποδιά ή όχι για το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο την στιγμή που τα έξοδα έτρεχαν ;

Εδώ λοιπόν επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω την δήλωση του Νίκου Παπαδήμα ενώπιον παντός δικαστηρίου και Πάσης αρχής που έκανε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Στην δήλωσή του αυτή παραδέχεται ότι ο Ειρηναίος  δεν είχε καμία σχέση με τις συναλλαγές και τις αγοραπωλησίες που προσπάθησε να κάνει ο Παπαδήμας με εβραϊκές εταιρίες χρησιμοποιώντας το περιβόητο πληρεξούσιο που του είχε δώσει ο Πατριάρχης για άλλες δουλειές και όχι για να πουλάει.

Διαβάστε το αίτημα δήλωση του Παπαδήμα το οποίο αγνόησαν ; απόκρυψαν ; δεν ήθελαν να ξέρουν ότι υπάρχει για να μην αρχίσουν τα τύμπανα για την έκπτωση του Ειρηναίου.

Ο Παπαδήμας την δήλωση αυτήν την έκανε το 2010 προσερχόμενος σε εβραίο συμβολαιογράφο και δικηγόρο στο Ισραήλ θέλοντας να αποκαταστήσει κι επίσημα την αλήθεια . Βέβαια αυτήν η αποκάλυψη θα έφερνε τα πάνω κάτω πάλι στο Πατριαρχείο οπότε σίγουρα θα ήταν ένα χαρτί που θα έπρεπε να καταχωνιαστεί.

Αφού διαβάσετε τα έγγραφα σε επόμενα δημοσιεύματα θα σας αποκαλύψω πως έφτασε η τραγική ιστορία για το Ελληνορθόδοξο  Πατριαρχείο μας εδώ που έφτασε σήμερα.

Πως ο Οικουμενικός στήριξε αυτήν την έκπτωση

Ποιοι έλληνες διπλωμάτες έπαιξαν ρόλο σε αυτήν την ιστορία

Τι συμβαίνει σήμερα στο Πατριαρχείο

Ποιοι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης αγνόησαν την αλήθεια που τους εστάλη σε πόρισμα μετά από έρευνα για τα τραγικά λάθη που έγιναν στο Πατριαρχείο.

ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ:( και το υπογράφει χρησιμοποιώντας στοιχεία ταυτότητας και προσωπικά άλλα στοιχεία όπως θα δείτε στο τέλος των εγγράφων στα ελληνικά και στα αγγλικά.

ΕΓΓΡΑΦΑ:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...