Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2013

Άραγε στις μέρες μας διώκεται ο Χριστός και η Εκκλησία ;;;

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Καλαβρύτων & Αιγιαλείας
κκ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ


     Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Μάλιστα και σήμερα οι Χριστιανοί διώκονται! Διώκονται και οδηγούνται στο θάνατο σε πολλά μέρη του κόσμου. Όσα σημειώνονται παρακάτω το αποδεικνύουν περίτρανα. Διαβάστε τα και στοχασθήτε!
    Καλά, θα πήτε. Αυτά μπορεί να συμβαίνουν σέ άλλες χώρες. Στην Χώρα μας τι άραγε συμβαίνει; Απαντώ ευθέως: Στη σύγχρονη Ελλάδα διώκεται και ο Χριστός καί η Εκκλησία του Χριστού! Βεβαίως εδώ δεν έχουμε βίαιους θανάτους των πιστών, δεν έχουμε μάρτυρες. Έχουμε όμως το Μαρτύριο της συνειδήσεως, στο οποίο πολλοί πιστοί άνθρωποι υποβάλλονται, το μαρτύριο της παραγνωρίσεως και του παραγκωνισμού! Οι Δημόσιες Υπηρεσίες δαιμονίζονται οσάκις ατενίζουν Επισκόπους, Κληρικούς καί Μοναχούς! Πολλοί εκ των Υπουργών επίσης όπως και πολλοί εκ των Δημοσιογράφων! Η Εκκλησία της Ελλάδος σήμερα σταυρώνεται! Πέρα όλων αυτών στις ημέρες εδώ στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας ο Χριστός διώκεται, γι αυτό :
-από τις ταυτότητές μας βγἠκε η ένδειξη "χριστιανός Ορθόδοξος",
-από μερικές σχολικές αίθουσες αφαιρέθηκε η εικόνα του Χριστού,
-σε μερικά Σχολεία καταργήθηκε η πρωϊνή προσευχή,
-καταργήθηκε ολοσχερώς ο κατά Κυριακήν εκκλησιασμός τών σχολείων,
-κατα τον εορτασμό της εορτής των Γραμμάτων, δηλ. της εορτής των Τριών Ιεραρχών, ο εκκλησιασμός περιορίσθηκε. Εκκλησιάζεται μόνον μια μικρή αντιπρο-σωπεία από κάθε Σχολείο, κυρίως οι παραστάτες της Σημαίας! Ούτε και οι Καθηγητές δεν προσέρχονται!
-Η επίγνωση των αληθειών της πίστεώς μας καί γενικώτερα η θρησκευτική παιδεία του Λαού μας είναι επιδερμική, επιφανειακή και ἐπίπλαση! Η σχέση με την Εκκλησία δεν είναι οργανική και βαθειά!  Οι ναοί μας θα κατακλυσθούν από προσκυνητές. Πόσοι όμως θα προσέλθουν για να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων; Πόσοι θα ενωθούν μυστηριακά με τον Σωτήρα Χριστόν; Πόσοι θα ανταποκριθούν στο ιερό κάλεσμα του λειτουργού ιερέως "Μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης προσέλεθετε";;;;;;
-Τα ιερά Μυστήρια τόσο του Γάμου όσο και της Βαπτίσεως ἐπαυσαν να έχουν τον βαθύ μυστηριακό τους χαρακτήρα! Δεν αποτελούν πλέον σύναξη της εκκλησια-στικής Κοινότητος για να προσευχηθή είτε για το ζευγάρι των Νεονύμφων, είτε για το νεοφώτιστο Νήπιο! Εξέπεσαν και έγιναν κοσμικά γεγονότα! Κατάντησαν να είναι μια ευκαιρία επιδείξεως, χλιδῆς και ασέμνου ενδύσεως, δηλ. του ημίγυμνου γυναικείου σώματος!
-Το μάθημα των Θρησκευτικών το πολεμούν! Θέλουν να το καταργήσουν από τά σχολεία! Τείνει να καταστή μάθημα Θρησκειολογίας!
-Από τό Σύνταγμα της Ελλάδος καταβάλλεται προσπάθεια να αφαιρεθή η επίκλησις της Παναγίας Τριάδος!
-Οι Επίσκοποι και οι Ιερείς μας δέχονται την περιφρόνηση των πολλών, ενίοτε δέ και προπηλακίζονται!
-Η Μασσωνία κυριαρχεί παντού στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα και κατακλύζει τά πάντα!
-Οι αιρέσεις, εν ονόματι της ελευθερίας, ενεργούν ανενόχλητες το ψυχοφθόρο έργο τους!
-Η συζήτηση περί χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας επανέρχονται όλο και πιό συχνά στην επικαιρότητα, γίνονται όλο και πιό έντονες!
-Η Εκκλησία του Χριστού χλευάζεται και απωθείται στο περιθώριο της ζωής!
Διώκονται λοιπόν οι Χριστιανοί στήν Ορθόδοξη Ελλάδα; Ναι! διώκονται ύπουλα και εντέχνως! Διὠκονται οι ευσεβείς, οι έντιμοι, οι σώφρονες, οι αφωσιωμένοι στο στεφάνι τους, οι αγνοί και η αγνότης! Έτσι λοιπόν στη Χώρα μας διώκεται ο Χριστός!
Βεβαίως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ολόκληρος ο σὐγχρονος Κρατικός Μηχανισμός συντονισμένος στη μόδα μιάς εμμέσου απωθήσεως της Εκκλησίας προς το περιθώριο της δημόσιας ζωής. Υπάρχουν και οι φιλόθεοι Κρατικοί Λειτουργοί, Ανώτατοι καί Ανώτεροι, οι οποίοι και σέβονται και τιμούν την Εκκλησία, αλλά το γεγονός αυτό δεν αίρει το πρόβλημα! Απλώς αποτελούν την παρήγορη εξαίρεση!
Ας επανέλθουμε τώρα στο θέμα μας. Μετά τα γεγονότα του Βατοπεδίου, πραγματικά η κατασκευασμένα, οπωσδήποτε υπερβολικά τονισμένα κατά την ταπεινή μας γνώμη, όλοι εμείς οι εκκλησιαστικοί είμαστε σταυρωμένοι! Σχεδόν όλοι οι παράγοντες της Κρατικής Μηχανής, χωρίς καμμιά συστολή, μας διώκουν! Ἠ, έστω, μας περιφρονούν! Δόξα τω Θεώ! Εμεἰς υπομένουμε την ταπείνωση, τον ευτελισμό, την περιφρόνηση, την αδικία! Την αδικία του επίσημου Κράτους, που θέλει να λέγεται Ορθόδοξο Χριστιανικό. Υπομένουμε, διότι ο Θεός μας ενδυναμώνει, διότι "ημίν εχαρίσθη ου μόνον το εις Χριστόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πάσχειν"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...