Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2013

O EΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΩΣ «ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ» ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

τζιχάντ
Τζιχάντ

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Η Hasakah και οι άλλες πόλεις της Β.Α Συρίας για πολύ καιρό ήταν τα βασικά κέντρα του χριστιανικού πληθυσμού της Συρίας.Εκτιμάται ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των χριστιανών του Βορρά έφυγε από την περιοχή χωρίς προοπτική  για ενδεχόμενη επάνοδο. Η αυξανόμενη παρουσία ριζοσπαστικών τζιχαιστικών ομάδων όπως της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα, η πλήρης ανομία και ο διωγμός από ομάδες ανταρτών παραμένουν οι βασικές αιτίες αυτής της επιβεβλημένης εξόδου.
Ένας χριστιανός από την περιοχή  που είχε απαχθεί  από τζιχαιστές διηγείται την οδυνηρή περιπέτειά του :
«H απαγωγή μου φαινόταν ότι έγινε για λύτρα αλλά στην συνέχεια επέμεναν να λατρεύσω τον Αλλάχ ....Ήμουν με πέντε άλλα άτομα.Μας είχαν σιδεροδέσμιους και με δεμένα τα μάτια, καθηλωμένους στα γόνατα.Ένας από τους απαγωγείς με πλησιάζει τόσο πολύ στο πρόσωπο που αισθάνομαι την ανάσα του. Ξεφυσσάει πάνω μου με μένος...
-Γιατί δε γίνεσαι μουσουλμάνος ; τότε θα σε αφήσουμε ελεύθερο».
Άλλος χριστιανός από την Hasakah δηλώνει ότι γνωρίζει πέντε βίαιους εξισλαμισμούς μόνο τις τελευταίες εβδομάδες. Κάποιος άλλος εκτοπισμένος κάτοικος  αποκαλύπτει :
«Oι αντάρτες έλεγαν ότι οφείλαμε να πληρώσουμε για την επανάσταση. Προειδοποίησα τον  ξάδερφό μου  που είναι αγρότης να πάρει τα μέτρα του και να οπλιστεί για την ασφάλειά του. Αυτός αρνήθηκε.Το αποτέλεσμα ; μια ένοπλη ομάδα  απήγαγε από τον αχυρώνα την γυναίκα του και καταβάλαμε 60.000 $ για την απελευθέρωσή της.Έτσι απομυζούν τους χριστιανούς ».
Ένας χριστιανός που ονομάζεται Ιωσήφ και ζει στην περιοχή λέει: «Η μόνη κοινωνική ομάδα που είναι απροστάτευτη είναι αυτή των χριστιανών.Οι άραβες έχουν όπλα προερχόμενα από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ,οι Κούρδοι έχουν τις εφεδρείες τους και όπλα από το Κουρδιστάν.Εμείς δεν έχουμε καθόλου όπλα».  
Παρότι υπάρχουν πολλές εμπεριστατωμένες μαρτυρίες από τις προσωπικές περιπέτειες και τραγωδίες των χριστιανών, το ειδησεογραφικό ΑΙΝΑ τονίζει ότι η δημοσιοποίηση λεπτομερειών θέτει σε κίνδυνο της ζωή τους αφού αποκαλύπτουν το ισλαμιστικό πρόσωπο της συριακής αντιπολίτευσης και ενδέχεται να ταυτοποιηθούν οι χριστιανοί και να δολοφονηθούν.Η Telegraph επίσης χαρακτηρίζει « σεκταριστικές » τις επιθέσεις των ανταρτών.
Αν και  οι χριστιανοί αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία είτε τηλεφωνικά , είτε μέσω διαδικτύου  από το φόβο εντοπισμού τους από τη συριακή αντιπολίτευση, όλες οι διηγήσεις τους από  την επαρχία Hasakah και πιο ειδικά της πόλης Αλ Ταμπκάχ συμφωνούν στο ότι :
  • Απαιτείται  βίαιος εξισλαμισμός για παραμονή ή επιστροφή σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.  
  • Υπάρχει δήμευση  κάθε ακίνητης και κινητής περιουσίας εφόσον σύμφωνα με την ισλαμιστική ιδεολογία η ιδιοκτησία των απίστων είναι halal (δίκαιη).
  • Προβλέπεται θανατική ποινή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους αυστηρούς ισλαμικούς νόμους (« Σαρία »), ακόμη και για τους « παραβάτες » που έφυγαν από την περιοχή.
  • Οι απαγωγές χριστιανών είναι συχνότατες και πολλές φορές καταλήγουν σε ανθρωποκτονίες.
  • Οι εκτοπισμένοι χριστιανοί στο σύνολό τους φοβούνται να φύγουν οδικώς από τη Συρία γιατί στους δρόμους προς Λίβανο ή Τουρκία υπάρχουν παντού ενέδρες θανάτου.

Μία ακόμη ιστορία που δημοσιεύεται αφορά ένα χριστιανό που είναι ήδη νεκρός.Ο άνθρωπος αυτός από την επαρχία της Hasakah δολοφονήθηκε από τους αντάρτες τον Απρίλιο του 2013 έξω από την  πόλη al Tabqah. Η ενθύμιση του περιστατικού ενσπείρει το φόβο σε όσους τον γνώριζαν.Βιοποριζόταν εκτελώντας δρομολόγια με το αυτοκίνητό του  από την Hasakah στην  al Tabqah.Οι μαχητές της Αλ Νούσρα,  κατέσχεσαν το όχημά του λέγοντάς του ότι θα μπορούσε να το αγοράσει απ'αυτούς σε μια συγκεκριμένη τιμή. Ο πολίτης επέστρεψε στο χωριό του μάζεψε τα χρήματα και επέστρεψε στους μαχητές της Αλ Νούσρα για να παραλάβει το όχημά του, παρά τις αντιρρήσεις των δικών του.Από τότε η γυναίκα του και τα 4 παιδιά του δεν τον έχουν ξαναδεί.


Πηγές : Telegraph (05/08/13),AINA (04/08/13) pravoslavie.ru 





Hasakeh (Telegraph)
Hasakeh (Telegraph)
σφαγή νεαρού Κούρδου της περιοχής
σφαγή νεαρού Κούρδου της περιοχής






































 πηγή

1 σχόλιο:

  1. θηρια ανημερα!!! φυλαξε μας Κυριε απο αυτους!!! εχουν ξεφυγει εντελως...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...