Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2013

Συντάραξε ολάκερη τη Ρόδο και το Πανελλήνιο το θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ .Σύγχρονος γέροντας ερμηνεύει γιατί δάκρυσε ο Αρχιστράτηγος

image001

30/10/2013 10:31)
Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου πιστές γυναίκες που μετέβησαν στο μικρό εκκλησάκι του Ταξιάρχη που βρίσκεται στο κοιμητήριο της Ιαλυσού βρέθηκαν ενώπιον ενός παράδοξου γεγονότος. Από τα μάτια του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της ιστορικής εικόνας που χρονολογείται από το 1896 είδαν να

τρέχουν δάκρυα. Αμέσως ειδοποίησαν τον εφημέριο! Εκείνος μόλις είδε το παράδοξο τούτο σημείο ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο, έναν φιλακόλουθο και ταπεινό Ιεράρχη.Η καλή είδηση του μεγάλου θαύματος ως αστραπή διαδόθηκε σε ολάκερη τη Ρόδο. Πιστοί έτρεξαν να καταστούν μάρτυρες του θαυμαστού γεγονότος. Ο Μητροπολίτης Κύριλλος μετά προσοχής εξέτασε την ιερά εικόνα προκειμένου να αποστομώσει αυτούς που θα υποστήριζαν ότι τα δάκρυα προέρχονται από υγρασία. Αφού απέκλεισε όλα αυτά που θα μπορούσαν να επικαλεστούν οι άπιστοι αλλά και οι γνωστοί άγνωστοι που βάλλουν κατά της Ορθοδοξίας έδωσε εντολή να μεταφερθεί η ιερά εικόνα σε μεγαλύτερο ναό και να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε εξ αρχής όλο το θαυμαστό γεγονός και η καταγραφή τούτη συνιστά αδιάψευστη και μη αμφισβητούμενη μαρτυρία για εκείνους που μοναδική έγνοια έχουν να πολεμούν την Ορθόδοξη πίστη.

Ο δε Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος μετά μεγάλης προσοχής καταγράφει τις μαρτυρίες των κατοίκων που υποστηρίζουν ότι το θαύμα αυτό επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά. «Είχε ξαναδακρύσει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ λίγο πριν την γενική επιστράτευση του 1974. Δάκρυσε τότε για τη μεγάλη προδοσία των πολιτικών αρχόντων που ως αποτέλεσμα είχε την κατάληψη του βόρειου μέρους της Κύπρου από τους μωαμεθανούς γείτονές μας» υποστήριζαν πολλοί εξ αυτών.
Η εκκλησιαστική ορθόδοξη παράδοση είθισται να συνδέει την παρουσία, τα σημεία (σημάδια) και τα θαύματα του Αρχιστράτηγου του τριαδικού Θεού Αρχαγγέλου Μιχαήλ με δυσοίωνες εξελίξεις (σεισμούς, λιμούς, πολέμους), ενώ αντίστοιχα την παρουσία του Αρχαγγέλου Γαβριήλ με καλές ειδήσεις (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου)! Ως εκ τούτου τα πρόσφατα δάκρυα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που έτρεξαν από την ιερά εικόνα ως φυσικό επακόλουθο ήταν να συνδεθούν με δυσοίωνες εξελίξεις για τον ευλογημένο αυτό τόπο μας, την γλυκιά μας Ελλάδα. !
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον εφήμερο τούτο κόσμο συνδέεται πάντοτε με την μεγάλη ευσπλαχνία του και αγάπη που δείχνει προς τους χριστιανούς! Η παρουσία του λειτουργεί προστατευτικά για τον άνθρωπο που παραμένει πιστός στον Χριστό και ακέραιος στο νόμο και τις διδαχές του.
Άλλωστε τα τόσα και τόσα θαυμαστά γεγονότα του Αρχαγγέλου, όπως λ. χ. ιάσεις ασθενών, αποτροπή των σχεδίων του Αντιδίκου κάθε άλλο παρά συνδέονται με δυσοίωνες εξελίξεις; Στην Λέσβο για παράδειγμα στον Ταξιάρχη στην Μανταμάδο γίνονται καθημερινά σχεδόν θαυμαστά γεγονότα από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, όπως και στη Σύμη, το νησί του Αρχαγγέλου. Αξίζει να επισημανθεί ότι ακόμη και Τούρκοι έρχονται στα πανελλήνια τούτα προσκυνήματα. Κατόπιν αυτών είναι εύλογο να αναρωτιούνται πολλοί και να προσπαθούν να ανακαλύψουν ή και να ερμηνεύσουν τα δάκρυα του Αρχιστράτηγου του Θεού, τα οποία έτρεξαν από την ιερά εικόνα του. Τι άραγε να προμηνύει τούτο το θαύμα ή αγιογραφικά τούτο το σημείο στην Ιαλυσό της Ρόδου;
Παρακαλέσαμε λοιπόν γνωστό γέροντα ασκητή του Παγγαίου Όρους να μας καταθέσει την γνώμη του! Και να τι μας είπε:
«Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου». Η ρήση αυτή είναι διαχρονική. Γι’ αυτό η αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας την επαναλαμβάνει σε κάθε θεία Λειτουργία, έτσι ώστε να καταστεί συνείδηση και πίστη.
Δάκρυσε, λοιπόν μας λέγει ο ταπεινός αυτός γέροντας του Παγγαίου Όρους ο Αρχιστράτηγος του Θεού Μιχαήλ επειδή οι άνθρωποι της εποχής μας παρά τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες εμμένουν να ακολουθούν τον ολισθηρό κατήφορο του Εωσφόρου. Και ξέρετε γιατί; Επειδή απέβαλαν από την ζωή τους τον Χριστό! Παλαιότερα οι μεγαλύτεροι τουλάχιστον θυμόμαστε ότι ζούσαμε πιο φτωχικά με λιγότερα αγαθά αλλά είμαστε πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι γιατί στο κέντρο της ζωής μας είχαμε το ευαγγέλιο του Χριστού. Μπορεί λοιπόν να μην είχαμε κρέας και άλλα νόστιμα εδέσματα στο καθημερινό μας τραπέζι αλλά βιώναμε τις χαρές της αναστάσεως που μας καθιστούσαν αυτομάτως χαρούμενους και ευτυχισμένους. Είχαμε μεταξύ μας αλληλεγγύη, είχαμε φιλότιμο, είχαμε θυσιαστικό πνεύμα και αγάπη.Σήμερα έχουμε όλες τις ανέσεις, άφθονα εδέσματα, αυτοκίνητα, σπίτια αλλά δεν έχουμε ευτυχία.
Δάκρυσε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ γιατί συνεχίζουμε οι Έλληνες Χριστιανοί να βλασφημούμε με λόγια αλλά και πράξεις τον τριαδικό Θεό, λησμονώντας τις ευεργεσίες Του, ειδικά προς το ευλογημένο αυτό Έθνος των Ελλήνων! Δες τε την πορνεία, τη μοιχεία, το ψεύδος, την κλοπή, την ασέβεια προς το Θεό αλλά και τους γονείς μας και θα κατανοήσετε πώς ο Αρχάγγελος Μιχαήλ κλαίει. Οδύρεται για την επιδημία της ασυδοσίας που έχει απλωθεί από την Κρήτη ως τον Έβρο και από την Ήπειρο και Μακεδονία μέχρι και την Κύπρο μας. Αλωνίζουν τα ταγκαλάκια σε όλη την χώρα αλλά η αμετανοησία παραμένει και αποτελεί αίτιο μελλοντικών δεινών και καταστροφών. Έκλαψε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ γιατί βλέπει το όμορφο νησί της Ρόδου α πολιορκείται και πάλι από σύγχρονους σατανιστές Ναϊτες Ιππότες, οι οποίοι σε συνεργασία με επιφανείς κατοίκους του ησιού επιδιώκουν να το αλώσουν και πάλι μέσω του Μαμμωνά… επιβάλλοντας μία νέα πιο επικίνδυνη σκλαβιά.
Δάκρυσε ο Αρχιστράτηγος του Θεού διότι για τρίτη φορά από τον καθαγιασμένο με το αίμα χιλιάδων μαρτύρων και ομολογητών τόπο μας θα εκτοξευθεί η χειρότερη ύβρη προς τον τριαδικό Θεό χωρίς οι χριστιανοί και πάλι να αντιδράσουν… Τρίτη φορά ένα υποχείριο στους εκφραστές της ανομίας δήθεν ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι θα συμβάλει ώστε να ακουσθεί σε όλη την Ελλάδα  η βλασφημία του τριαδικού Θεού που εκτοξεύεται από το κινηματογραφικό έργο «Κώδικας Ντα Βίντσι»!
Είναι φανερό πως η τακτική επανάληψη της κινηματογραφικής ταινίας αποτελεί αίτημα των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας, οι οποίοι χρηματοδοτούν με εκατομμύρια ευρώ το τηλεοπτικό σταθμό (Mega Channel)! Δεν αναρωτιέστε λοιπόν καλοί μου Χριστιανοί από πού υποκινείται ο τηλεοπτικός αυτός σταθμός, έτσι ώστε να μολύνει λίγο πριν την εορτή των Ταξιαρχών αλλά και τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων την ορθόδοξη πίστη μας;
Λησμονήσατε άραγε τι συνέβη στην Αθήνα αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα την ημέρα που για πρώτη φορά παιζόταν αυτή η βλάσφημη κινηματογραφική ταινία, που ευθέως προσβάλει την ορθόδοξη πίστη αλλά και την ελληνική ιστορία; Κάηκε τότε σχεδόν όλη η Αθήνα από τα δαιμόνια που χόρευαν ανεξέλεγκτα στους δρόμους της, ενώ η Ελλάδα έγινε ρεζίλι σ’ όλη την Οικουμένη. «Δεκεμβριανά γεγονότα» τα ονόμασαν οι πολιτικοί μας άρχοντες, που ακόμη αγωνίζονται να ανακαλύψουν την αιτία των φοβερών εκείνων σε ένταση επεισοδίων, τα οποία άφησαν άναυδη ακόμη και την αστυνομία!
Ξέρετε τι σημαίνει για τον ουρανό από μία χριστιανική χώρα να εκτοξεύονται τέτοιες ύβρεις προς το Θεό; Αν το γνωρίζατε τότε γονυπετείς θα παρακαλούσατε και εσείς και περισσότερο εγώ ο ελεεινός και αμαρτωλός ρασοφόρος, το Θεό για συγχώρεση. Θα απαιτούσατε να σφραγισθεί και να μπει λουκέτο στο όργανο αυτό του μυστηρίου της ανομίας τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό των πλουτοκρατών και λοιπών υποχείριων του Μαμμωνά. Ενθυμούμαι με θλίψη ότι η ελληνική δικαιοσύνη όχι μόνο αγνόησε τότε το γεγονός αλλά συνέβαλε με τις αποφάσεις που έλαβε κατά την εκδίκαση μηνυτήριας αναφοράς δύο πιστών να επαναλαμβάνεται στο όνομα δήθεν της ελευθερίας της έκφρασης τούτη η βλασφημία, προς την πίστη μας. Και γι’ αυτήν τότε ακολούθησαν πολλά δεινά, σκάνδαλα, απάτες, δωροδοκίες, στημένες δίκες που την εξέθεσαν ως θεσμό έναντι του λαού…
Κατά τη δεύτερη προβολή της βλάσφημης κινηματογραφικής ταινίας, πάλι παραμονές των Χριστουγέννων οι Χριστιανοί παρουσιάσθηκαν πιο οργανωμένοι. Έπεσαν στα γόνατα και άρχισαν με όπλο το ψαλτήριο να προσεύχονται ώρες ολάκερες για να μην αφήσει και πάλι την χώρα μας ο Θεός έρμαιο στις ορέξεις του Αντιδίκου. Και ο Θεός εισάκουσε την προσευχή τους και απέστειλε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό. Αχ να βλέπατε τις φασαρίες που γινόντουσαν το σταθμό εκείνη την ημέρα… Υπέστη φοβερή ήττα κατά κράτος τότε ο Αντίδικος από την ευεργετική παρουσία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και τις προσευχές χιλιάδων πιστών στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Και να που τώρα ο Αντίδικος επιχειρεί λίγες ημέρες πριν την μεγάλη εορτή των Ταξιαρχών να επαναλάβει τη βλασφημία κατά του Θεού παίζοντας και πάλι στις 3 Νοεμβρίου το υβριστικό έργο που χρηματοδότησε σατανική σιωνιστική οργάνωση…
Δάκρυσε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ επειδή οι Χριστιανοί όχι μόνο δεν ενοχλούνται που θα επαναληφθεί η βλασφημία αλλά δεν φαίνονται πλέον να αντιδρούν. Κρέμασαν το Ψαλτήριο και σηκώνουν αμαχητί τα χέρια. Αλλά ιδού η μεγάλη ευκαιρία μας χριστιανοί μου να μετατρέψουμε τα δάκρυα του Ταξιάρχη μας σε δάκρυα χαράς. Ας πέσουμε στα γόνατα και να προσευχηθούμε να τεθεί επικεφαλής στον αγώνα κατά του Αντιδίκου ο Αρχιστράτηγος του Θεού. Ας αφουγκραστούμε τη στεντόρεια φωνή του «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου». Ας τον ακολουθήσουμε στην οδό ευσπλαχνίας του που χάραξε γι’ εμάς τους χριστιανούς για να ρίξουμε μαζί στη χώνη, όπως τότε στη Μικρά Ασία, που βυθίστηκαν οι δύο ποταμοί κατά θαυμαστό τρόπο (το εν χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (βλ. ένθετο κείμενο) τα ορμητικά νερά του μυστηρίου της ανομίας που κοντεύουν να καταστρέψουν, να βυθίσουν στην απελπισία και να ρημάξουν την Ελλάδα  μας.
Δάκρυσε επίσης ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, επειδή οι ραβδούχοι μας και εν γένει ο ιερός κλήρος μας, στη συντριπτική πλειονότητά τους έπαψαν να επισκοπούν και να κηρύττουν το ευαγγέλιο της σωτηρίας. Δάκρυσε επειδή παραμένουν απλοί θεατές στο σημερινό δράμα των χριστιανών, ανήμποροι να ορθοτομήσουν το λόγο της αληθείας. Ευθέως λοιπόν θα τους ρωτήσω να μας πουν για το πόσο ευθύνονται οι ίδιοι για τα δάκρυα που κυλούν  σήμερα  από τα μάτια του Ταξιάρχη μας. Να μας πουν αν δύνανται να ξυπνήσουν από το λήθαργο του φαρισαϊσμού και να συμβάλουν έτσι ώστε να οδηγήσουν το χριστεπώνυμο ορθόδοξο ποίμνιο από την έρημο και την πνευματική ξηρασία στη νέα γη της επαγγελίας!


Το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου

Σε κάποιο μέρος της Φρυγίας, πιθανόν στις Κολοσσαίς χάρη στη πρόνοια του Αρχαγγέλου Μιχαήλ η γη ανέβλυσε αγιασμένο νερό με τη δύναμη του! Εκεί προσέτρεχαν οι χριστιανοί για να γιατρέψουν κάθε ασθένεια που τους ταλαιπωρούσε. Ένας εξ αυτών επειδή γιατρεύτηκε η κόρη του, έκτισε ωραιότατο ναό στο όνομα του Αρχιστράτηγου, επάνω ακριβώς στο άγιασμα.
Μετά 90 χρόνια, ήλθε στο ναό κάποιος ευλαβής νέος, ονόματι Άρχιππος. Έμεινε υπηρέτης στο ναό και ζούσε ζωή ασκητική και με εγκράτεια. Όταν είδαν αυτό το πράγμα οι ειδωλολάτρες, έπιασαν τον Άρχιππο και τον χτύπησαν δυνατά. Έπειτα, όρμησαν να καταστρέψουν το ναό και το άγιασμα. Αλλά ώ της μεγάλης δυνάμεως του Αρχαγγέλου! Άλλων απ’ αυτούς τα χέρια έμειναν παράλυτα και άλλους σταμάτησε φράγμα φωτιάς και έτσι γύρισαν όλοι άπρακτοι. Όμως το πείσμα και ο θυμός τους ώθησε να κάνουν εκτροπή του κοντινού ποταμού, για να παρασύρει το ναό και να πνίξουν τον Άρχιππο. Αλλά και πάλι θαύμα! Ο ποταμός γύρισε προς τα πίσω! Τότε σκέφθηκαν να ενώσουν και άλλους δύο ποταμούς. Όμως ο Αρχάγγελος Μιχαήλ παρουσιάστηκε στον Άρχιππο και, αφού τον έβγαλε έξω από το ναό, έκανε το σημείο του σταυρού και οι ποταμοί στάθηκαν σαν τείχος. Πρόσταξε, έπειτα, να χωνευθούν και πράγματι, κατά παράδοξο τρόπο, έως και σήμερα στο μέρος εκείνο τα νερά των ποταμών χωνεύονται. Και γι’ αυτό το μέρος ονομάστηκε Χώναι.


Ώφθης Μιχαήλ Νώε σω ναώ νέος,

Χώνη ποταμών τον κατακλυσμον λύων.

Ρουν Μιχαηλ ποταμών χώνευσε, Νόων άγός, έκτη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...