Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Ιανουαρίου 04, 2014

φῶς ἀνέτειλεν αὐτοῖς ...

Ήδη περάσαμε λίγες ημέρες από τον νέο χρόνο. Ένας χρόνος ακόμη πέρασε και η μόνη σιγουριά είναι ότι το τέλος μας βρίσκεται όλο και πιο κοντά μας. Μάλλον θα έπρεπε να θλιβόμαστε με την αλλαγή του, παρά να χαιρόμαστε. Γι΄ αυτό και κάποιοι ισχυρίζονται πως ο θόρυβος που γίνεται με την αλλαγή του χρόνου είναι η διάθεση των ανθρώπων να ξεπεράσουν το φόβο και την αγωνία τους για το μέλλον. 
Ακριβώς μέσα σ΄ αυτόν το φόβο και την αγωνία έρχεται ο Χριστός και «τοῖς καθημένοις ἐν χώρᾳ καί σκιᾷ θανάτου φῶς ἀνέτειλεν αὐτοῖς. Ο Χριστός αφθαρτοποιεί το χρόνο, ξέρουμε ότι τον ξεπερνάει, ότι τον εκτείνει στην αιωνιότητα. Δίνει νόημα στο χρόνο της υπάρξεώς μας γιατί μας καλεί να τον στολίσουμε με την αγάπη και εκφάνσεις της. 
Αυτό διατρανώνει ο Πρόδρομος και σε μας σήμερα, καλώντας μας να αλλάξουμε τον τρόπο της ζωής μας, μετανοώντας για τα λάθη μας, αναθεωρώντας τον τρόπο σκέψης μας, και ασκούμενοι στην αγάπη. 
π. Αλέξιος Αλεξόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...