Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2014

Πάτρα: Το δράμα πίσω απο τα λαμπάκια των Χριστουγέννων - Γιορτές στο παγκάκι και τα συσσίτια του Δήμου για εκατοντάδες συμπολίτες

Τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός των αστέγων

Πάτρα: Το δράμα πίσω απο τα λαμπάκια των Χριστουγέννων - Γιορτές στο παγκάκι και τα συσσίτια του Δήμου για εκατοντάδες συμπολίτες  Τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός των αστέγων
Kάποτε ήταν και αυτοί  νοικοκυραίοι. Με ένα ζεστό σπίτι και ένα πιάτο φαί να τους περιμένει.
Η κατάσταση όμως για πολλούς συμπολίτες τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει δραματικά.
Τα στοιχεία από την αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής είναι σοκαριστικά σχετικά με τον αριθμό των … νέοαστέγων της Πάτρας.
Από τις μόλις πέντε περιπτώσεις που αντιμετώπισε η αντιδημαρχία πέρυσι, φέτος ο αριθμός τριπλασιάστηκε και οι άστεγοι για τους οποίους μερίμνησαν οι υπηρεσίες ανήλθαν στους 15.  Αυτοί είναι βέβαια μόνο όσοι έχουν γίνει αντιληπτοί από τους υπευθύνους του Δήμου.
Γιατί οι περισσότεροι είτε από κοινωνική ντροπή, είτε από φόβο κρύβονται. Δύο άστεγοι υπάρχουν κάθε βράδυ στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Ένας νεαρός περιφερόταν εδώ και μέρες στην περιοχή της Αγίας Αλεξιώτισσας με την τετραμελή οικογένεια του να κοιμάται στο αμάξι. Ένας ακόμη συνηθίζει να κοιμάται στην Πλατεία Ομόνοια, ενώ δύο ακόμη συχνά πυκνά κοιμούνται στα παγκάκια της Πλατείας Όλγας.
Ποιός ξέρει άραγε πόσοι ακόμα υπάρχουν στις συνοικίες της Πάτρας.
Ο αριθμός των πολιτών που τρώνε τακτικά  από τα συσσίτια του Δήμου έχει εκτιναχθεί φέτος στους 150.
Οι περισσότεροι πατρινοί και όχι μετανάστες.
Οι αιτήσεις για τα συσσίτια συνεχώς αυξάνονται καθώς  καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...