Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 17, 2014

ΠΡΟΣ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


SARAKOSTH
Κέρκυρα 14/1/2014
                                         
Προς  κ. Υπουργό Παιδείας

Κύριε Υπουργέ,
διάβασα στο διαδίκτυο την είδηση ότι, σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους σας και κατόπιν προτάσεως της Ενώσεως Ξενοδόχων, προγραμματίζετε να καθιερώσετε μια εβδομάδα διακοπών σχολικών μέσα στον χειμώνα, εναρμονιζόμενοι με τακτικές χωρών του εξωτερικού, ώστε να τονωθεί η οικονομία, με την αύξηση του χειμερινού εσωτερικού τουρισμού.
Επιτρέψτε μου να σας καταστήσω κοινωνό των σκέψεών μου.
1)    Εάν γίνει τελικώς κάτι τέτοιο, διάβασα ότι σκέφτεστε να τοποθετήσετε τις χειμερινές διακοπές στην εβδομάδα από 3/3/14, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Προτείνετε δηλαδή στα παιδιά και τους γονείς τους την εβδομάδα αυτή να πάνε για σκι, να πάνε στα βουνά και στα λαγκάδια, να κάνουν εκδρομές. Ξεχνάτε βέβαια, αν το γνωρίζατε ποτέ, ότι την εβδομάδα αυτή ο Θεός μας καλεί σε ιδιαίτερη εγρήγορση και μετάνοια, σε κατάνυξη, μας καλεί σε αυστηρή νηστεία, μας καλεί σε όμορφες ακολουθίες, όπως Απόδειπνα, Χαιρετισμούς, Προηγιασμένες κλπ. Εσείς προτείνετε ακριβώς το αντίθετο, εκδρομές και τραγούδια και χαρές. Χάθηκε η εβδομάδα από 16/2 όπου επιτρέπεται η κατάλυσις εις πάντα; Μην μου πείτε ότι «ποιος νηστεύει;» ή «ποιος πάει σε αυτές τις ακολουθίες;». Άλλο το να κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει, ελεύθερος είναι άλλωστε, και άλλο εσείς, ως συντεταγμένη πολιτεία, να τον εμποδίζετε από αυτά.
2)    Νομίζετε ότι οι εκδρομές μέσα στη μέση του χειμώνα και το κλείσιμο των σχολείων θα διευκολύνουν την οικονομία μας; Πώς; Θα αφήσουν τις δουλειές τους οι γονείς για να τρέχουν εκδρομές; Θα κλείσουν και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και άλλων μαθημάτων, ή θα τα παρατήσουν οι μαθητές για να πηγαίνουν εκδρομές; Ωραία πρότυπα τους δίνετε!!!
3)    Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός συμβούλευε να ανοίξουν σχολεία, ώστε να μορφωθεί ο κόσμος και να βγουν από την κρίση (τότε). Εσείς, για να βγούμε από την κρίση, γιατί κλείνετε σχολεία; Σε ένα ήδη υποβαθμισμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, εσείς προτείνετε επιπλέον ημέρες αργίας;

Παρακαλώ σκεφθείτε τα σοβαρά, αν πράγματι θέλετε το καλό της οικονομίας μας.

                                                           Ευχαριστώ
                                                         Ε. Σημαντήρης           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...